Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polis sizin dostunuzdur, arkadaşınızdır

liberal

Öne çıkan mesajlar

abi konuyu görünce aklıma geldi hahaha

bigün bababeyle sote bi yerimiz var bi köy içinde hafif tepelik, 2 tek atmak için gidiyoruz bazen. bi akşam 2 adet polis çıktı geldi, direk başladı muhabbete "alkol mü alıyoruz beyler bu saatte" falan. dedik evet bi sorun mu var, kimlik görelim falan dediler, peder emekli asker benim gösterdi, bi de sizin ne işiniz var burda dedi, hahaa bi tırsmaları var heriflerin böyle tırıs tırıs kaçtılar.

kıl oluyorum abi polislere. HEPSİ CAHİL. dün kazada kaybettiğim plakamı bulmuşlar gelin alın diyo. gittim herif zaten hakkım olan plakayı vermek için 1 paket sigara aldırmaya çalıştı bana şaka gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Jandarma ve Polis yetki alanina bakar isek Jandarma Teskilati Gorev ve Yetkileri Yonetmeliginin 23. maddesinde soyle yaziyor:

GEÇİCİ GÖREVLENDİRME

Madde 23 - Gerek Jandarma ve gerekse emniyet teşkilatı kendi sorumluluk alanlarındaki görevlerini, kendi kuvvetleriyle yerine getirmek zorundadır. Ancak, Jandarma ve emniyet teşkilatı, kendi sorumluluk bölgesinde yetersiz kaldıkları takdirde ya da gelişmekte olan olayların değerlendirilmesinde yetersiz kalacakları anlaşıldığında; Jandarma ve polis geçici bir süre için birbirlerinin sorumluluk bölgesinde görevlendirilebilirler. Bu görev hiç bir zaman süreklilik taşımaz. İstenen sonuç alındığında yardıma gelen kuvvet kendi görevine döner.

Jandarmanın polise ve polisin Jandarmaya yapacağı yardım; belirli bir bölgede emniyet ve asayiş görevlerini üzerine almak, devriyeleri gezdirmek ya da toplu kuvvet sevketmek biçiminde olur.

Benim bundan anladigim ise fotografta jandarmanin hazir bulunmasi demek polisin gorev alaninda olan bolgede polisin yetersiz kalacagi durumda mudahale etmek icin Jandarma'nin hazir oldugu demektir. Yani coktan bolgeye gelmis ve hazir bekliyorlar. Polis yardim talebinde bulundu ve orda bekleyen jandarmalarin komutani da bu talebe karsilik vermedi ise o zaman tartisilabilir. Lakin polis herhangi bir talepte bulunmadi ise Jandarma'nin kafasina gore mudahele etme yetkisi yok. Zaten AB yasalarina uyum surecinde Jandarma yetki alanlari daraltilmaya baslandi. Jandarma istemiyorlar yani.

Altini cizdigim kisma bakar isek tahmin ediyorum ki 10 tane cocugun tas atmasina karsi polis yetersiz kalmamistir. Hele ki tansiyonun yuksek olacaginin bilindigi bir yere ulkenin basbakani gidiyor ise evvelden onlemini yeteri kadar almistir almadi ise bunun sorgulanmasi gerekir diye dusunuyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

polis çalışırken jandarma karışamaaz gakgukkkk siz bile inanmıosunuz dediğinize. kaldı ki höt dese dağılcak o ufak angry moblar ama besbelli komutan bişey dememiş.

Polis ile jandarmanın yetki alanları farklı, validen talimat gelmeden kalabalığı dağıtmaya kalksa bu sefer "asker halka saldırdı, askerin anti-dömokratik tavrı" diye manşet atacaksınız, üstüne birde komutan hakkında soruşturma açacaksınız yetkisiz emir verdi diye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...