Holy Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 adam autocorrect kurbanı olmuş. l33t bir insan olduğu için e'leri 3 diye correct etmek süpermiş ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2011 GPA 2.53 oldu donem sonu 2 tane dersim kaldi işte zorlarım ortalama arttırmayı güz dönemi mezun gibiyim bahar dönemi askerliği aradan çıkarıp basvurmak takıldı kafama altı ay gider tatil yapar oyle baslarım :P itü kimya ytü malzeme düşünüyorum :z Bilimsel hazırlık dersleri kredisiz olarak alınır ve bu dersler için "İTÜ Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" hükümleri uygulanır. Ancak her dersin başarı notu en az CC olmalıdır. Lisans eğitiminde “koşullu geçer” notları olan (DD ve DC) lisansüstü bilimsel hazırlık programında başarısız olarak değerlendirilir. Bilimsel hazırlık programında geçirilecek süre (güz ve bahar akademik yarıyılları ile yaz öğretimini kapsayan) en çok bir takvim yılıdır, yüksek lisans, doktora/sanatta yeterlik programı sürelerine dahil edilmez, dönem izinleri dışında uzatılamaz. Bu süre içinde bilimsel hazırlık programını tamamlayamayan öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir. ~_~ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FoShiZzle Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Master i cidden askerlikden kacmak icin degilde bisiler orenmek icin yapmak istiyorsan bir kac sene calisdikdan sonra yap. Hem ne istedigin aklinda daha cok sekillenir ona gore yapicagin master a karar verirsin. Yurt disinda adamlar master oncesi belli bir sene kadar is tecrubesi istiyorki bi ise yarasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 kimya müh. yapacaksan hayvan gibi hesaplar yapmaya hazır ol. sana dayıyacaklar baya zor mühendislik derslerini. öyle lay lay lom diye kimya müh. masterı yapmak istiyorsan edinim üniversitesine falan gitmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 bilimsel hazırlık okuyacak biri araştırma asistanı olabilir mi yoksa tersini söyleyen bir kural var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 bizde biri olmuştu. ama başka okuldan/bölümden falan geldiysen biraz zor. tabi okuluna göre de değişir ama kesin bi kural olduğunu sanmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 olamaz. keza asistanlik ilanlarinda 'x bolumunden mezun olmus olmak' diye sart koyuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thecure Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 off.çok saçma değil mi ya? hem başka bölümden mezunu alıyosun hem de diyosun ki sen yetersizsin asistan olamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 turk egitim sistemi cok saglam mantikla calisiyor ya zaten... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 yoo aksine çok mantıklı. adama diyorsun ki "sen yetersizsin, yeterliliğe ulaşman için bilimsel hazırlık oku, sonra belki asistan olursun." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2011 şimdi o olay şöyle oluyor. Lisansın ne ise ona göre asistan olabiliyorsun problem yok o konuda. misal "x bölümü lisans mezunu" diye açılan kadrolara başvurursun, asistan da olursun. ha mülakatta "bizim bölümü okucan mı? madem oraya gittin neden bizim bölümde asistan olmak istiyorsun" bıdı bıdısı yapıyorlar ama her daim mülakat olmuyor (mülakatın etkisi yok fakat sınavına ona göre puan verebiliyorlar). ayrıca misal bazı kadro ilanlarında "x bölümünde yüksek lisans yapıyor olmak" diyor. bu x de senin yl yaptığın bölümse ona da başvurabiliyorsun. Bir de en extreme olay var ki o da şu: misal sen x'ten lisans mezunusun, y'de de yl yapıyorsun. "x, y, z lisans mezunu ve x, y, z'de yüksek lisans yapıyor olmak" gibi bir şart varsa, buna da uyduğun için başvurabiliyorsun. ha tabi girme olasılığın düşük oluyor zira zibil gibi başvuru oluyor bu tarz ilanlara. Dipnot: başvurduğun kadro ile okuduğun üni aynı şehirde olması gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 fizban said: olamaz. keza asistanlik ilanlarinda 'x bolumunden mezun olmus olmak' diye sart koyuyorlar. o daha genel bir kural ama. fizik içinse mesela fen edebiyat fakültesi veya mühendislik olur. ben genetik mezunuyum ama girdiğim ilk sene asistan oldum fizikte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2012 İleri Teknolojiler Anabilim Dalı Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Programı başlıyorum hadi bakalım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar