Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

::Günlük::

Pasta

Öne çıkan mesajlar

Bugün ızgaralar vardı günlük kaynak yapılacak
ızgara dediğim de aklınıza mangal ızgarası gelmesin egfsdgsdgsdf

Neyse ben kaynattım babam ayarladı aralıkları fln derken,
sonra son sabitlemeye geldi iş
aha verdi torçu "e hadi sen hallet devam et" dedi

kolay kolay beğenmez bişeyi normalde ama yaptığım kaynak hoşuna gitti demek ki, bunun için bi me gusta yaşadım. AMa bütün işi bana yıkması,,

FUWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
Sosyal ağlarda paylaş

aynen tarkanın dediği gibi. askerden geldikten sonra babamla çalışmaya başladım şu meşhur anayasa fırlatma krizinden hemen önce-yani aslında krizin anayasa fırlatma ile falan alakası yok da ayrı tartışma konusu-. 4 ay geceli-gündüzlü çalıştım-çalıştık ama bırakın yeni iş almayı,müşteri bulmayı babamın mevcut müşterilerden 2isi battı-ki o zamanın parası ile bahçelievler'de 3 daire parası buhar oldu gitti,su içtik üzerine-.Kalan 2 müşterinin de alımları yarı yarıya düştü. Yani ben mevcut işe kendi maaşımı kazanacak katkı yapacağım yerde babamın kazandığı da yarıyarıyadan daha da düştü. Neyse.Yeni evliyim.Meslekdaşım olan eşim de iş bulamıyor-zaten hep gördüm ki bir şey ters gitti mi cümbür cemaat ters gider-,işte o zaman Tarkan'ın dediği gibi babacığım kaç kez hasılattan sadece aidat-elektrik-su-ödemelerini ayırıp kalanı olduğu gibi bana vermişti, çok kez gözlerimin dolduğunu hatırlarım.

Heyy gidi günler heyyy...
Babanızın-annenizin kıymetini bilin dostlar.
Efkarlandım lan yine,adamın biri de az önce kendini yırttı,gol oldu galiba...
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

babana saygısızlık etme lan!

ya da sıkıyorsa et bakalım..

et yiyorsa

yemiyor, doğduğum günden beri =/

Çekiç onda kaynak torcu bende. Et kaynak tutmaz ama çekiç ete inebilir, babam wins.

Haftalığımı da alıyorum zaten abi niye isyan edeyim aslına bakarsan. Ne kadar iş o kadar haftalık, $_$
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız adam kaynakçılığı öğrenmiş zaten hayatı garanti kafadan adamın klişe olarak 'kaynakçılar ayda 486 milyar dolar kazanıyormuş' demeyecegim ama en azından işi var o bile güzel.

Ben babama 300 yıldır git bi işyeri aç diye tutturuyorum o memur zihniyetiyle yaşadıgından şimdi çevremde herkes bana aynı şeyi zorluyor. Babamın bir iş yeri dükkanı vs. bir yeri olaydı şimdi orda çalışırdım ne güzel bende.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Yalnız adam kaynakçılığı öğrenmiş zaten hayatı garanti kafadan adamın klişe olarak 'kaynakçılar ayda 486 milyar dolar kazanıyormuş' demeyecegim ama en azından işi var o bile güzel.

Ben babama 300 yıldır git bi işyeri aç diye tutturuyorum o memur zihniyetiyle yaşadıgından şimdi çevremde herkes bana aynı şeyi zorluyor. Babamın bir iş yeri dükkanı vs. bir yeri olaydı şimdi orda çalışırdım ne güzel bende.

Abi esnaf dükkanı imba bişey genel olarak.

Bi kere insan ilişkilerinde +1k exp veriyordur. Hangi tip satıcıyla hangi telden konuşacağını daha yüzüne bakıp anlayıp, ona göre davranabilme yeteneğine sahip oluyosun.

E çevrede bi sürü tanıdığın adam oluyor, iş yaptığın insanlar oluyor. Evime bi pimapen yaptıracak olsam babamın 3 tane tanıdığı vardır en az gemlikte bu işi yapan, seç beğen yaptır mesela.

Ya da atıyorum çok luzumsuz bi işin vardır ama onu ancak bi marangoz yapabilir. Normalde gitsem adamlar sallar genelde, makine bozuk der kıl der yün der, e tanıdık olunca bi çivi işin olsa çaktırırsın yani o marangoza, çok rahat.

Sonra açıkçası ben senelerdir gördüklerime bakarsam, kendi işine çalışmayan adam eşeğin kuyruğu misali kalıyor abi. Benim önümde şans var, bilmiyorum kullanabilir miyim ama, kullanamazsam eğer bi makine mühendisi olarak alabileceğim en iyi maaş bellidir yani.

Ama kendi işinde koşturursan limitlerini sen belirlersin her zaman. Tabi eşit derecede riske girersin ama, yine de değer. En önemli şey, alanında çok iyi olman ve hep ihtiyaç duyulacak bi iş yapman. Bugün bakkal dükkanı açarak da esnaflık yaparsın ama bi şekilde tatava esnaflık o işler artık.

Dünyada en iyi kâr bırakan şey el emeği aslında, yeter ki işte mesleğin geçerliliği olsun. Yaptığın işi çok çok beğenen bi müşteri işçilik ücretinin fazlalığından yakınmaz mesela, çoğu pazarlık bile etmenz beğendikten sonra. Tabi aşırıya kaçıp kazıklama seviyesine çıktığınızı varsaymıyorum sdfgds, o da ibrelik. Sanmıyorum ki babamın 1 yılda o dükkandan kazandığı parayı ben 1 yıl mühendislik maaşıyla kazanabileyim, çok zor. Dükkanda para basmıyoruz tabi böyle konuşunca kuyumcu gibi düşünmeyin sfsdg, ama gerçek bu.

Batmak ve çıkmak esnaflıkta senin elinde, senin kafanda. Yaşam standartlarını sen belirlersin, ne kadar iyiysen o kadar tercih edilirsin, o kadar çok kazanırsın, o kadar iyi yaşarsın. Başkasına çalıştığın işlerde de patronlar ne uygun görürse ona eyvallah dersin. Evet sen gayret ettikçe maaşın artar ama yine üst limit başkasının kontrolündedir. Aynı gayreti kendi işine gösterebilme imkanın olsa uçarsın.

Bakalım ben ne yöne gidicem.
Sosyal ağlarda paylaş

Saeros said:

goldbären said:

meksika kartelinde çatışmada hemen ölen şişman figüran rolüne tam oturuyorum.

hemen başlıyorum bi senaryo yazmaya, 6. dakikada ölüceksin ama tekrar tekrar sokucaz seni filme komikli olucak, izleyenler "bu herif daha önce ölmemiş miydi zuahah" dicekler, VAR MISIN?

her türlü varım abi.

istanbul içi on kişilik no-lifer ordusu toplayabilirim.

biz zaten her gün yeniden ölüyoruz dasaaya kalsa :(
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...