Rexar Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 ilk olarak evimizi modelliyoruz. tabi bu benim evim sizin eviniz değil herkes kendi evini modellesin kardeşim sonra sadece 1 tane ışık koyuyoruz odaya. yardımcı ışık falan yok sonra o ışığı söndürüyoruz :) sahnede hiç ışık yok. sadece self illumination'ı 100 olan monitorler var televizyonu açalım. hala ışık yok. televizyonu kapatıp antrenin ışığını yakalım. eh sabah olsun artık gün doğsun. burada da hiç ışık yok. sadece background'ın rengi beyaz. güneş de girsin. global illumination... olay budur. ah bir de bilgisayarlar şöyle 1000 kat falan hızlansa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Harika ya bayıldımmmmm yarın gidip 3dmax alcam :))[signature][hline]Alma? Mater? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 çok uğraştırıyormu :))[signature][hline]Alma? Mater? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 valla konu 3d olduğunda uğraştırmamak kelimesini unut derim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Unide öretceklerde ben şimdiden öreneyim hehe :)[signature][hline]Alma? Mater? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 televizyonu açtığın zaman çok ta az olsa mavimsi bi ışık yansır odaya .[signature][hline]KinGpiN the striked sazan RamsesII'ten abarmalar; RamsesII, 14 Ağustos 2004 14:58 tarihinde demiş ki: Öyle sübyan bulsam ben,var ya.... RamsesII, 18 Ağustos 2004 02:05 tarihinde demiş ki: "Bugün bacım,yarın ihtiyacım" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 televizyonu açtığın zaman ekrandaki görüntünün renklerine göre bir ışık yansır odaya. burada olan da bu.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 hll walla cok hos kıngpın sende walla nası buluyosun ole detayları anlamam[signature][hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 sanırım rexar detaylı açıklama yapmadığı için havada kalan birkaç nokta var. buradaki sahnede ışıklandırmaların hiçbirinde "şuranın ışıklandırması bu renk olsun" ya da "bu bölge şu kadar aydınlansın" diye manual yapılmış bir ışıklandırma yok. tamamen global illumination yöntemiyle, ışık kaynaklarından çıkan ışınların yüzeylerden çarpıp yansıyarak yüzeylerin birbirlerini aydınlatmaları prensibiyle RAYTRACE/RADIOSITY RENDER ENGINE'i tarafından hesaplanmış bir aydınlatma yöntemi kullanılmış.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 said: theKingpin, 23 Ağustos 2004 02:00 tarihinde demiş ki: televizyonu açtığın zaman çok ta az olsa mavimsi bi ışık yansır odaya . olmaz öyle birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2004 Bende deneyecem birazdan :)[signature][hline]Jerov/Hibernia - Lancelot Crosby,Stills,Nash & Young Bir oh yeaah tikkysi demiş ki: "Fuck you anuna Koyim!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 oyy herşeyi tek tek modellicez,bişi dicem sen bunları ayrıntılı mı modelledin yoksa uzaktan anlaşılmıyo mu? Bi Yakın görüntü alsana :)[signature][hline]Jerov/Hibernia - Lancelot Crosby,Stills,Nash & Young Bir oh yeaah tikkysi demiş ki: "Fuck you anuna Koyim!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 gerçekten çok güzel çok başarılı.. bravo...[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 çok hoş gözüküyor[signature][hline] i luv guyz where would they be wifout us gals??? Still in the Garden Of Eden you gullible b****. dra : yenge yap gel diosun da 0.5lt su ismarliim desen 1.29$ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 baktım içim gitti :) yok efenim benim de kesin su kitabı elime alıp max calısmam gerek tüm sınıfdaslarım kurslara gitti (ki ben kurslara inanmam) bu dönem nal toplamaktan korkuyorum.[signature][hline]"To imagine is everything, to know is nothing at all." -Anatole France, "The Crime of Sylvester Bernard", 1881 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Çok güzel yapmış ya gerçekten. Herşeyi anladım da,şu monitörü nasıl modelledin onu anlamadım[signature][hline]Jerov/Hibernia - Lancelot Crosby,Stills,Nash & Young Bir oh yeaah tikkysi demiş ki: "Fuck you anuna Koyim!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 abi hasta oldum olaya ya sen nekadar sürede böle bi şaheser yarattın[signature][hline]...:::Married With Children:::... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 monitörü spline modeling ile yaptı. spline modelinging gücüne inanmak lazım :) nurbs murbs hikaye[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2004 monitor'ün de diğer modellerin de detayları yok. görünenden fazla mesh yok modellerde. önemli olan mesh detayı değil olması gereken yerlerin detaylı olması. bu monitor o kadar lowpoly ki aslında bundan daha fazla yaklaşırsak kötü görünür eğer yaklaşacaksak objenin kenarlarını yuvarlamamız lazım çünkü doğada hiçbir cismin kenarları bıçak gibi kusursuz değildir. en keskin kenarlarda bile farkedilmeyen bir yuvarlaklık vardır ve oralar highlight yapar. 3d cilerin yaptığı en büyük hatalardan biri budur. dayarlar mesh'i alet şişer şişer ama kenarlardaki radius unutulur bu yüzden modelde hayvan gibi mesh olmasına rağmen render edildiğinde doğruymuş gibi gözükmez. monitorun öndeki birkaç kenarının edge'ini seçip chamfer(editmesh/edge(local)) verelim obje hemen gerçeklik kazanmaya başlar. chamfer verilmiş kenar ile verilmemiş kenarın farkına dikkat edin resimdeki. arkalar keskin kenar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2004 biraz başka açılardan render aldım bu da evin tamamı :) üşendiğim için döşenmemiş çok yer var daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2004 wow Sadece 3d max mi bunlar? Hemen hayranlıkla soruyorum texturelar nerden?[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2004 inanilmaz guzel olmu$ ellerine saglik vallahi oeh abi monitore bittimde monitorun modellenme resmine bi cay bardagi goruyorum ama texturelanmis halinde goremiyorum yoksa yanli$mi goruyorum ??[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2004 Disp o çay bardağı değil monitörün ayağı. Bende birşey soracağım, 3. resimde tavanı aydınlatan halojen lambanın ışığının duvarın orasına çarpması gerektiğinden emin misin? O mesafeden ışık pek oraya vurmazmış gibi geliyor bana. Ha bu arada unutmadan güzel iş çıkarmışsın.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2004 nebiliyim masamdan eksik olmayan $ey =p ole one cikinca ole gordum heh[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii.... [Bu mesaj Disappear tarafından 26 Ağustos 2004 04:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2004 texture'lar fotoğraf makinasıyla ev yapımı :) halılar, koltuğun yüzeyi, giriş holundeki yer döşemesi, paspaslar, odaların zeminindeki laminat, mutfak ve banyo duvarındaki fayanslar, banyo zeminindeki karo, lavabodaki mermer... hepsi evdeki mevcut malzemenin fotoğraflanıp photoshop ile tatlandırılmış halleri. ge-ta, ışığın düştüğü yer optik kanunlarına göre hesaplanarak tespit ediliyor. uzak baktığımız için ışık kaynağının yapısını net göremiyoruz. geniş aydınlana için geniş açı ışık veren bir kaynak kullanılmış orada.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004 [Bu mesaj Sufi tarafından 26 Ağustos 2004 06:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar