df Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2012 pff xhtml yerine yanlışlıkla html seçmişim kullanici sayfası için. boş yere 1 saat uğraştım ya =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 bi robot hedesi yapıyorum mesela walk 10 denildiginde 10 kare ileri gidicek static void walk(int distance) metodum var inputtaki walk 10 un 10 kısmını nası variable olarak atabilirim? buffered reader değil de java util scanner kullanıyorum bi de case/if olarak nası atıyabilirim if ("walk".equals(input)) dersem algılar mı yanındaki 10 kısmını atlayıp HALP! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2012 ha ne ikinciyi anlamadim scanner bir sonraki bosluga satir atlamaya kadar sayi string vs var mi varsa getir islemleri icindi sanirim while hasNext : if hasNextInt() then nextInt() else next() ile walk ve 10'u ayri ayri alirsin walk 10 stop 20 run 30 seklindeyse her iki loopta bir komut parametre cifti elde edeceksin caseli geyik walk diyorsa walk fonksiyonuna yonlendirmek ise string classinin equals tarzi biseyi vardi i ile yaparsin iste ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 anlatamamışım heralde sorunu tam olarak şuraya yazıyım hallettim bu arada dursun bi köşede Scanner in = new Scanner(System.in); String input = in.nextLine(); String[] splitStrings = input.split(" "); if ("walk".equals(splitStrings[0])) { int distance = Integer.parseInt(splitStrings[1]); Robot.walk(distance); } şimdi de sıkıntı şurda null bi değeri int e çevirmeye çalışıyo sadece walk yazarsam onu da hallettim mi sıkıntı kalmıyıcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2012 onu da hallettim splitString.lenght hedesiyle sıkıntı kalmadı kalın sağlıcakla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 googlelamaya çok üşeniyorum o sebeple burda sorıyım http://www.javacoffeebreak.com/articles/designpatterns/index.html sunu kullanarak singleton classı vs yaptım ama bunu nası kullanıcam tenks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 kaç saattir gson veya benzeri bi kütüphane ile google matrix api parse etmeye çalışıyorum bi beceremedim. hazır kod baktım şimdi onu da bulamadım. google'nin api'sini bile bulamıyorsak neyi bulacağız ya =) yanlış mı arıyorum acaba. yardım ederseniz çok iyi olur çokta güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 mulgear6: SingletonObject.getSingletonObject() şeklinde erişiyorsun singleton nesnene. df: API parse etmek ile kastın ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 ya ben nerde nası kullanıcagımı çözemedim tam olarak sıkıntı o ya of nası anlatsam 3-5 tane aşşağıdakine benzer durumum var onlarda kullanmam gerek şimdi bi tane battery classı var robot classı var bi de shell var şimdi battery classında drainBattery ve recharge metodu var robotta walk drainBatteryyi çapırıyo ve setBatteryden ayarlıyo onu recharge da batteryyi fulllüyo eger ben ekstradan robot üzerinden shellde battery gösterme ve recharge yapmazsam (robot.getrealBattery().getBattery() ve robot.getrealBattery().recharge(); gibi ) alakasız değerler gösteriyo recharge çalışmıyo vs bunu nası singletona entergre edebilirim singletonu bilmiyorum adam akıllı o yüzden sıkıntı oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 tek pili varsa, baska pil objesi olmasin diye, pil classini singleton yapiyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 ama bu şekilde map var battery var ot var hot var HEEE dur len batteryye mesela bunu yapıcam singleton yerine battery tarzında ordan mı şeedicem ok tamam şimdi hatırladım olayı of değiştirmeye kasamıyıcam ama o kadar şeyi ya yaptıgıma devam edip o şekilde bitiriyim bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 @Mirage google'nin şu şekilde apisi var. url olarak gönderiyorsun ve json response veriyor. elime json aşağıdaki şekilde string olarak geçince oradan sonrasını parse edip objeye atamayı hallettim. ama bu url gönderip response'yi string e yazmayı beceremedim bi türlü. inputstream, readbuffer fln olaylarının mantığını henüz çözemedim. çok karışık geliyor. google şu şekilde string'e atabilirsem gerisini hallederim sanırım. "{"name":"John","surname":"Doe","cars":[{"manufacturer":"Audi","model":"A4","capacity":1.8,"accident":false},{"manufacturer":"Škoda","model":"Octavia","capacity":2.0,accident:true}],"phone":245987453}" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2012 hallettim şimdilik. inş başka bi problem çıkmaz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2012 Selam, Görünüşü, tıklanma alanı ve borderları custom olan bir jbutton yapmak istiyorum. Aslında amacım custom görünüşlü button. (label'a istediğim icon u set edip yapmak işime gelmiyor). Hemen hızlıca sorup kaçıcam, tuşun dış görünüşünü ve fiziksel olarak kapladığı yeri şekli dışardan bi image dan almasını istiyorum. Hangi super class methodları override etmem gerek? birde, override etmem gerekenlerin, açık hallerini nerden bulabilirim?. Yani paintcomponent'in orjinal halini nereden bulabirim? (mesela, jbutton için standart olarak set edilmiş değerler,sonuçta override ediceksem her şeyi doldurmam gerek diye düşünüyorum). şu nuuba bi el atın piliz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2012 http://www.jroller.com/DhilshukReddy/entry/customizing_jbuttons Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2012 saolasın, peki bişi sorucam bu standart modeller nerden bulunabiliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 [ www.javullah.com ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 http://gifsforum.com/images/image/ban%20him/grand/ban_him_4.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Suark said: saolasın, peki bişi sorucam bu standart modeller nerden bulunabiliyor? standart derken neyi kastediyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 mesela jbutton ın defaultu ıcın set edılmıs ayarlar. paintcomponent çok kesmedide, paintborder falan denicem pft Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 extends, override, overload, super vs vs bunlara bak derim http://www.janeg.ca/scjp/overload/poly.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 http://docs.oracle.com/javase/6/docs/api/javax/swing/JButton.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Override kullanıyorum zaten de, asıl aradığmı tam annatamadım :( java ben default jbutton u kullanırken belirli özelliklere sahip olarak yaratıyor. işte focus olduğunda şöyle davran, tuşa basılınca şunu yap, görünür olsun şekli dikdörtgen olsun sonra kullanıcı girişi olan şeyler geliyor, benim baktığım ilki. yani dikdörtgen şeklini nerde verdiğini bulup, orayı istediğim imajın pixellerini alıp o şekilde doldurmak. label'ı kullanmayıp böle yapmamın sebebi, bir sürü birbirinden farklı tuş nesnesi ( şekilleri png falan olacak ve hepsinin açıları tipleri değişik olacak ) yaratmaya çalışmam. paintcomponent işe yarıyorsa nerde hata yapıorm? methodu override etsemde gene o dikdörtgeni koyuyor meret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Kodu da koyayım DummyBtn = new JButton(){ @Override public void paintComponent(Graphics graph){ //super.paintComponent(graph); // bundan tam emin değilim açıklama aşağıda File imagein = new File(dosyayeri); buffer = ImageIO.read(imagein); graph.drawImage(buffer,10,0,null); } }; Amaç ne burda? jbutton yaratılırken component superclassındaki paintcomponent i override ediyorum. Yalnız override ederken, tuşun diğer özellikleri gelsin diye, super classtaki normal paintcomp. u çağırıp arkasından içine graph çizdiriyorum. Bu normal janjanlı jbuttonu yaratıp içine label gibi grafik dosyasını atıyor. Öbür türlü, eğer super.paintcomonent kullanmaz isem, jbuttonu baya boş yaratıyor ama yine aynı şekilde o dikdörtgeni koyuyor içinde de benim png dosyası. O lanet dikdörtgeni yaratan method ne?border mı? Benim PNG min tamamen jbutton olması için, image in pixellerini bufferlayıp ona göre mi override etmem lazım? yardım plz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2012 Swing component'lerin content area denen bölgeleri dikdörtgen oluyor. Sen yuvarlak da çizsen, pentagram da çizsen etrafında bir dikdörtgen olcak bildiğim kadarıyla. Onu çizdirmemek için setContentAreaFilled(false) çağırmayı dene. Border çiziyorsa onu da setBorderPainted(false) ile kapatabilirsin. Kendin border çizdirmek istiyorsan paintBorder override edebilirsin. Sonra o paintComponent metodunda sana verilen graphics nesnesi ile istediğin şekli çizceksin. Üstüne tıklayınca o yukarda bahsettiğim görünmeyen dikdörtgen yerine senin şeklini kullanması lazım. Onun için de contains(int x, int y) metodunu override ediceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar