Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayardaki bazı problemler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
google'da da aranıp bulunabilecek şeyler belki ama direk buraya sormak istedim. belki bir fikri olan vardır.

1- uzun bir süredir internet kopup duruyor. hat gidiyor ve on dakika felan öyle kalıyor. hattan mı olabilir diye düşünüyorum ama modemin tüm ışıkları yanıyor o sırada. ilk başta utorrent ile alakalı olabilir diye düşündüm ama sonradan alakasız zamanlarda kesmeye başladı.
anakartın etherneti böyle bir problem yapabilir mi?

2- harddiski az boş alanla kullandığım sıralar bilgisayar çok fazla kastırıyor. dosya silip boş alanı arttırırsam pc rahatlıyordu. son 1-2 gündür 50gb ile kullanıyorum, bilgisayar kapanıp açmalar (restart) yaşamaya başladım. bazı dosyaları silip 120gb'e döndüm ama bilgisayar halen biraz yavaş çalışıyor gibi, belki biraz daha silerim. çok eskiden bir kere daha restart sorununu yaşamıştım, o bilgisayarda psu'yu değiştirmiştim düzelmişti. soru şu, harddiski çok fazla düşük alanla çalıştırmak, harddiski bozup windowsun hata vermesine neden olur öu?

dediğim gibi ikisi de google'da aranabilecek sorular (bi de tekrar kapanıp açma ihtimali var tabii, ondan aramayla uğraşamadım.) o yüzden "let me google it for you" dışında bir şeyler yazarsanız iyi olur.
Mesaj tarihi:
1.)Bunun birebir aynısını kardeşim yaşadı. Olur olmadık bir anda modemdeki tüm ışıklar yanmasına rağmen internete girmiyordu bilgisayar. Wireless ile bir problem olmuyordu. UsRobotics veya Zyxel ise modemin çöpe at onu. Git Cisco falan al.

2.)Havalar ısınıyor yavaştan. Bir psu'nun içine bak. Transistörlerin üzerindeki metallerde toz varsa ellerinden öpsün.

Disk alanı çok azaldığında kasıntı yapması normal de 50gb gibi bir alanda windows parande atar. Şaka gibi olmuş o biraz da sistem ben şiştim, bölsene beni be birader. Git başka yerde tut ıvırını zıvırını diyor işte.
Mesaj tarihi:
Bi arkadaşımın başına gelmişti benzer birşey.
Ağ bağlantısı vardı,net yoktu. Eternet kartı falan aldık kendisine,düzeldi durum.
Olayın üzerinden bi kaç hafta sonra format attı,kendi kendine düzeldi makine.
Mesaj tarihi:
50gb boş alanla windows'un kasması gibi bir durum söz konusu değil. (tabi windowsun kurulu oldugu bu partition 1tb falan olup 50gb yer kalmış olması gibi fantastik bi olayın olabileceğini var saymadım bile). 250gb olsa o partition , 50gb boş kalsa, sen gene hissedemezsin bi yavaşlama. (windowsun 1 seneden uzun süredir kullanıldığını da varsaymadım bile, reinstall etmişsindir hralde son 1 sene içinde). harddiskin böyle 50gb yer var kasıyo ondanmıdır gibi durum olması için ya bir sürü program kurdun kaldırdın, bazılarını kaldırmadın bile bodos sildin, temp klasörün 5gb oldu, ne bileyim işte windows u 300gb lik partition'a kurdun falan bu gibi nedenlerle olur. yani normal şartlarda öyle 20gb üstü boş alanla disk dolulugundan bir hız düşmesi hissedilmez.
ki 2011 senesindeyiz artık 10 sene önce diyorduk "windows partitionunuzu ufak tutun" diye, 30-40gb bi C: yapıp oraya kurucaksın windowsunu, 200 250 iki partition birine oyun birine program dl vs , rahat ediceksin. hatta biraz para ayırıp 200tl ye bi 60gb ssd alıp windowsu ona kurup 2. diski full ıvır zıvıra ayırsan uçar direk sistem.
kısacası :D power supply değiştirmen gerekiyor 2. sorun için.

1. sorun iki nedeni olabilir, ya telefon hattında problem var, ya da modem avuçlamış.
Mesaj tarihi:
restart olayı hdd ile bağlantılı olmaz. psu'dur. perforamsn olayı ise şöyle; swap alanın çok büyükse ve hdd'deki boş alan bu swap alanından küçükse etkiler. defrag yaparsan swap alanını tek noktada toplamış olursun, bu yüzden daha hızlı olur.

hdd tabanlı arızaların hicbirinde makine aniden güç kesip yeniden açılmaz.
Mesaj tarihi:
fizban said:

restart olayı hdd ile bağlantılı olmaz. psu'dur. perforamsn olayı ise şöyle; swap alanın çok büyükse ve hdd'deki boş alan bu swap alanından küçükse etkiler. defrag yaparsan swap alanını tek noktada toplamış olursun, bu yüzden daha hızlı olur....

bilæ herkeş linuz mu kullanıyo. page file o, page file sdfsdf
  • Yeni Oluştur...