Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2012 O verinin sana kaç adımda geldiği önemli değil. Vurgu şurda: Servis çağırma işinin JSP'de yapılması iyi bir tasarım değil. JSP seviyesinde geldiğine, o servis önceden çağırılmış, tüm gerekli adımlar yapılmış ve gerekli bilgiler bean'e yazılmış olmalı. JSP'nin tek görevi daha önceden hazırlanmış verileri renderlemek olmalı. Bean üzerinden metod çağırmaya çalıştığın anda bir yanık kokusu sezmen lazım yani. [hr] Database connection konusuna gelince. Genelde işlemlerine başlamadan bağlantı kurup, bittiğinde kopartmak tercih ediliyor. Çok kullanıcı olan sistemlerde genelde application server tarafında bir connection pool tanımlanır. Sen bağlantı kurmak istediğinde connection pool'dan bir connection alırsın. Kopardığın zaman da pool'a geri döner. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Tecrübelerinize dayanarak : 20 mb lik XML (XSD schema formatinda) bir dosyayi java ile incelemem gerekecek. Hangi apiyi kullanma mi tavsiye edersiniz ? Daha dogrusu api ile hasir nesir olmaya baslayacagim ogrenmek icin, icinden istedigim seyleri alabilmek adina. SAX ve DOM a biraz goz attim, sax hizli dumduz parseler, dom agac seklinde parseler gibi birseyler diyor. Yani ikisine goz attim sadece, baska APIler varsa isime yarayacak bilgisi olan varsa yazabilir, zaten arastiricam ugrasicam ama en azindan dogrusundan baslarim. birde REGEX die birsey var, burda xml parser ile birlikte REGEX kullanmayi planliyorum bazi seyler icin bilgi toplamak icin icinden vesaire. Baska bildigim yontem yok, sizce ne olabilir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 JAXB? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 http://docs.oracle.com/cd/E17802_01/webservices/webservices/docs/1.6/tutorial/doc/SJSXP2.html xml yazabiliyor mu ? bu linktekine gore SAX da yok vesaire oyle bisi. Requirement kismi acik su anda olayin ondan cok bisi soyleyemiyorum ama inceledigim FIBEX i (XML dosyasi- haberlesme sistemlerinin sinyal degisimlerini tanimlayan dosya yani) guncelleyebilirsem tekrar guzel olur. JAXB a da bakiyorum simdi- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 JAXB'nin olayı xml yazmak zaten xsd yaratıyorsun bir tane sonra veriyorsun jaxb'ye bir compile ediyor sana tüm classların factory pattern halinde çat projende beliriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 yarin bakicamda, sax ve jaxb beraber kullanma hedesi die bisi gordum cikmadan. Jaxb biraz memory yiyormus, saxla kullanin falan demisler. Tecrubem yok bu alanda ama data biraz buyuk geliyor bana elimdeki 20 mb kadar, icerisinde 4000 sinyale ait bilgiler var. Bu data yi gercekten buyuk olarak degerlendirebilir miyiz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 JAXB XML dökümanlarını parse edip Java nesnelerine atmak için ya da tam tersi Java nesnelerinden XML üretmek için kullanılıyor. JAXB içindeki tool'lar ile XSD ya da XML kullanarak JAXB class'ları yaratabiliyorsun. Ya da tam tersi elindeki var olan Java nesnelerini kullanarak XSD üretebiliyorsun. Şimdi elindeki 20 MB'lik döküman var. Bunu DOM Parser ile parse edip DOM ağacı haline çevirsen de JAXB ile Java nesnesine çevirsen de bütün dökümanı memory'ye atmış oluyorsun. 20 MB çok da büyük değil. Uzun sürse de (1 dakka?) rahat işlenebilir. Performans sorun olacaksa dökümanı memory'ye atmadan SAX ile döküman üstünden geçerek belli taglerde işlem yaptırabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Bu jaxb beni ugrastiricak sanirim : Hata veriyor xjc komutu ile semadan classlari olusturmak istedigimde. PDUTYPE classindan iki tane var customization ile hatayi duzelt diyor. (use a class customization to resolve this conflict) Verdigi satirlara bakiyorum Schema (xsd) icinde, elemanlardan birisinin adi PDUTYPE digerinin adi PDU-TYPE googledan : iste isimlernden birini az degistirin gibi cozumler var. Iyide bu semalar standart , degistirmem mumkun degil ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Semada PDUTYPE ve PDU-TYPE iki farkli element mi var? Semada öyle bir sey olmasi bir garip ama aklima gelen ilk cözüm önerisi: Semayi (XSD dosyasini yani) yedekle. Sonra semayi editle ve PDU-TYPE elemaninin ismini PDUTYPE2 olarak degistir. Sonra xjc ile class'larini üret. Semayi eski haline döndür. xjc ile üretilmis olan Pdutype2 class'ini ac, üstteki annotation'larda @XmlRootElement(name = "PDUTYPE2") olacak. Onu @XmlRootElement(name = "PDU-TYPE") olarak degistir. Edit: @XmlRootElement yerine @XmlType de olabilir elementin yerine göre. Simdi unmarshall ettiginde PDUTYPE elemantleri Pdutype class'ina, PDU-TYPE elementleri Pdutype2 class'ina eslestirmesi lazim. Edit: O elementin buludugu tüm class'lari aratip @XmlElement(name = "PDUTYPE2") annotationlarini da @XmlElement(name = "PDU-TYPE") olarak degistirmen gerekecek muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Sunu da denedim pardon bnenzer cozum http://www.humbug.in/stackoverflow/de/unable-to-generate-classes-from-jaxb-in-maven-environment-5993611.html link May be you have two sub-elements with the same name, so the generated class name is the same? If this is the case, you can customized the produced class name using the schema annotations: First add the following namespaces to your xsd: Second add annotation for the relevant element: This is my class. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 O sema annotation olayi iyiymis. Olmadi mi öyle? Benim yazdigim cözüm tamamen elle düzeltmeye dayaniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 denedim tam yerine koyamadim sanirim, annotation hatali tekrar dene dedi, ugrasiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Oldu simdi.. 3 4 tane boyle hata vardi, PDU TYP icin olan hata kayboldu digerlerinede ekliyip deniycem bi. Bir tanede farkli bir hata var class customization disinda, onu da cozmek lazim :) Two declarations cause a collision in the objectfactoryclass onada bir bakicam once diger hatalari fixleyip, belki gider bunu yapinca EDIT : oldu tum hatalari fixledim. simpleType name="FRAMETYPE"> Bunun gibi elemanlar arasinda hata veriyordu. KomplexType nedir onu tam anlamadim bakicam simdi. KomplexType de suymus The complexType element defines a complex type. A complex type element is an XML element that contains other elements and/or attributes. Element Information * Parent elements: element, redefine, schema isimlerde sapitiyor herhalde aradaki - isaretini algilamiyor. simdi oldu. Classlari farkli yere saklamayi okumam lazim, cikan klasslar nerde bilmiyorum henuz :) Sirayla oluyor. Tavsiyeler icin thnx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 selamlar saçma sapan anlam veremediğim basitlikten ölen bir soru sorayım. foksiyonumda String gender = getGender(); // getGender() bir tane string M ya da F döndürüyor int x = 0; if(gender = "M"){ x = 3; }else{ x = 4; } burda bana String halinde M basmasına rağmen if lerin içine girmiyor.nedendir ?aklıma ihtimal gelmedi bir sorayım dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 .equals() fonksiyonunu kullansana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 gender'ın içine attığına emin misin? bi debug etsene. eğer doğruysa, if ( gender.intern() ="M" ) i denesene bi böle işe yaraması lazım ayrıca "=" deil "==" kullanman lazım gender.intern() =="M" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 eminim output olarak M basıyor zaten,ayar oldum.o dediklerinizi bir deneyip döneyim hemen bu arada size sorarken yanlış yazmışım zaten == demiştim. equals işimi çözdü fakat aradaki farkı anlamadım. == ile equals arasında ne fark var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 String nesnesi tanımlıosun sen. == direk ona referans verio içindekine deil die anladım ben. equals ve intern içine refer ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 ayni object mi diye bakiyo ==. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Cok büyük fark var. Equals esitlik kontrol eder. == ise referanslarin ayni nesneyi gösterip göstermedigini kontrol eder. new String("A") == new String("A") // false new String("A").equals(new String("A")) // true "A" == "A" // true (bakiniz Java String pooling) Equals metodunun tam ne olarak neyi kontrol ettigini her class kendi belirler. Class equals metodunu tanimlamamissa equals ve == tamamen ayni isi yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 bende bisi sorayum 3 dataset'i bir hashtable'a atip bakabilirmiyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Dataset ne ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 http://msdn.microsoft.com/de-de/library/system.data.dataset.aspx sunun aynisi java icin. normalde java'da dengi yok kendin programlamak zorundasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Bu senin yazdigin DataSet class'i herhangi bir Java collection interface'ini implement ediyor mu bari? Bi de "hashtable'a atip bakmak" ile kastin ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2012 Mirage said: "A" == "A" // true (bakiniz Java String pooling) bir şey daha sorayım o zaman. String x = "M"; private String getX(){ String a = "M"; return a; } x == getx() neden aynı olmuyor işte.o senin dediğin olaya göre olması gerekmez miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar