Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gnome 3


GERGE

Öne çıkan mesajlar

Denemedim de ağır olduğunu söylüyolar. Gnome Desktop'ın bütün olayı çok ağır olmayıp, yine de iş görür görsellikte olmasıydı. Enteresan yani.

KDE kadar kaynak tüketiyo falan gibi şeyler okudum, "oha" dedim. Canonical beslemeli şişirme haber de olabilir tabii, Unity nedeniyle. Denemek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Ubuntu yükledim bir emektar Arch'a geçmeden önce ama kötü ya. Sistemde ne var yok bilmiyorum, bir kararsız kullanıyorum aleti, var mıdır acaba, yüklesek mi, kaç bağımlılık çeker...

Unity kötü bence ama. Bir sürü aradığım ayarı bulamadım, rahatça menü bile düzenlenemiyor. Yavaş çalıştı ayrıca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Taskbar olmamasına iyice alıştım. Çok farklı geldi başta ama, iyiymiş böyle de. Farklı.

Özelleştirilemiyor diyorlardı ama Gnome-Look ve AUR yardımıyla en ince yerine kadar özelleştirdim ben. 3.2 eleştirilerince sorun diye anlattıkları her şey ayarlanabiliyor. Bazen küçük scriptler filan gerekebiliyor ama. Bu yeni çıkan 3.2 versiyonu çok şey katmış ama, ondan öncesini kullanmamıştım ben biraz otursun önce diyip. KDE'de de 4.2'yi beklemiştim zaten. Gelende x.2'ler iyi olur =)

Unity'den daha iyi olduğunu düşünüyorum hala. Ubuntu-centric olduğundan Unity pek özelleştirilemiyor, Gnome 3'ün en kötü yanlarını almış gibi birşey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
3.2 oturmuş güzelce, bakmanın vakti geldi öyleyse. Alacarte gibi Gnome 2 araçları yükleyince ancak tam verim alınabiliyor, tüm özellikleri hala gelmemiş ama eskiye uyumlu olduğundan sorun kalmıyor. gnome-tweak-tool diye bir pakey bulup yüklemek gerekiyor bir de, söyleyeyim burada. Normalde sadece gconf'dan erişebildiğin bir sürü ayara çok rahat erişim veriyor. Font ayarları filan ekliyor.

Bak ama. Yeni Fedora bu hafta çıktı daha, sorunlu ama yine Fedora olduğundan. openSUSE 12.1'de Gnome 3 ile geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bu var: http://lifehacker.com/5858830/win7se-brings-mac+like-screen-corners-to-windows-7

Masaüstü metaforları diyip duruyor herkes ama Gnome 3 o sabit fikirlerin terk edilebileceğini de çok iyi gösterdi bence. O Activities'e alıştım iyice ben de, başta çok garip gelmişti ama iyi düşünülmüş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bu gün epey bir Nautilus kullanmak sorunda kaldım bir paket hazırlama işinde. Epey gelişmiş gibi geldi bana ya da ben eskisini unutmuşum kullanmayalı.

Süper bir tema buldum bir de, şu ikonlarla birleşince Gnome'un görselliğini 3'e, 4'e katlıyor. Gnome-shell temasını kullanmadım, pencereler sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bende çalışır durumda 11 eklenti var, tplamda 20 küsür yüklü ama gerekince açıyorum. İşlemci kullanımı shell'in %0-2 arası gidiyor. Bir system monitor eklentisi işlemciyi %10'lara çıkardı sadece. Ondan başka sorunlu eklentiyle karşılaşmadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...