Fistan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 ne yaparsan yap çok bişey değişmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 aquila said: yoo gorebilir, neticede kendini biliyosa, ben o kadar ugrasmam der gitmez. o kadarini görebilir, ama öle iyi bi üniden kabulü alan her insan gazla gider oraya ''benim neyim eksik lan istersem yaparim!'' die. yapip yapamadigini da sonradan görür iste, ikinci asamada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 yapamadigini gorunce napicak nilcim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 "%33 mezun olurum ben" diyorsan gözünü kapa ve tam ortasına atla abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 "roket adam" said: Ders konusu çok sıkı cidden. Kocaeli'de 2 küsür ortalama yapmamın sebebi okuldan bi yerden sonra hakkaten nefret etmem olmuştu. Arkadaşlar iyi, okul da iyi falan da, bölüm hocaları falan bildiğin adam yerine koymuyor öğrencileri. Aşırı soğumuştum yani okuldan. valla ayni durum almanyada da söz konusu olabilir. hatta büyük ihtimalle ayni konulardan olmasa bile bi sekilde bayabilmek, nefret etmek olasi almanya gibi bi yerde. iyi düsün. hangi bölüme gidiceksin bi de ? böle teknik bölümlerde alirken ortalamaya bakmiyolar ama bunun 6 ay deneme süresidir, numerus clausus'udur bi sürü boku püsürü oluyo iste. aliniyosun kolay bi sekilde ama bitirebilmek bi basari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 aquila said: yapamadigini gorunce napicak nilcim? risk diyorum iste sükrücüm. basindan kimse kestiremez, kesin yapicam dese bile %50 gazin etkisi vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Heh, aynı dasaa'nın dediği durumdayım şu an. Ailemle de konuştum, onlar da lisansı yurtdışında okumama karşılardı, şimdi bakıyorum hangi belgeler lazım tarihi geçirme diyorlar. Bi yandan memlekete bakıyorum kaçan kaçana. Yani en kötü 2 senem yanar, 23 yaşına gelirim, Kocaeli'ye dönerim, kalan dersleri 1 senede verir 24'te mezun olurum diyorum. Sonra bunu derken kişiliğimde "beceremedim döndüm" gibi bi olayın olmadığını fark ediyorum. Sıfır yani. Bu kadar şey art arda gelmişken bu doğanın bi oyunu falan yani, imkanı yoktu. Başvurursam en büyük sebebi bu olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 nefret edicek bişey bulursun her zaman bahane değil o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 "roket adam" said: Kocaeli'de 2 küsür ortalama yapmamın sebebi okuldan bi yerden sonra hakkaten nefret etmem olmuştu. Arkadaşlar iyi, okul da iyi falan da, bölüm hocaları falan bildiğin adam yerine koymuyor öğrencileri. Aşırı soğumuştum yani okuldan. 1. sınıfın sonunda 1 alttan dersim varken 2'de 8 falan olduydu. Fikrimi değiştirdim, gerçekten bu düşüncedeysen hiç bulaşma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 niye abi, nefret ediyorsan dağılıyor adam gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Nil, bölüm değiştirme imkanım yok. TR'de ne kazandıysan onu okuyabiliyorsun, yoksa şu an koşa koşa otomotiv mühendisliğine başlamıştım çoktan. Nefret etme mevzuusu, "o eğitimin bana zaman kaybından başka bir şey getirmediğini" fark ettiğim an bitti yani. Almanya'da da 1 dönem okudum, gayet seve seve ders dinledim yani "oha ne güzel" diye. Sabah 6'da kalkıp, 1.5 saat yol gidip, 11'deki dersi bekleyip, hocanın sınıfa gelmeye tenezzül bile etmemesi ve bu boş adamlar yüzünden 5'te anca eve dönebilmem değil okuldan hayattan soğuttu yani. Aslına bakarsan öğrenciler de dahil bölümde kimsenin orada severek bulunduğunu sanmıyorum ve "bitse de gitsek"i dibine kadar hissediyordum yani. Hakkaten sıkıntılı bi durum bu. Bak diyorum ya, bi dönem okuyun almanya'da, hak vereceksiniz dibine kadar. Özellikle mühendisler. Throine'e katılıyorum, o postu görsem ben de öyle derdim. Ama bu ayrı bir şey cidden. Şımarık ağlaması değil yani. Bir şeyler kazanmaya giderken zaman kaybedip dönmek korkunç bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 alamanyada kal, buralar karışacak zaten. nasılolsa kocaeliyi bitirdikten sonra yurtdışına kaçmaya çalışıcan, şimdiden orda uğraş en temizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 e münih teknik olmazsa baska bi üni olmaz mi almanya'da peki? baska ünilere de basvur. bi de zamaninda böyle böyle oldu diye, ilerde yapamayacagi anlamina gelmiyor. degisik bir ülke, degisik bir ortam sonucta. istedikten sonra yaparsin raki! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Erasmus yaptığım okul zaten gel devam et dedi. Başka okullara falan başvursam %100 kalırım burada. Kalıp uğraşacaksam değsin istiyorum madem. Adam akıllı bi yer olsun. Yoksa okul bol biliyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 o okul olmaz ya, köyde! büyük sehirlere basvur. baska bi sürü adam akilli üni var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 En büyük sorunum bazı okulların vorpraktikum denilen ön stajı zorunlu tutması. Onun için çok geç kaldım. Mesela Stuttgart Uni'de İnşaat ve Çevre Müh diye geçiyor bölüm, mis gibi gidecektim, bir baktım 6 haftalık ön staj ŞART başvurmadan önce. Gerisi de işte ne bileyim. TUM geçti içimden. Bir de iş orada ya şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 inşaat ne abi ahuahuahuahua Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 hochschule mi bu vorpraktikum sart kosanlar? almanci cümlesi eki eki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Yok, üniversitelerin de bazıları öyle. Stuttgart değilmiş yanlış hatırlıyormuşum. Stu'nun otomotivi öyleydi galiba. Her neyse. Önerirsen bakarım tabii, ama iş fırsatı münih'te olduğundan sanırım orayı zorlamam lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 abi ben senin geleceğini avrupada görüyorum eşini bile orda bulabilirsin dasdsa ciddiyim ehe peki münih tech'e kabul edildin ve kaydoldun diyelim. koü'deki kaydını alman şart mı oluyor? olmuyor sanki ya. Öyle bir trial senesi de yapabilirsin kendine ama dönüşün acılı olur. Bence şimdiki dönüşün de acılı olacak ama, nasıl diyim de anla bilemedim açıkçası =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 baba yürü git sen ya. valla bak. torba yasada okuldan atılma da iptal olmadı mı? defol git oku almanyada. buradaki okulun da dursun işte. çalışabiliyor musun orada okurken? var mı böle bi imkan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Var. İş bile ayarladım üstüne. Zaten ona şaşırıyorum. Muhtemelen güzel de para verecek adamlar. Kocaeli durabiliyor mu onu bilmiyorum. Askerlik maskerlik diye atar yapabilirler. Eğer durursa hiç sıkıntı yok yani, bi sene çok rahat riske edilir. Aynen yav dediğin gibi şimdi de dönüş acılı olucak ahahahha, bari öyle olsun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Kesinlikle git, hiç bir şey kaybetmezsin. Hele çalışabileceksen düşündüğün saniye başına zarardasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 "roket adam" said: Var. İş bile ayarladım üstüne. Zaten ona şaşırıyorum. Muhtemelen güzel de para verecek adamlar. Kocaeli durabiliyor mu onu bilmiyorum. Askerlik maskerlik diye atar yapabilirler. Eğer durursa hiç sıkıntı yok yani, bi sene çok rahat riske edilir. Aynen yav dediğin gibi şimdi de dönüş acılı olucak ahahahha, bari öyle olsun yani. kocaelide kaydını dondurursun hiç olmazsa. harç ödemek zorundasın ama dondursan da. askerlik yüzünden bişey yapamaz okul 29 yaşına kadar merak etme. abi orda ekstradan 1 yıl kalman bile burda okulu 1 yıl erken bitirmenden daha değerli emin ol. iş de bulmuşsun üstüne üstlük. en büyük avantajın da dil konusunda olacaktır. orda okuyacağına göre iyice bi almanca öğrenirsin yada öğrenmişsindir zaten. durduğun kabahat yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 nerde is buldun be? ücretli stajyerlik mi diyosun yoksa yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar