Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CHP'den Sözleşme ( Ayrıca Askerlik Konusu)

Buddha

Öne çıkan mesajlar

şilep,
abi dolaylı vergi diye bi nane var, hiç haberin var mı fakirin verdiği vergi oranı tükettiği ürünleri de katınca ne hale geliyor of.

ha bir de henüz parasızlıktan devletin seni takmadığı bir duruma düşmedin henüz, ondan bu destansı masalsı "kapitalizm doğal seleksiyonun ta kendisidir" argümanınnı ortaya attın. hakikaten dediğin gibi becerili olan ve çalışanın kazandığı bi sistem olsa eyvallah da on senede ülkenin geliştirdiği zenginlerin yetoluğuna ve arkalarına aldıkları destek olmasa sapır sapır dökülecekleri iş sistemlerine falan bak. neresi fittest bu adamların.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

nileppezdel said:

@babacum: Zaten gelire göre vergi alınıyor, geliri fazla olan daha fazla "miktarda" vergi ödüyor. Devlet vergi almayı başarsın ve vergileri gemiciklere harcamak yerine halka hizmete harcasın, sonra yine yetmiyorsa tartışılır bu konu

o zaman lafı çevirme sabahtan beri "delet zenginden niye dah afazla vergi alsın?" diye yumurtladın ortalığa onu nalatıyoruz

"bilmiyordum öğrendim" de yeter

lol

epic ownage olmus su lan, alani olunca acimiyor yargiliyor adam

server beyler, su ildenize artik fahri keynes title i verilsinde az dalga gecelim asdfadsf
Sosyal ağlarda paylaş

said:
1000 lira alan 50 lira vergi veriyor
100 lira alan 5 lira vergi veriyor..

simdi 50 lira vergi veren abi 53 lira verirse 3/950 kaybı var
100 lira vergi veren abi 2 lira verirse 3/95 kazancı var

demekki gene zenginin alım gucunden %0,3 dusururken fakirin alım gucune %3 katıyorsun..

kimse herkes esit parayı alsın demiyor zaten kimse esitligi konusmuyor burda..

toplumsal refah seviyesinden bahsediliyor..

tekrar aynı seyleri yazıcam belki bu sefer okursun

simdi bire bir degil soyle bi hesaplama yap..

1000 lira veren 53 verirken
100 lira veren 4,715 lira versin
bi zenginden %0,3 duserken bir fakire %0,3 katıyorsun.. bu da 1 zenginden 10 fakiri %0,3 daha "refahlattıgın" anlamına geliyor..

kısaca bireyselcilikten cıkıp toplumculuga gitmis oluyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

Bence direk türkiye de ki en büyük 100 firmanın 1 aylık bütün gelirini biz alalım işi olmayana istihdam hastane olmayan yere hastane elektrik yol egitim olmayan yerlere onlar ve özellikle buyuk bas hayvancılık yapana teşvik olarak geri dönsün tabii bir bakmışsın isviçre falan.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

said:
1000 lira alan 50 lira vergi veriyor
100 lira alan 5 lira vergi veriyor..

simdi 50 lira vergi veren abi 53 lira verirse 3/950 kaybı var
100 lira vergi veren abi 2 lira verirse 3/95 kazancı var

demekki gene zenginin alım gucunden %0,3 dusururken fakirin alım gucune %3 katıyorsun..

kimse herkes esit parayı alsın demiyor zaten kimse esitligi konusmuyor burda..

toplumsal refah seviyesinden bahsediliyor..

tekrar aynı seyleri yazıcam belki bu sefer okursun

simdi bire bir degil soyle bi hesaplama yap..

1000 lira veren 53 verirken
100 lira veren 4,715 lira versin
bi zenginden %0,3 duserken bir fakire %0,3 katıyorsun.. bu da 1 zenginden 10 fakiri %0,3 daha "refahlattıgın" anlamına geliyor..

kısaca bireyselcilikten cıkıp toplumculuga gitmis oluyorsun

LANET OLSUN ADAMIM FAKIRLERDE CALISSIN ZNEGIN OLSUN OLE DAHA GUZEL!
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Ya eyvallah iyi hoş güzel de belki de aynı miktarda emek vererek çalışan adamın daha yüksek oranda vergi vermesi adil gelmiyor yine de. Aklıma yatıramadım yani, yoksa söyledikleriniz mantıklı ona lafım yok

banada dunyanin yuvarlak olmasi mantikli gelmiyor hani, bence dunay yuvarlak olsa avusturalyadaki isnanalr filan patir patir uzaya duserlerdi ama yuvarlak olmasini soylemnizde cok mantiksiz gelmiyor, lafim yok ona
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

ahahah ne güzel topic ya, biri özet geçsinn nilepin haksız olduğu kısımlar hariç

nilepin haksız olduğu kısımları çıkardım

Buddha said:

Tarayıcı olsa taratcaktım. Kapının önüne koymuşlar aynen yazıyorum;

Sevgili kardeşim;

Bu sözleşmeyle Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında;

*Aile Sigortası'nı başlatıp her yoksul ailenin evine ayda en az 600 lira girmesini sağlayacağımıza,

*Taşeron çilesini bitireceğimize ve tüm taşeron çalışanlarını kadrolu yapacağımıza,

*Her öğrencimizin eşit koşullarda sağlayan şeffaf ve adil sınav sistemini kurup YÖK'ü ve harçları kaldıracağımıza; yurt sorununu 2 yıl içinde çözeceğimize;

*Emekliler için İntibak Yasası'nı çıkarıp emeklilerimize milli gelir artışından pay vereceğimize,

*Türkiye'de ilk defa Çocuk Bütçesi oluşturup her çocuğun sağlık, beslenme ve eğitimini güvenceye alarak çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlayacağımıza,

*Bir defaya mahsus Bedelli Askerlik Yasası'ndan parası olmayanları bedelsiz olarak yararlandırıcağımıza ve askerliği önce 9, sonra 6 aya indireceğimize

Söz veriyorum.

Elindeki bu imzalı belde seninle aramızdaki sözleşmedir.
Bu sözleşme ile iktidarımızda, yukarıdaki sözlerimin peşinde olacak, benden sonuna kadar hesap sorabileceksin.

En büyük güvencem,
değerli desteğindir.

İmza
Kemal Kılıçdaroğlu

hehehe
Sosyal ağlarda paylaş

Bedelli askerligin mantigina aykiri zaten bedavaya fakirlere bedelli askerlik getirmek. Ona bedelsiz askerden muaf tutmak denilir.
Adam zaten calismiyorsa, egitimi yoksa vb.[Hem egitimliyse hem de calisiyorsa yoksul olmayiversin.] gitsin askerlik yapsin iste. Ise yarasin.
Ha yok adam calisiyor, deger yaratiyor, kazancinin fazlaligindan kaynakli verdigi yuksek vergilerle devletine fayda sagliyorsa, o adam bir de askere giderek kiymetli vaktinden olmasin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...