Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Fedora ve Arch ile kullanabiliyoruz şu anda sanırım. Denediniz mi? Ne düşünüyorsunuz? Fedora'yı indriyorum şu anda, biraz denedikten sonra orada Arch'a kurup kurmama konusunda bir karar veririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Denemedim de ağır olduğunu söylüyolar. Gnome Desktop'ın bütün olayı çok ağır olmayıp, yine de iş görür görsellikte olmasıydı. Enteresan yani. KDE kadar kaynak tüketiyo falan gibi şeyler okudum, "oha" dedim. Canonical beslemeli şişirme haber de olabilir tabii, Unity nedeniyle. Denemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Bu arada Fedora'ya Arch'dan önce çıkarak çok şaşırttı beni bu Gnome 3. Arch'da testing'den 5 gün geç çıktı. KDE release date'den 3-4 gün önce gelir hep Arch'a. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Birkaç gündür yoğun bir şekilde kullanıyorum. Hoşuma gitti, çok basit kullanımı. Uzun süre kullanırım sanırım. İlk halinden daha iyi olmuş, sürekli kullanılır hale gelmiş. Bir bakın derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2011 gnome3ü artık software renderer ile çalıştırabiliyolarmış ya, büyük artı bu. bi de hakkaten en güzel masaüstü bu oldu bence. millet nesini sevmiyo anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 argh ubuntu yüklemek lazım aslında şimdi... 11.10da geçişte varmış negzel negzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 Ubuntu yükledim bir emektar Arch'a geçmeden önce ama kötü ya. Sistemde ne var yok bilmiyorum, bir kararsız kullanıyorum aleti, var mıdır acaba, yüklesek mi, kaç bağımlılık çeker... Unity kötü bence ama. Bir sürü aradığım ayarı bulamadım, rahatça menü bile düzenlenemiyor. Yavaş çalıştı ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 11.10 güzel . Gnome , Gnome Classic , Unity falan geçiş yapılabiliyor anında . gnome u beğendim ben , ne çok artist ne de çok kasıyor . Unity çok artist geldi , kullanımı kolay değil bence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 Taskbar olmamasına iyice alıştım. Çok farklı geldi başta ama, iyiymiş böyle de. Farklı. Özelleştirilemiyor diyorlardı ama Gnome-Look ve AUR yardımıyla en ince yerine kadar özelleştirdim ben. 3.2 eleştirilerince sorun diye anlattıkları her şey ayarlanabiliyor. Bazen küçük scriptler filan gerekebiliyor ama. Bu yeni çıkan 3.2 versiyonu çok şey katmış ama, ondan öncesini kullanmamıştım ben biraz otursun önce diyip. KDE'de de 4.2'yi beklemiştim zaten. Gelende x.2'ler iyi olur =) Unity'den daha iyi olduğunu düşünüyorum hala. Ubuntu-centric olduğundan Unity pek özelleştirilemiyor, Gnome 3'ün en kötü yanlarını almış gibi birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 merak ediodum bunu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 3.2 oturmuş güzelce, bakmanın vakti geldi öyleyse. Alacarte gibi Gnome 2 araçları yükleyince ancak tam verim alınabiliyor, tüm özellikleri hala gelmemiş ama eskiye uyumlu olduğundan sorun kalmıyor. gnome-tweak-tool diye bir pakey bulup yüklemek gerekiyor bir de, söyleyeyim burada. Normalde sadece gconf'dan erişebildiğin bir sürü ayara çok rahat erişim veriyor. Font ayarları filan ekliyor. Bak ama. Yeni Fedora bu hafta çıktı daha, sorunlu ama yine Fedora olduğundan. openSUSE 12.1'de Gnome 3 ile geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2011 gnome3 kullanmaya başladığımdan beri windowsda mouseu sol üst köşeye götürüp durmaya başladım.windowsda böyle bi program var mı gnome3deki gibi sol üste mouseu atınca pencereleri dizsin böyle? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 12, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2011 Bu var: http://lifehacker.com/5858830/win7se-brings-mac+like-screen-corners-to-windows-7 Masaüstü metaforları diyip duruyor herkes ama Gnome 3 o sabit fikirlerin terk edilebileceğini de çok iyi gösterdi bence. O Activities'e alıştım iyice ben de, başta çok garip gelmişti ama iyi düşünülmüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2011 aylar once arkadasima unityli ubuntu kurmustum sanirim da, cok ayni benzer sanki bunlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Unity Gnome 3'den sonra, aşırı Gnome 3 esintileriyle, Gnome 3 üzerine kurulan bir şey. Gnome 3 daha kullanışlı ama, daha özelleştirilebilir, daha kararlı. Genel olarak daha iyi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Alt tarafa açık pencereleri alma işini nasıl yaparız ? TINT2 yi kurdum , terminalden açında oluyor ama , terminal kapanınca haliyle program da kapanıyor. Oraya komple nasıl sabitleriz acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 gnome'un autostart'ına ekle. gnome-session-properties ile yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 (tu) eyvallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Bu gün epey bir Nautilus kullanmak sorunda kaldım bir paket hazırlama işinde. Epey gelişmiş gibi geldi bana ya da ben eskisini unutmuşum kullanmayalı. Süper bir tema buldum bir de, şu ikonlarla birleşince Gnome'un görselliğini 3'e, 4'e katlıyor. Gnome-shell temasını kullanmadım, pencereler sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Gnome'un kendiği çıkardığı dock ve application menu shell extensionlarını keşfettim. Epey arttırdılar kullanılabilirliği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Kullandıkça güzelleşiyor bu. Bunu buldum şimdi de: http://www.webupd8.org/2011/06/gpaste-native-gnome-shell-clipboard.html Clipboard programı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Gnome 3'ü sevmiştim de son hali baya cilalanmış duruyo =) sevdim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Bende çalışır durumda 11 eklenti var, tplamda 20 küsür yüklü ama gerekince açıyorum. İşlemci kullanımı shell'in %0-2 arası gidiyor. Bir system monitor eklentisi işlemciyi %10'lara çıkardı sadece. Ondan başka sorunlu eklentiyle karşılaşmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Mint ne hale getirmiş Gnome'u: https://lh6.googleusercontent.com/-88W4lRwVP5A/Ts4RYF5PCZI/AAAAAAAAGHM/jOOlvVSSGiA/s720/Mint12.png Gnome 2 olmuş, kötü olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmithWesson Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Hazır konusu var sorayım. Ubuntu nasıl olur da bios ayarlarındaki boot orderda yer alır ? ve nasıl silinir ? Bu arada gnome 3 fıstık gibi olmuş. Bir tek eksikliği sanki tepedeki panelde unitydeki gibi menü olmalıydı bilemedim. Gerçi extension ile ona benzer bir hal aldırılıyor ama tam olmuyor sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar