Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İZMİRDE PATLAMA


Vingthor

Öne çıkan mesajlar

abi daha güzeli de var.

hem de gerçek lan

Deprem uzmanlarına kasıtsız cinayet suçlaması

İtalya’da 2009 yılında yaşanan ve 300’den fazla kişinin ölümüne yol açan L’Aquila depremi öncesi vatandaşları yeterince uyaramadıkları gerekçesiyle yedi bilim insanı ve uzman hakkında kasıtsız adam öldürmek iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Savunma avukatları depremleri tahmin etmenin imkansız olduğunu belirterek suçlamaları kınadı. Sismologlardan daha önce defalarca yapılan açıklamalarda bugünün teknolojisiyle depremleri tahmin etmenin mümkün olmadığı ve bugüne kadar hiçbir depremin yeterince erken haber verilemediği belirtilmişti.



Yargıç Giuseppe Romano Gargarella, 20 Nisan 2009’da gerçekleşen depremle ilgili olarak ülke genelinde doğal afetleri değerlendiren Büyük Riskler Komisyonu’nun üyeleri hakkında dava açılmasına karar verdi.



İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Yargıç Gargarella, kararına gerekçe olarak, zanlıların büyük depremden altı ay önce, 6 Nisan 2009’da gerçekleşen küçük sarsıntıların, büyük deprem için temel oluşturup oluşturmadığı konusunda “kesin olmayan, eksik ve çelişkili bilgiler” verdiğini söyledi.



Savcılar, özellikle Büyük Riskler Komisyonu’nun 31 Mart 2009’da yaptığı bir toplantının ardından yayımladığı bir iç yazışmaya atıfta bulundu.



'BÜYÜK DEPREM OLMAYACAK' DEMİŞLERDİ

Depremden bir hafta önce yayımlanan söz konusu yazışmada uzmanlar büyük bir depremin “olası olmadığını” ancak böyle bir ihtimalin göz ardı edilmesinin de mümkün olmadığını belirtiliyordu.



Ardından komisyon üyeleri yerel medyaya, depremleri tahmin etmenin imkansızlığıyla ilgili röportajlar vererek, altı ay boyunca bile küçük depremler olsa bunun büyük bir deprem olacağı anlamına gelmediğini söylemişti.



La Repubblica gazetesinin bildirdiğine göre, iddianamede, uzmanların bu kadar kesin konuşmasının deprem kurbanlarını evde kalmaya ikna ettiği ifade edildi.

muhauahuahuahua
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...