deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Fes neden kaldırıldı diyen adam fesin ne anlama geldiğini, ülkeye nasıl girdiğini falan tam olarak bilmiyordur sanırım. Taş çatlasa 100 yıllık geçmişi var fesin Osmanlı'da, Fas'tan özenmiş devlet görevliler ve öyle girmiş memlekete. Halk tarafından pek benimsenmeyen ama Osmanlı'da resmi görevlilerin giydiği bir şey. Din adamları falan ilk başlarda sarık yerine fes takılmasına karşı çıkmışlar; sarık ve fes farklı grupların simgesi haline gelmiş. Ayrıca Avrupa'da da fes direk Osmanlı'yı anlatan bir simge ve dalga geçilen bir unsur. FES GİYMİŞ DİYE ADAM ASMIŞLAR diye girip de saçmalamak çok vahim zaten. Eminim eğer fes giymiş diye asılan bir adam varsa o adamın taktığı fesin içinde bir çok tavşan da vardır sağı solu kemirmeye meraklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 İmparatorluğun küllerinden yasaksız cumhuriyet kuran bir ırk varsa söyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 said: fes giymiş diye asılan bir adam varsa o adamın taktığı fesin içinde bir çok tavşan da vardır sağı solu kemirmeye meraklı bu ne ya auha abi kimin ne giydiğine karıştığın yasamı olur bunu savunan adam kesin dünyanın en boş insanı oolabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 2 defa daha bu foruma gelmem mesajı attıktan sonra yüzsüzce geri gelip sen ne saçmalıyorsun dostum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Bende isterdim zengin suudiler gibi dolaşmayı ama, biz bu garibanlılıkla afganlarla yarışırız o zaman http://www.silkroadgourmet.com/wp-content/uploads/Afghan-Man1.jpg kötü mü oldu insana benziyorsunuz şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 ya napolyonn yeter ya hem bu konuda bilgisizsin, hem sana anlatılanı anlamıyorsun, hem de troll kokan mesajlar atıyorsun. lütfen ya oku öğren sonra hala haksız buluyorsan yasağı, gel tartış, ya da delikanlı gibi "ben atatürk'ü sevmiyorum humeyni'yi seviyorum, fethullah'ı seviyorum, yaşasın şeriat abv laik cumhuriyet" de hepimiz rahatlayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Napolyonn said: abi kimin ne giydiğine karıştığın yasamı olur bunu savunan adam kesin dünyanın en boş insanı oolabilir. sen hala olayın orada kimin nerede ne giydiğine karışmak olduğunu mu sanıyorsun? asıl öyle sanıyorsan sen baya yüzeyselsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Ahmet Altan gibi gereksiz insanları zamanında öngörüp yasaklamadığı için Atatürk suçludur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 herkes istediği gibi giyinsini savunuyorum sizin aksinize dış görünüşle insanlık arasında bağlantı kurmuyorum. fes bu ya kime ne zararı var ister fas kkültüründen gelsin ister dranei kültüründen gelsin giymeyi seviyosa giyer adam yasa çıkarıp giyemezsin demeyi eleştirecek beş tane pati bulana kadar böyle yazcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 beyler beşimiz birleşip napolyona hak verirsek susacak galiba. birim! haklısın napolyonn, çok yanlış bir yasakmış, kötü yapmış Atatürk denen o laikçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 ah birde dahada davosa gelmem dediğinde gelmesen seni ciddiye alabilirdik belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 bence de fes cok guzel bi kiyafet turu. cok yanlis yapilmis. aslinda fular yasaklansa daha iyi olurmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Tayt yasaklansın uggbotlar yasaklansın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 ahmet altan ilk kısımda haklı, ikinci kısımda akp yalakalığı yapmış yine, iki küçük doğru arasına bir büyük yalan sıkıştırmış. ayrıca şu amcam çözmüş olayı daha neyi tartışıyoruz. http://www.youtube.com/watch?v=voltBLnHox0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Napolyonn said: herkes istediği gibi giyinsini savunuyorum sizin aksinize dış görünüşle insanlık arasında bağlantı kurmuyorum. fes bu ya kime ne zararı var ister fas kkültüründen gelsin ister dranei kültüründen gelsin giymeyi seviyosa giyer adam yasa çıkarıp giyemezsin demeyi eleştirecek beş tane pati bulana kadar böyle yazcam. Abi cehennemde yanmak pahasına haklı olduğunu düşünüyorum. Yatacak yerim olmayacak belki ama sen susacaksan haklısın. Adım şerefsize falan da çıkabilir ama yine de haklı gibisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Napolyonn said: said: fes giymiş diye asılan bir adam varsa o adamın taktığı fesin içinde bir çok tavşan da vardır sağı solu kemirmeye meraklı bu ne ya auha abi kimin ne giydiğine karıştığın yasamı olur bunu savunan adam kesin dünyanın en boş insanı oolabilir. Mecaz nedir diye araştır okuduğunu anlayamıyorsan. Sana her seferinde cevap veriyorum, artık neden cevap verdiğimi sorgulamaya başladım ama neyse. O dönem insanlar neyin ne olduğunu kavrayacak kadar kültürlü ya da dünyadan haberdar olabilselerdi zaten böyle gökten zembille inen devrimlere, yasaklara, kurallara falan gerek kalmayacaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 1925'de devrimin ve dönemim şartları nedeniyle koyulmuş bir yasağı eleştiren insanlar, 2011 de ileri demokrasi de ellerinde "parasız eğitim istiyoruz" diye pankart açanların 14 aydır içeride olmalarını eleştirmemeleri çok manidar. Keşke evlendiğiniz her kızın ilk gerdeğini benimle yapacak deseymiş atam ingiliz styla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 sırf nefret etmek için nefret edeceğinize nerde yalan yanlış yazmış bari onu söyleyin de postlar "boş" gitmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zaybird Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 lakin böyle değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 sir said: hala yasak gerekliydi diyen var, o yüzden ahmet altan da aynı yazıyı 483945. kez yazmak durumunda korkarım. Korkma isterse milyon kere yazsin kim takar ahmet altani, endise etmene gerek yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 neyse abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Ne kadar ozgurlukcusunuz ya gözlerim yaşardı. Yıl 2011, çok partili ileri demokraside tek parti fasizmi yaşıyorsunuz ve hala 80 sene önceki atatürk devrimleriyle uğraşıyorsunuz. Festen daha onemli bi sorun kalmamış memlekette, ne güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Bugünün koşulları ile 100 yıl öncesi hakkında atıp tutan bir insan daha işte. Devrimden, yeni bir devlet kurmaktan bahsedilirken 20. yy başında çoğulcu demokrasi diye bağırsaydınız size uzaylı gözüyle bakarlardı. Araştırsın baksın 1930-40'lar dönemine; faşizmin yükseldiği, tek parti iktidarının Avrupa'da egemen olduğu zamanlara. İmparatorluktan çıkmış bir toplumda İskandinav yönetimi mi beklemek lazımdı diye sorarım bu hıyara! Toplumlar evriliyor, değişiyor. Bugünün siyasi sistemleri yüz yıl sonra çok abes olabilir. Belki o zamanki evrensel düşünce daimi barışı getirecek, küresel birliktelik ve kalkınma olacak. Ama o zaman geçmişe dönüp, gerizekalılara bak neden savaşıyorlarmış demek daha da abes olacaktır. Değişim bir yoldur, uzun bir yol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Adama sorarsın ya adamlar kundaktaki bebeği öldürmüş? Efendim devrin şartları :S Saçma sapan yasaklarla bir topluma kendine ait olmayan bir devrim zorlanmış? Efendim devrin şartları. Adam yarın hepimizi kesecek 50 sene sonra millet soracak ya bu insanlara yazık değil miydi? Efendim devrin şartları diyecekler. Kendinizi kandırmayın yanlış yanlıştır. Yemişim devrin şartını. Ayrıca aranızda Atatürk devrimine, Cumhuriyete karşısın diye atlayacak arkadaşlar karşı olmayla bu millete ters olduğunu kabul etme arasındaki farkı anlamayı öneriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Ya allahaşkına, bizimki gibi koyun millete ne ters ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar