Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ahmet Altan

fede

Öne çıkan mesajlar

Fes neden kaldırıldı diyen adam fesin ne anlama geldiğini, ülkeye nasıl girdiğini falan tam olarak bilmiyordur sanırım.

Taş çatlasa 100 yıllık geçmişi var fesin Osmanlı'da, Fas'tan özenmiş devlet görevliler ve öyle girmiş memlekete. Halk tarafından pek benimsenmeyen ama Osmanlı'da resmi görevlilerin giydiği bir şey.

Din adamları falan ilk başlarda sarık yerine fes takılmasına karşı çıkmışlar; sarık ve fes farklı grupların simgesi haline gelmiş. Ayrıca Avrupa'da da fes direk Osmanlı'yı anlatan bir simge ve dalga geçilen bir unsur.

FES GİYMİŞ DİYE ADAM ASMIŞLAR diye girip de saçmalamak çok vahim zaten. Eminim eğer fes giymiş diye asılan bir adam varsa o adamın taktığı fesin içinde bir çok tavşan da vardır sağı solu kemirmeye meraklı.
Sosyal ağlarda paylaş

ya napolyonn yeter ya hem bu konuda bilgisizsin, hem sana anlatılanı anlamıyorsun, hem de troll kokan mesajlar atıyorsun. lütfen ya oku öğren sonra hala haksız buluyorsan yasağı, gel tartış, ya da delikanlı gibi "ben atatürk'ü sevmiyorum humeyni'yi seviyorum, fethullah'ı seviyorum, yaşasın şeriat abv laik cumhuriyet" de hepimiz rahatlayalım
Sosyal ağlarda paylaş

herkes istediği gibi giyinsini savunuyorum sizin aksinize dış görünüşle insanlık arasında bağlantı kurmuyorum. fes bu ya kime ne zararı var ister fas kkültüründen gelsin ister dranei kültüründen gelsin giymeyi seviyosa giyer adam yasa çıkarıp giyemezsin demeyi eleştirecek beş tane pati bulana kadar böyle yazcam.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

herkes istediği gibi giyinsini savunuyorum sizin aksinize dış görünüşle insanlık arasında bağlantı kurmuyorum. fes bu ya kime ne zararı var ister fas kkültüründen gelsin ister dranei kültüründen gelsin giymeyi seviyosa giyer adam yasa çıkarıp giyemezsin demeyi eleştirecek beş tane pati bulana kadar böyle yazcam.

Abi cehennemde yanmak pahasına haklı olduğunu düşünüyorum. Yatacak yerim olmayacak belki ama sen susacaksan haklısın. Adım şerefsize falan da çıkabilir ama yine de haklı gibisin.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

said:
fes giymiş diye asılan bir adam varsa o adamın taktığı fesin içinde bir çok tavşan da vardır sağı solu kemirmeye meraklı

bu ne ya auha

abi kimin ne giydiğine karıştığın yasamı olur bunu savunan adam kesin dünyanın en boş insanı oolabilir.

Mecaz nedir diye araştır okuduğunu anlayamıyorsan. Sana her seferinde cevap veriyorum, artık neden cevap verdiğimi sorgulamaya başladım ama neyse.

O dönem insanlar neyin ne olduğunu kavrayacak kadar kültürlü ya da dünyadan haberdar olabilselerdi zaten böyle gökten zembille inen devrimlere, yasaklara, kurallara falan gerek kalmayacaktı.
Sosyal ağlarda paylaş

1925'de devrimin ve dönemim şartları nedeniyle koyulmuş bir yasağı eleştiren insanlar, 2011 de ileri demokrasi de ellerinde "parasız eğitim istiyoruz" diye pankart açanların 14 aydır içeride olmalarını eleştirmemeleri çok manidar.

Keşke evlendiğiniz her kızın ilk gerdeğini benimle yapacak deseymiş atam ingiliz styla
Sosyal ağlarda paylaş

Bugünün koşulları ile 100 yıl öncesi hakkında atıp tutan bir insan daha işte. Devrimden, yeni bir devlet kurmaktan bahsedilirken 20. yy başında çoğulcu demokrasi diye bağırsaydınız size uzaylı gözüyle bakarlardı. Araştırsın baksın 1930-40'lar dönemine; faşizmin yükseldiği, tek parti iktidarının Avrupa'da egemen olduğu zamanlara.

İmparatorluktan çıkmış bir toplumda İskandinav yönetimi mi beklemek lazımdı diye sorarım bu hıyara!

Toplumlar evriliyor, değişiyor. Bugünün siyasi sistemleri yüz yıl sonra çok abes olabilir. Belki o zamanki evrensel düşünce daimi barışı getirecek, küresel birliktelik ve kalkınma olacak. Ama o zaman geçmişe dönüp, gerizekalılara bak neden savaşıyorlarmış demek daha da abes olacaktır.

Değişim bir yoldur, uzun bir yol.
Sosyal ağlarda paylaş

Adama sorarsın ya adamlar kundaktaki bebeği öldürmüş? Efendim devrin şartları :S

Saçma sapan yasaklarla bir topluma kendine ait olmayan bir devrim zorlanmış? Efendim devrin şartları.

Adam yarın hepimizi kesecek 50 sene sonra millet soracak ya bu insanlara yazık değil miydi? Efendim devrin şartları diyecekler.

Kendinizi kandırmayın yanlış yanlıştır. Yemişim devrin şartını.

Ayrıca aranızda Atatürk devrimine, Cumhuriyete karşısın diye atlayacak arkadaşlar karşı olmayla bu millete ters olduğunu kabul etme arasındaki farkı anlamayı öneriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...