Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 "yürürlükteki borçlar kanunu" said: II:HAYVAN ÜZERİNDE HAPİS HAKKI Madde 57 - Bir kimsenin hayvanı diğerinin gayri menkulü üzerinde bir zarar yaptığı takdirde gayrimenkulün zilyedi o hayvanı zabt ve kendisine ita olunabilecek tazminat mukabilinde teminat olmak üzere yedinde hapsetmeğe hakkı vardır. Eğer hal ve maslahat icabederse, gayrimenkul zilyedi o hayvanı öldürebilir. Şukadar ki gayrimenkulün zilyedi heman keyfiyetten hayvanların sahibini haberdar etmeğe ve eğer onu bilmiyorsa kendisini bulmak için lazımgelen tedbirleri ittihaz eylemeğe mecburdur. Öldürebilme olayı yeni borçlar kanununda kalkmış, ama bu kanun henüz yürürlüğe girmedi o var: "yeni borçlar kanunu, 1 temmuz 2012'de yürürlüğe girecek" said: b. Alıkoyma hakkı MADDE 68- Bir kişinin hayvanı, başkasının taşınmazı üzerinde bir zarar verdiği takdirde, taşınmazın zilyedi, o hayvanı yakalayabilir, zararı giderilinceye kadar alıkoyabilir; hatta durum ve koşullar haklı gösteriyorsa hayvanı diğer yollarla etkisiz hâle getirebilir. Bu durumda, taşınmazın zilyedi derhâl hayvan sahibine bilgi vermek ve sahibini bilmiyorsa, onun bulunması için gerekli girişimleri yapmak zorundadır. Kısacası komşu senin arkadaşın kedisini öldürmediyse iyi. Bence arkadaşın biraz sakin olsun, pek zekice şeyler yapmamış. yazamadım aaa
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 arkadaşın komşusuna ayıp etmiş.. sonra sıçmış sıvamış ha ben komşunun yernde olsam tavşanlarla anlaşabilen bir köpek alırdım ena zından bizime vdeki tazının tavşanımızla bir derdi yok onu biliorum
Catzee Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 birinin kedisi benim tavşanımı yese bende kedi yiyen bi köpek falan alırdım.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Red said: iki tarafta birbirinden malmış masum olan tavşan ve kedi
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Admin Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Catzee said: birinin kedisi benim tavşanımı yese bende kedi yiyen bi köpek falan alırdım.
hedehodohop Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Ardeth said: Red said: iki tarafta birbirinden malmış masum olan tavşan ve kedi
dattebayo Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 beyler, komşusunun saçmayla vurma olayı insanlık dışı olmuş ona bi şey demiyorum yalnız bu adam olayın başında başka ne yapabilirdi ki ? bağlama olayı bile benim aklıma gelmezdi mesela. edit : 2. sayfayı da okudum, griswold iyi yazmış. cevabımı aldım gibi, gibi.
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 sonra da kedi demis ki bana tavsan verme tavsan tutmayi ogret
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 yahu tavşanın hiç mi kabahati yok demiş hoca
Liebe Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 hayvanlara yazık yemin ediyorum , iki elemanda da kediyle tavşan kadar beyin yok belli...
Öne çıkan mesajlar