küheylan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 http://www.jetkarot.com/images/karot-turkiye/isparta-karot.jpg Gezmeyi seven pati dostlarım merhaba. Herbir karesi cennet olan Anadolunun gül bahçesi Ispartamızı tanımalıyız bence. Ispartamız üniversite açılan çoğu şehir gibi 90lı yıllardan sonra gelişim göstermeye başladı ve şuanda altın çağını yaşıyor. Özellikle Kafeler Caddesi-biz buraya İstanbul'un İstiklal'i dedik çok yaratıcı geldi vallahi severek kullanıyoruz- ve İstasyon Caddesi ile başlayan gelişim, otogar mevkiine yapılan Iyaşpark ile beraber Isparta tavan yapmıştır. Isparta'da nereler gezilmeli, neler yenmeli, gezerken nelere dikkat edilmelidir. Küçük bir öğrenci kenti olduğundan ötürü normal günlerde yukarıda saydığımız yerlerde pek Ispartalı görmezsiniz. Ha dişleri sarı, çarpık insanlar görürseniz bilin ki onlar Ispartalıdır. Suyunda olan bir sıkıntıdan dolayı Ispartalıların dişleri ne yazık ki bu durumda. Allahtan biz diş gelişimimizi tamamlayıp geldik buraya da çok etki etmiyor, ancak çeşme suyunu uzun süre kullanırsanız, sizin de dişleriniz sararabilir. Öncelikle Kafeler Caddesinden başlayalım. Kafeler caddesi dediğimiz alan Isparta'nın merkezinde bulunur. 3 enlemesine, 3 de boylamasına sokağın karışmasıdır ve adından da anlaşılacağı gibi içerisinde kafeler, kırtasiyeler, kitapçılar bulunur. Yani öğrenci için birebirdir. Özellikle son yıl artan ps kafeler de önemli bir yer edinmeye başladı. 3 Mum adlı pavyondan bozma birahane özellikle inşaat, maden, makina gibi erkek hegomanyası altında bulunan bölüm erkeklerinin favori mekanı olmakla beraber, Beşiktaşlılar Derneği içki ruhsatı alması ile dernekliklten çıkmasına üzerine dışarıda alkol almak isteyen kadınlı-erkekli grupların gittiği bir mekan haline geldi. Evet koskoca kafeler caddesine bu iki mekanda alkol alabiliyorsunuz sadece. Ha diğer canlı müzik yapılan mekanlarda da el altından vodka satışı vardı. Gece hayatını uzun zamandır tekeli altında bulunduran Büyük Isparta Otelinin altında bulunan Selene Bar'a bu yıl rakip olarak üniversitenin dibinde bulunan Meyra açıldı. Çok gece hayatı ile işim olmadığından pek bilmiyorum ama Selene bar haftaiçi tekno partiler düzenliyor, haftasonu yerel eşcinsel şarkıcılarla 300-500 gecelere imza atıyor. Sanırım Meyra'nın da olayı bu, çünkü Isparta'nın en meşhur adamı Top Memed'i transfer etmişler. Bunun dışarısında yine ilk başta bahsettiğimiz İstasyon caddesi var. Bizden önceki dönemde Kafeler Caddesi'ne nazaran bir katman daha lüks kafeleri bulunduran bu cadde, son yıllarda giderek kuaförcüler caddesine dönüşmeye başlamış. Ama valinin, paşanın oturduğu cadde olmasından mütevellit güzel, bakımlı bir bölgedir. Ondan dolayı hala yeri ayrıdır Isparta için. Uzun yıllardır kullanılmayan Isparta Garı'da bu caddenin sonunda bulunur. Şehrin otogarının orda bulunan IyaşPark geçen yıl açıldı. Uzun zamandır marketçilik yapan Iyaş-Ispartalı yatırımcılar gibi bir açılımı var sanırım- en sonunda alışveriş merkezini açarak Isparta'nın bir eksiğini kapattı. Isparta'ya okumaya gelen tiki ciksler İstasyon Caddesinden buraya taşındı. İçerisinde bulunan sinema artık filmleri zamanında Isparta'ya getirmeye başladı. Buzhokeyi, Gokart falan derken can sıkıntısını geçirtici aktiviteler başladı Isparta'da. Isparta'nın en turistik bölgesi ise Eğirdir'dir. Isparta'ya araba ile 15 toplu taşıma ile yarım saat uzaklıkta olan Eğirdir Isparta'da özellikle arabası olan öğrencilerin sık gittiği bir yerdir. Özellikle aşağıda ki fotoğrafta gördüğünüz yarımada da çok güzel balıkçılar vardır. Rakı-Balık gerçekten keyifli olmaktadır. http://egitimcihaber.net/gezi-tatil/files/2010/02/e%C4%9Firdir-g%C3%B6l%C3%BC.jpg Davraz. Son yıllarda Eğirdir'den daha popüler olmaya başlayan dağ. Kayak sporu için açılan yeni tesisler ile adından sıkça söz ettirmeye başladı. Kış ayında bir kez gittim, onda da kar yoktu ne yazık ki pek deneyim yaşayamadım ama, kayak konusunda baya güvendiğim, yurtdışında kaymış insanlar iyi olduğunu söylüyorlar. Buranın da şehirden uzaklığı kendi aracınızla yarım saat falan iken, toplu yaşıma ile 45dk-1saat arasıdır. Bir diğer ilginç ilçesi de Yalvaç'tır. Türkiye'nin en iyi açık hava müzelerinden biri olabilir kendisi fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile ama Isparta'ya 2 saat uzaklıkta olduğundan hiç gezme fırsatım olmadı ne yazık ki, inşallah bu yıl yaz okulunda gidip gezicem. Isparta'da ne yenir? Evet biz gezi severlerin en sevdiği bölüm. Bölge yemeği. Vallahi 3 yıldır Isparta'dayım ama Isparta'nın şusu meşhurdur gibi bir yemeğe rastlamadım. Isparta merkezde bulunan Kebapçı Kadir'i çok överler ancak pahalı olmasından dolayı yeme fırsatım olmamıştı. Geçenlerde gelen ailem ile gittiğimde pek de hoşuma gitmedi açıkcası. Zaten meşhur denen şeyler hep kötü olmaz mı? Isparta şehri tam bir Ispartalılık kültürü oluşturamadığından ötürü, yabancı markalar çok ünlüdür. 33 Mersin Tantunicisi, Pizza Pizza, Dominos, Burger falan kullanılır genelde burda. Mc'Donalds yok bu arada. Ancak bu güzel kardeşiniz size kesinlikle yine merkezde bulunan Uysal Lokantasını tavsiye etmektedir. Tipik bir esnaf lokantası olan bu yer, Isparta'da zor bulabilceğiniz güler yüzlü servis ile hem ucuza karnınızı doyurtur hem de misafir olduğunuzu anlarlarsa, ücretsiz bir kaymaklı kadayıf yedirtir. Ha oraya gittiğinizde de kesinlikle az saç, az pilav yiyin. Emin olun az ile tam porsiyon arasında hiçbir fark yok. Öğrenci severler. Isparta'yı değil birgünde 3-4 saatte gezebilceğiniz için pek konaklamadan bahsetmek istemiyorum. Bence Isparta'da kalmayın, gidin Eğirdir'de bir rakı için, balık yiyin orda kalın. Ya da Antalya'ya gidin. Ha illa Isparta'da kalıcam diyorsanız da, Isparta'da ki İzmirli veya Antalyalı öğrencilerle arkadaşlık kurmaya çalışın, illa ki gel buba akşam bizde kalalım diceklerdir. Isparta'nın çünkü sınırlı gece hayatından dolayı ev partileri almış başını yürümüştür. Isparta'ya gezmeye gelecek kız arkadaşlara da nacizane tavsiyem haftasonu gelmesinler. Mümkünse haftaiçi gelmeye çalışsınlar. Zira haftasonu askerden başka birşey göremezsiniz ve ciddi can sıkıcıdır bu durum. Dikkat edilecek bir diğer husus ise şehirde gezerken gelicek ilginç bakışlardır. Tyrannus ve Tunca'nın da bulunduğu bir ekip ile okullar tatilde iken, şehre Almanlar gelmiş diye dedikodu yayılmıştı bizi uzun saçlı bir grup halinde görünce. Böyle de garip insanlar. Otobüs ile biryere gitmeye çalışmayın çünkü heryer yakın ha illaki gidecekseniz de herhangi bir otobüse binebilirsiniz, çünkü hepsi aynı yerlerden geçiyor. Lütfen Spartans esprisi yapmayın çünkü sizden önce binlerce kez yapıldı. Artık gülünmüyor onlara. http://i.imgur.com/UfyLo.jpg Gezi Forumu olduğu için pek yaşama girmiyorum ama illa ki merak edenler varsa, özellikle öğrenci hayatına dair çok önemli bilgiler verebilirim. Nerelerde kaç paraya oturulur falan. Soruları alayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Emegini takdir ettim kuheylan. Tesekkurler. Isparta'yi merak eden insanlar icin essiz bir kaynak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 sdfsfs foto (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Onun I sının kol ile kapatılmış olanı da vardı ama bulamadım şimdi. O daha iyi idi. Zamanında albümde de koyulmuştu galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 tüm ilçelerine gittim senelerce yaşadım beş para etmez insanları ile çok kötü bir yer ısparta.anlatım iyi ama 20 yıl geride kendisi. Yemek olarak tahinli pidesi iyidir bir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 küheylan said: çünkü Isparta'nın en meşhur adamı Top Memed'i transfer etmişler. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 abi heykeli güzel yapmışlar helal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/9092013.jpg Peki buna ne demeli? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 buldum keareşim http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2130/204/82/542227319/n542227319_1299750_5902.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Eğirdir deki camii 1200 lerden kalma, çok güzel bir camii. görülesi bi yapı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 eğirdirdeki ada sunni yarımada. Aslında ada iken yol çekildi.yılını bilmiyorum.ama çok eski fotolarını görmüştüm siyah beyaz.adaya giden doldurma yol yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 ada olarak kalsa, tekne ile geçsek ne keyifli olurmuş aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 THIS IS ISPARTAAAAAA!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 ıspartadan geçerken 1 saat filan merkeze uğradık gezmek için. ısparta hakkında tek izlenimim kızları güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 terazine tıkladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 tunca uysal'a gidip troll bardağı ile su içtiğimde hep aklımdasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Benim güzel memleketim.. İnsanın huzur içinde emeklilik hayatı geçirebileceği nadir kentlerden birisidir Isparta.. Benimde isteğim ileride emekli olmayı başarabilirsem buraya göçmek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 said: sözlük yine seni kişisel çıkarlarıma alet edicem haberin olsun şimdiden uyarıyorum. bu şehirde hali ile binlerce kız var. üniversite öğrencisi, ıspartalısı, çalışmak için geleni, gül reklamlarında boy göstereni vb. ancak bir tanesi var ki beni inanılmaz heyecanlandırıyor. tamam ısparta çok büyük bir yer değil ama heryerde karşıma çıkmak zorunda değil ki bu dünyanın en güzeli. geçen yıl her doğu kampüsüne gittiğimde görürdüm, aynı günler doğumevi bölgesinde karşıma çıktı. daha sonra binemediğim kipa servisinde bana bakıyordu. bu dönemki yaz okulunda bir iki kez mühendislik fakültesinde gördüm. hatta batı kampüsündeki güleç kafede yan masalarda tavla oynadık. daha sonra sürekli telefonlar gelmeye başladı, "olm senin bebeğin sürekli türkoloji'de" diye. manyak gibi her akşam ta istasyon caddesinden oraya gittim. bir iki akşam rastgeldik. az biraz baktım ama heyecandan yine gidip konuşamadım. elim ayağım titriyor olum ne diyorum ben sana. arkadaşımdan bir tanesi olm senin bebeğin ıyasparkda bir kafede çalışıyordu galiba falan dedi. ulan düşünüyorum ben de çalıştım orda nasıl denk gelmedim hiç. en acısı son haftasonu antalyada yeni açılan bir kafede gördüm bebeğimi. baya bir alkollü idim onun cesareti ile kalktım gittim bu sefer konuşucam diye, meğerse o bebeğim değil ispanyol bir hatunmuş. bir de öyle rezil olduk onun yüzünden. geçen akşam da arkadaşı otogara götürürken servisten indiğimde pat diye karşımda bitince yeter ulan dedim. yukardaki bizi yarattığı söylenen, zorun ne benle. evet konuş artık diye sürekli karşıma çıkartıyorsun ama o cesareti neden vermiyorsun. işte bu olay beni bunları yazmaya itti. madem yüzyüze cesaretim yok burdan birşeyler yapayım. şimdi bunları yazmamdaki amaç belki biri okur da görür de, "abi bak sen de sözlük yazarısın, ben de sözlük yazarıyım. sözlük yazarları birbirini kollar, senin dediğin kız modernevlerde şurda oturan bilmem ne bilmem de, hatta x mühendisliği okuyor. ben tanıyorum bir gün sizi buluşturayım oturun muhabbet edin. çünkü biliyorum en temiz duygularla yanaşıyorsun kıza" dedirtmek. haydi ıspartalı arkadaşlar bu entry'i twitter'da, facebook'da, bloglarımızda paylaşalım. rt'ler ile bebeğim ismini twitter'da tt ye sokalım. bebeğim ile seviyeli ilişkimiz başladığı an mangal partisini patlatıyorum. hiç olmadı benden bir dürümünüz var. bulalım olm bak rica ediyorum. abi kız seni sözlükten nasıl bulacak diyenler, ben şimdi twitterda paylaşıcam bunu, rt için linki özel mesaj ile göndericem sizlere. zorunlu tanım: gül diyince ısparta, mortage diyince garanti. Beyler, Ispartalı arkadaşlarınıza bi ulaştırsanız. Hadi be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polyushka Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 hangi bölgede bu güneydoğu anadolu fln ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 trablusgarp'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 yarın 2-3 saatliğine araç almaya gidebilirim. küheylan cebini özel msj at da su esnaf lokantasınada uğriyim gidince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 abi şimdi gördüm yazdığını, dediğim yer kapalı ramazan boyunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HocaEfendi Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Olmadı Zaten gidemedik.. pazarlıkda istediğim kadar inmedi adam vazcaydım.. bi dahakine artıkın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 ısparta bir gecede ortadan kaldırılsa bundan ne türkiye ne de dünya etkilenir. ziyadesiyle fuzuli bir memleket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 yapma ya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar