Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 kedili fotoda kedinin kendinisi iyi pozlamisttin. kuru cimen de fena durmuyor. lakin arka plan diye bir sey yok. yanmis gitmis fazla isiktan. spot metering yaptin sanirsam? cocuk, marti, kaykay ve uzun pozlama olmamis. baya bir eksik var. gun batimi fotolari fena degil. minili foto iyi. sharpness filtresi gerek. hdr lanirsa da guzel olabilir. ozellikle mini baya hos durucak. hdr cekip mini disindaki alanlari mono yap. mini ve kiz cocugu olan foto fena degil yine. palmiyeli foto iyi ama gelistirilebilir. renkler guzel ama palmiye sonuk kalmis. belki oyle istedin ama palmiyeyi aydinlatmayi tahminim denemek istersin. yaninda buyukce bir fener tasi mesela. feneri palmiyeye dogrult. azcik uzun pozla. 1 sn gibi.. tripod'lu foto is yerinde arkadaslarina eldeki techizatla saka yapan adam temali olmus. deniz kenari uzun pozlamalari sevmedim pek. karsi taraf cok uzakta kaliyor. kompozisyon acisindan baya zayif buldum. yoldaki uzun pozlamalarda araclarin isiklari iyi yakalamissin. kesintisiz yakalayacak kadar yeterli uzun pozlanmis. lakin arac isiklari disinda baska bir yer pek belli olmuyor. ya hic gozukmesinler ya da belli olsunlar. hic gozukmezse sadelikte araclarin cizdigi cizgiler on plana cikip guzel gozukur. galata kulesi fotosu ise yine diger bazi fotolardaki parlamalardan nasibini almis. fotonun orta sol kisminda baloncuklar var hep. bir de ISO azcik yuksek miydi o fotoda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2011 UH. eheh şimdi... galata kulesinde evet tripodum yoktu uzun pozlama kasmadan çekiim dedim. ISO 800 orda. paten gündüz uzun poz vs. saçma farkındayım da çocuk fotosunda ne eksik var yea =( foto mükemmel diyemiyorum ama eksiği göremiyorum. palmiye fotosunda aslında palmiyeyi tamamen karartmıştım sonra NEF dosyayla uğraşırken ne alakaysa biraz renklendirir gibi olmuşum ne alaka öyle yaptım ben de bilmiyorum. ya karart ya tamamen görünsün di mi =) denizdeki gece uzun pozlamalar tamamen ışığı yakalama işini anlamaya yönelik, gece yıldızları falan nasıl yakalayabilirim diye uğraşmıştım. ööle. bi de o tripod fotosu tamamen geyik amaçlı. ama kardeşim fena yakalamamış ışık falan iyi =) Bi de günbatımı serisinde sonuncu foto en çok hoşuma giden oldu, o kare için tavsiye var mı? edit: bi de spot metering ile diğerleri arasında ciddi fark olur muydu o kedi karesinde? Ayrıca arkaplan patlamasaydı kedi ve çimenler daha karanlık olmayacak mıydı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2011 kermit said: başarısızlığını neye borçlusun ? troll mroll guldum buna ahuah :D ama fotolar basarili bence, kediler tam desktop lik olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 la herkeşler foto koyup duruyo, ben de üşenmiim dedim: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 manzaralar super gozuktu bana..hele misir tarlasi (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Abi o mısır tarlası benden çok 14-24 2.8'in marifeti. Diyaframı, enstantaneyi falan doğru ayarlayınca direkt öyle çekiyo alet :D (yanlış bilmiyosam kendi polarizeri var içinde) sdf. Bu arada D90'da kullanıyorum lensi, haliyle tam performans da alamıyorum, ona rağmen böyle. Geniş açıya alışmaya çalışıyorum işte, tırt 18-105 ile paso zoomlayıp çekiyodum, ya da 50 mm 1.8 ile etrafı iyice yokediyodum yaklaşarak falan... Geniş açıdan temiz kadraj yakalamak kolay değil. O minnacık traktörün olduğu foto mesela sırf bu uğraşım yüzünden var. :D Araba hareket halindeyken çektim onu son saniyede farkedip sdfds edit: Bi de şu gece teknelerin göründüğü resmi çektikten sonra karar verdim 14-24ü almaya. Hayvan gibi yorgundum 2-3 duble atmışım, bütün gün foto çekerek geçmiş, gece 1:30 falan gibi otele girdim. O manzarayı gördüm, direkt tripodu falan kurup çektim asddsads. Orada 14-24 olsa muhteşem olabilirdi o kare. 18 mm'de çektim kit lens ile. En az 10 sn. falan olması lazım. ISO biraz yüksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 ah mütevazi sersem. güzel fotolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 oha adam resmen öğrenmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Marina çok iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 epic foto çekiyor ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Eheh eyv. Biraz da Amsterdam gezimden koyayım. 1 yıl oldu nerdeyse bunları çekeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Şu kıvrımlı bina güzel olmuş diğerleri bana hitab etmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 bilmediğimden soruyorum şu gün batımı manzaralı fotolar ters ışıklandırma tekniğine örnekmi değilse bu ters ışıklandırmaya örnek verbilirmisiniz thnx! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SirWinstonPee Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 ahaha kermit ya. özledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Frostbite said: bilmediğimden soruyorum şu gün batımı manzaralı fotolar ters ışıklandırma tekniğine örnekmi değilse bu ters ışıklandırmaya örnek verbilirmisiniz thnx! batan güneşin ve gökyüzünün görünüp diğerlerinin karanlık olduğu kareleri diyosan evet, ters ışık o. İlla batan güneş olmak zorunda değil gün ortasında da yapabilirsin, tabii sonucu biraz farklı olur. Gün ortasında yaptığında mesela, genelde elde etmek istediğin efekte göre flaş kullanman gerekir. Şimdi orada güneşin görünüp geriye kalanların karanlık olmasının sebebi makinadaki sensörün dynamic range denen algılama skalasının yetersizliğinden kaynaklanıyor aslında. Karmaşık gelebilir, ama değil. Şöyle ki; otoyolda yazın öğlen vakti araba kullanıyosun diyelim. Güneş gözünü alıyor. İleride tünel var, ama içini göremiyorsun, simsiyah. Tünele girdiğin anda kısa bir süre için halen tam olarak göremiyorsun ya, işte aynı şey senin gözlerinde oluyor. Daha kısıtlı miktardaki ışığa gözlerin alışana dek görmekte zorlanıyorsun. Tünelin ortasında nihayet gözlerin tamamen alıştığında çıkışı acaip aydınlık görüyorsun. Çıktığında ise gözlerini acıtan bir ışıkla karşılaşıyorsun... O ağrının sebebi gözbebeklerinin aniden daralması. Bu mekanizmanın aynısı fotoğraf makinesinde de var, buna diyafram deniyor. Ne kadar büyük açıklığı varsa o kadar çok ışık alıyor yani. Karanlıkta açıyorsun dolayısıyla. Bir de gözünden farklı olarak fotoğraf makinesinde tek bir an yakalanıyor. Ama bu an ille de gözünü kırpman kadar kısa olmak zorunda değil. Uzun süre o diyafram açık durup daha çok ışık toplayabilir. Hareketli nesnelerin bulanık görünmesi bu yüzden zaten. Eğer yeterince ışığın varsa süreyi çok çok kısa tutarsın, her şeyi en keskin şekilde dondurursun. Bu özellik de enstantane oluyor. Bunlara ek olarak ISO denen özellik var bir de. Bu da gözünün hassaslığı. Kimi karanlıkta daha iyi görür kimi daha kötü, aynı onun gibi. Ne kadar hassas ayarlarsan o kadar kısa sürede veya o kadar kısık diyaframla çekmek istediğin fotoğrafı çekersin. Bu üçü ışığı ve nerenin aydınlık, nerenin karanlık olacağını kontrol etmenin en temel yolları. Dynamic range kısıtlılığı nedeniyle ya aydınlık olan güneşe göre ayarlıyorsun makineyi, geriye kalanlar karanlık kalıyor, ya da karanlık olan yerlere göre ayarlıyorsun, bu kez güneşin olduğu alanda ışık "patlıyor" detaylar bembeyaz bir alanda kayboluyor. Öyle işte. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Çok iyi resimler var cidden, öyle bildiğimden anladığımdan değil ama baya daldım bazılarına. Emeğine sağlık +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 eheh eyw. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 resim dedi. vurun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 iltifat var orda anlamadın sen, tablo gibi resim gibi olmuş o derece güzel duruyor ondan öyle dedim yerse sadf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 ibretlik paylaşım olmuş mr.hand ty bro! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 14-24'e d90, küfür gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Hazirana d800 alicam bi terslik olmazsa. =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Selam, Ben köşemde tütün sarıyor olacağım :( Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Mr_Hand said: Hazirana d800 alicam bi terslik olmazsa. =D haziran mı? O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Hazirana kadar daha doğrusu. Kendim almıyorum işim gereği şirket alıyo falan. Karışık işler :P Kendime alsam D600 alırım zaten. D800 şahsi kullanım için mantıksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar