Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

27 Mayıs

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Napolyonn said:

bu üülkede değişmeye iki şey var. birincisi halk cahil yeeea bahanesinin ardındaki faşikler, ikincisi de bu faşiklerin sözde sol görüşlü olması.

Napolyonn said:

şu konuda gördüm ki aylardır boşa konuşuomuşum bi grup çocuk var monitörün arkasında ve hayattan haberiniz bile yok büyük ihtimalle. hadi allasmarladık daha da gelmem davosa.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

dasaa, ben o yazdıklarına katılıyorum, bir de üçüncü bir sınıf eklemek istiyorum.
Cahile cahil dememenin demokratlık olduğunu düşünenler.

neye göre cahil? kıstası okuma yazma bilmekse dediğin ile ilgisi yok ama fikirleri seninle uyuşmayanlarsa o zaman sen cahil terimini bilmiosun demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

insanları küçük gören tiplere acayip gıcığım yav sen kaç liralıksın die sorarlar.

görüşleri uymuyo dersin, mantıklı olmayabilirler dersin bi sürü şekilde eleştirirsin eleştirmesine ama cahil demek bilerek yapmıyolar bilseler öyle yapmazlar demek tam çaresiz insan işi.

Burdaki insanlar seni gerçekden küçümsemek istese veya sana en büyük kötülüğü yapmak istese sana "haklısın napolyan aynen devam et derler".
Sosyal ağlarda paylaş

elinden ozgurlukleri alinirken, enflasyon almis basini giderken, verdigi vergiler 3.kisilerin gemiciklerine vs. giderken, bunlara ragmen hala DUBLE YOL yaptilar diyip de bu adamlara oy veriyosa bir insan ona cahil derim. benim sozlugumde cahilin tanimi bu.

ve cok net bi sekilde bu adami da kucuk gorurum. ozellikle de anlatinca anlamiyorsa.
zaten hakki olani yarim yamalak bi sekilde alinca "bu adamlar calisiyo helal be" moduna giren adamlarin kafasiyla ulke ilerlemiyo dogal olarak.
bu adamlar bu halde oldugu icin dalga gecer gibi duble yol yaptik diye reklamini yapiyo zaten akp. musterisi belli.
Sosyal ağlarda paylaş

1 kez karşılaşsa ne yazar?

abi cahillik genel için kötü bi durum. ama adamın kendisi için daha kötü bir durum.
ha işi eğitime taşırsanız ohooooooo.... işimiz var demektir.
keza kişisel eğitimi tırtıklayan adam için eğitimli olmak bişi değildir. ucu bucağı yok bilgi ile donatılmanın..

diğer taraftan bir de saçmalık çıkarttılar. yarı cahil..
cahil dediğin zaten bi konuda yeterli bilgisi olmayan kişi demek. yarısı mı kalmış?

hayatını cahillik içinde geçirenin durumu fenadır yine de. ben üstten bakmışım, alttan bakmışım, vesikalık bakmışım... bu içinde bulunduğu, tamamen kendisine bağlı durumunu değiştirmez. zaten eğitimli adam cahil değilse ona cahil dememin kendisini cahil, eğitimli dememin ise onu da da eğitimli yapmayacağının farkıda olan adamdır. ne olduğunu bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Cahil=Bilgisi olmayan, diğer bir anlamı okummauş eğitim almamış ama bence bu bir kıstas değil.

Bilgili olup yinede gerçeği göremeyen var. Böylesinede aptal denir herhalde. Yani eğitim vs bunlar güzel şeyler ama yeterli değil.

Söüzm meclisden dışarı forumdan kimseyi hedef almıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

elinden ozgurlukleri alinirken, enflasyon almis basini giderken, verdigi vergiler 3.kisilerin gemiciklerine vs. giderken, bunlara ragmen hala DUBLE YOL yaptilar diyip de bu adamlara oy veriyosa bir insan ona cahil derim. benim sozlugumde cahilin tanimi bu.

ve cok net bi sekilde bu adami da kucuk gorurum. ozellikle de anlatinca anlamiyorsa.
zaten hakki olani yarim yamalak bi sekilde alinca "bu adamlar calisiyo helal be" moduna giren adamlarin kafasiyla ulke ilerlemiyo dogal olarak.
bu adamlar bu halde oldugu icin dalga gecer gibi duble yol yaptik diye reklamini yapiyo zaten akp. musterisi belli.

İstanbul'da yaşadığım ve her yerini sürekli gezdiğim için burası ile ilgili konuşabilirim. Ama Türkiye'nin her yanındaki arkadaşlarımla konuştuğum zaman onlardan duyuyorum, her yerde aynı durum varmış. Ampulcüler hemen her büyük binaya, her yeni yapılan inşaata, her boş arsaya devasa Tayyip posterleri astılar-asmışlar-asıyorlar...Bunlardan Türkiye'nin dört bir yanında binlerce var. Bunlara verilen para nereden çıkıyor? Tayyip'in veya Ampulden herhangi birinin ceplerinden değil, cemaatin kasasından değil, iktidar yandaşlarından değil...Neden bu kadar kesin konuşuyorum? Çünkü 124 milyon Lira olan seçim yardımı yetmemiş Ampule kamudan 50 milyon Lira aktarmışlar kampanyalara. Gazeteler yazıyor. Bütçe açığının şu son bir-iki ay patlama yapmasının zaten mantıklı başka açıklaması yok. Ne fabrika yapılıyor, ne üretime yönelik bir tesis inşaatı var? Bütün kamu harcamaları belli ki ampule pompalanıyor.

Başbakanın seçim konuşmalarını yapmak üzere gittiği illere hep devletin özel uçağını kullandığını zaten biliyorsunuz.

Niye bu kadar uzun yazdım, bu yapılanları gözleri görmeyen, kulakları duymayan ya da görüp duyduğu halde beynine bunlar bir şey ifade etmeyen; "ne güzel konuştu başbakan, babayiğit adam, van minıt dedi abi ne biçim" düşüncesine sahip olan adam grubu daha önce de dediğim gibi ya ampulden çıkar sahibi olan adamdır, ya saftır, ya da CAHİLdir...

4. bir grup yok.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

Niye bu kadar uzun yazdım, bu yapılanları gözleri görmeyen, kulakları duymayan ya da görüp duyduğu halde beynine bunlar bir şey ifade etmeyen; "ne güzel konuştu başbakan, babayiğit adam, van minıt dedi abi ne biçim" düşüncesine sahip olan adam grubu daha önce de dediğim gibi ya ampulden çıkar sahibi olan adamdır, ya saftır, ya da CAHİLdir...
4. bir grup yok.

İşte herkes görüyor ama algılayabilmek esas mesele. Hani bu grup içinde en mantıklı hareket eden adam yine çıkar sahibi olanlar hani onları bir nebze anlıyorum menfaatleri var öyle tipler işte asılması lazım gelen insanlar yaptıkları vatan hainliği çünkü, bunları aşşağılar ve küçümserim.

Ama diğer tip adamlar işte en fazla küçük bir çocuğun yaptığı hatayı kafasını okşayararak geçiştiririz ya o tip ayarda insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...