Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 sunthewhich said: Adam oylara saldırıyor haklı olarak. Mantık aramamak lazım söylediklerinde. Şu dediklerini yaparsa ülke batar Yunanistan gibi. Parayı fakire, fukaraya, yaşlıya, emekliye dağıtacağım diyor, hangi para bu belli değil. Gülünecek şeyler. oturun dinleyin izleyin kılıçdaroğlunu adam anlatıyor bunları ffs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 sunthewhich said: Adam oylara saldırıyor haklı olarak. Mantık aramamak lazım söylediklerinde. Şu dediklerini yaparsa ülke batar Yunanistan gibi. Parayı fakire, fukaraya, yaşlıya, emekliye dağıtacağım diyor, hangi para bu belli değil. Gülünecek şeyler. allah si si hepimizi kılıçdaroğlunun acemi ülke yönetiminden korusun amin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 zenginden vergi alınsa zengin bu kadar zengin olamaz zaten lal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Lancelion said: sunthewhich said: Adam oylara saldırıyor haklı olarak. Mantık aramamak lazım söylediklerinde. Şu dediklerini yaparsa ülke batar Yunanistan gibi. Parayı fakire, fukaraya, yaşlıya, emekliye dağıtacağım diyor, hangi para bu belli değil. Gülünecek şeyler. oturun dinleyin izleyin kılıçdaroğlunu adam anlatıyor bunları ffs benim adım kk ben bulurum diyor genelde =) açıklama mı bu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 zaman ve vakitten takip edince sana yansıyanların o kadar olması normal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 troll ise basarısız.. yoksa dinlememissin adamı konusuyosun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=kanalturk&seekTime=02-06-2011%2022:06 şunu izle biraz, meh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 kömür, beyaz eşya, erzak vs dağıtmak için hangi para bulunuyorsa aynı şekilde tek farkı bu sefer kapalı ihalelerle yandaş firmalardan alım yapılacağına para ihtiyaç sahibinin eline sayılacak o parayı alan da ister yandaş firmadan ister başka yerden ne istiyorsa onu alacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 topicdeki ekonomi cahilliginin ulastigi seviye yuzunden su hariketi yapmak zorunda kaldim http://www.youtube.com/watch?v=GTQnarzmTOc (ulan saka maka herifler keynesi hayeke dovdurttuler lan ahahahaha) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 o paralar ile birçok güzel şey yapılabilir doğru ama seçim zamanı bi kere verilen birşeyin çok daha fazlasını her ay 5 yıl boyunca verldiğini çarpın bakalım. söylediği vaatler çok basitmiş gibi konuşuyorsunuz. Atatürk bile gelse adamın dedikleri vaatleri 10 senede anca yapar. KK mı yapacakmış. Ben gelirse kötü olur vs diye söylemiyorum. vaatleri verirken ayakları biraz yere bassın yeter. KK ya laf atan birisini hemem AKP li yapan kafalara çok birşey söylemeye gerekte yok zaten. Ama o sözleşmenin maddelerine inanan birisi beyin nakli yapması lazım bence. AKP den kurtulmak için verin KK ya eyv. Ama kim gelirse o gücü elde edince yiyecek o paraları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Adam iktidar olamayacakki... Kendisi'de biliyor, herkes biliyor. AKP'nin oylarından ne koparırlarsa kardır. Koparsın da zaten. Olay AKP'nin sandalye sayısını 3/2 çoğunluğun altına indirebilmek. İnşallah başarırlar. Ama KK dediklerini yapamaz, net. Senede 1 kömür vermekle ayda 600TL vermek aynı şey değil. Yani keşke KK gelse bende Tayyip'e tercih ederim ama durum bu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 adamı derdini anlatırken dinledin mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Viktor said: topicdeki ekonomi cahilliginin ulastigi seviye yuzunden su hariketi yapmak zorunda kaldim http://www.youtube.com/watch?v=GTQnarzmTOc (ulan saka maka herifler keynesi hayeke dovdurttuler lan ahahahaha) internet abi, yeni dünya düzeni işte napıcan. lanet olası komiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 adam gelmeden destekleyenlere seçmen, geldikten sonra destekleyenlere yalaka diyoruz genelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 dayak yemeyen iktisatçı mı olur lan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 sunthewhich said: Senede 1 kömür vermekle ayda 600TL vermek aynı şey değil. Geri kalanı kendi yorumundur da şu kısma değiniyim: Yandaştan kömür alıp dağıtmakla aynı şekilde yük getirmiyo o verilen 600 tl. Bi kere yoksullara verilecek ki bu kesimin para biriktirecek durumu pek yok haliyle, sonuçta bütün bu parayı harcıycak, alış veriş yapıcak. KDV si ÖTV si bisürü vergiyle bu paranın bi kısmı doğrudan devletin kasasına dönücek zaten. Alış veriş yaptığı esnaf para kazanıcak. Gelir vergisiydi diğer vergilerdi filan bi kısmı daha devletin kasasına dönücek. Aynı döngüyü para kazanan esnafa(ve zincirin sonraki halkalarına) filan da uyguladığın zaman bu paranın büyük bir kısmı her vergi ödeme döneminde devletin kasasına dönücek zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 @ShadowFury Haklısın katılıyorum dediklerine. Yani kömür, erzak vereceğine nakit 600TL verdiğin zaman tabiki hem alan aile için, hem bu paranın ekonomiye geri dönüşümü bakımından çok daha olumlu birşey. Ben bundan bahsetmiyorum. Bu para nerden gelecek onu merak ediyordum. AKP'den önceki yüksek enflasyonlu ekonomik modelde, parayı bas bas bas, piyasaya dağıt. Millet mutlu. Ama bunun arkasında, paran değer kaybediyor. İçeride enflasyona paralel bankalarda faizler yüksek, kimse tüketici kredisi almıyor, bankalar topladığı parayı repo-bono devlete veriyor, devlet sürekli iç borç alıyor, yüksek enflasyonda dışarıdan gelen bir yatırım yok. Bunun gibi birşey düşünmüştüm. Neyse. 1 sayfa geride KK'nin kanaltürk'te konuşmasının link'i verilmiş, 2 saattir onu izliyorum. Bu aile sigortası ile ilgili ; 14 kurumun kapatılacağı, onların bütçeden aldıkları paylarınn bu aile sigorta fonuna aktarılacağını söylüyor. Bilemiyorum... Yani gereken para bütçeden bir şekilde ayrılsa bile, denetimi çok zor.. Yani ben kömür dağıtmak ile nakit para vermek aynı şey değil derken, bir de şöyle bir boyut var ; Kömür ve erzak yardımı alan adamın bunu sömürmesi zor, yani bu aldığı yardımı gidip nakit'e çevirmesi zor. Ama nakit para verildiği zaman, bu sistemin sömüreni çok olur. Yüzbinlerce sigortasız çalışan insan var, hepsinin kağıt üstünde aile sigortasından yararlanmaları gerek. Her aileye bir memur atanıp bunun denetimi yapılacakmış... Tayyip Erdoğan bile söylüyor, tekstil'de sigortasız çalışan konfeksiyon işçilerini şimdilik görmezden geliyoruz diye. Yani bunun tespitini KK yapacağım diyorsa, cezasının da kesilmesi lazım. Bunun gibi o sözleşmede yazan birçok şey çok güzel. Ben mesela 27 yaşındayım daha askere gitmedim. Gitmeyi de düşünmüyorum. Bedelli askerlik gelsin bende isterim. Ama durumu olmayanı bedelsiz askerlikten 1 defaya mahsus olarak faydalandıracağım demek resmen seçim propagandasıdır. Kimse kusra bakmasın. Kendimden örnek vereyim ; ben bedelli çıkarsa parasını verebilecek durumda bir insanım. Ama kağıt üzerinde askeri maaşla çalışıyorum. Üzerime kayıtlı hiçbirşey yok. Bankada üzerime para yok. Ben gidipte bende para var, paralısından yapayım ben demem. Bunun tesbitini nasıl yapacak, bu iş içinde mi her talep eden kişiyi incelemeye alacak... Uzar gider... Özetle ; AKP'li değilim, CHP'li de değilim, CHP düşmanlığı da yapmıyorum. Söylemek istediğim KK'nin söylediği çoğu şeyin bana göre uygulanabilirliğinin olmayışıdır. Ama dediklerini yapmasa dahi, KK'yi RTE'ye 100 kere tercih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
import Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 T.C 'nin potansiyel güç ve zenginliğini küçümsemeyin , dikkatli planlanır ve kullanılırsa yukarıda sayılanlar yapılamayacak işler değil koskoca devlet teşkilatı için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Tamam da adam 4 ayda yapacağım diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 aslında akp'nin yapış yapış yaptığı bürokrasiden yavaşlar gerçekten, 4 ayda zor biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Loxias said: Servet düşmanı mısınız abi? Bence kdv zenginliğe göre ayarlanmalı. 1000 tl altı kazanan %3 kdv versin, 1k-2k arası %5 2k-5k arası %10 5k-10k arası %15, 10k ve üstü %20 vergi versin Yani aslan, sanki bu ülkede şuan bile GELİR GÖSTERME gibi uyduruktan, muhasebeciyi ayarlamaya bakan bir kavram yokmuş gibi konuşuyorsun. Kağıt üstünde baksan Venezuella bizden 10 kat zengin, sokakta açlıktan ölen cesetler kol geziyor. Gerçeğe baksan, http://forum.paticik.com/read.php?73,5651169 şu direk... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 bir defaya mahsus bedelli askerlik olayını anlamadım.. insan bikaç kere mi askerlik yapıyor ki. bi kere yaptınmı tamam işte daha ne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 İktidara gelince bir defaya mahsus yapılacak. Başvuran başvuracak. Bu daha çok yaşı gelipte gitmeyenler için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freedoom Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2011 Askerlikden dolayı ülkeye dönüp kendi işini açmak isteyen insanları özendiren bir öneri bu. Zaten süreyi de kısaltıcam diyor. Ayrıca askere gitsin bir işe yarasın diyen arkadaşlar askeri lokantalarda garsonluk yapıp aldıkları maaşları süper harcamışlardır umarım. Vergi durumu dolaylı olayıyla çözülür. Denetimler zati olması gereken bir şeydir. Yani doğruyu bulup ya biz malız diyip yanlışı uygulamanın mantığı paha biçilemez, bunun kafası ayrıdır. Ayrıca zenginler her koşulda ülkenin kaynaklarını(ham madde, elektrik,su vs.) fakirlerden daha fazla kullanmak durumundadırlar, vergilerin fazla alınması adaletin ta kendisidir bu durumda. Bir başka örnek vermek gerekirse: Diyelim ki bulunduğunuz semtte 1 tane market var ve 1 yıl boyunca hiç bir şekilde başka bir marketten alış veriş yapamıyacaksınız. Market de dışarıdan alım yapamayacak ve sadece depolarındakileri satabilecek. Bu durumda zenginler bütün marketi alıp evlerine taşıdıklarında, eşitsizliği anlarsınız. Türkiye'deki kaynak kullanımınıda bu anlamda düşünürsek açık olacaktır sanırım. Bu örnek üzerine düz mantıkla, "market de satmasın fazlasını" gibi bir çıkarım yapan kişi, ekmeği karneyle dağıtma mevzusuna değinmiş olacaktır. Başım ağrıyoooo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar