Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşte Türkiye dedirten bir olay - Kedi tavşan çatışması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
"yürürlükteki borçlar kanunu" said:

II:HAYVAN ÜZERİNDE HAPİS HAKKI

Madde 57 - Bir kimsenin hayvanı diğerinin gayri menkulü üzerinde bir zarar yaptığı takdirde gayrimenkulün zilyedi o hayvanı zabt ve kendisine ita olunabilecek tazminat mukabilinde teminat olmak üzere yedinde hapsetmeğe hakkı vardır. Eğer hal ve maslahat icabederse, gayrimenkul zilyedi o hayvanı öldürebilir. Şukadar ki gayrimenkulün zilyedi heman keyfiyetten hayvanların sahibini haberdar etmeğe ve eğer onu bilmiyorsa kendisini bulmak için lazımgelen tedbirleri ittihaz eylemeğe mecburdur.

Öldürebilme olayı yeni borçlar kanununda kalkmış, ama bu kanun henüz yürürlüğe girmedi o var:

"yeni borçlar kanunu, 1 temmuz 2012'de yürürlüğe girecek" said:

b. Alıkoyma hakkı
MADDE 68- Bir kişinin hayvanı, başkasının taşınmazı üzerinde bir zarar verdiği takdirde, taşınmazın zilyedi, o hayvanı yakalayabilir, zararı giderilinceye kadar alıkoyabilir; hatta durum ve koşullar haklı gösteriyorsa hayvanı diğer yollarla etkisiz hâle getirebilir.

Bu durumda, taşınmazın zilyedi derhâl hayvan sahibine bilgi vermek ve sahibini bilmiyorsa, onun bulunması için gerekli girişimleri yapmak zorundadır.

Kısacası komşu senin arkadaşın kedisini öldürmediyse iyi.
Bence arkadaşın biraz sakin olsun, pek zekice şeyler yapmamış.

yazamadım aaa
Mesaj tarihi:
beyler, komşusunun saçmayla vurma olayı insanlık dışı olmuş ona bi şey demiyorum yalnız bu adam olayın başında başka ne yapabilirdi ki ? bağlama olayı bile benim aklıma gelmezdi mesela.

edit : 2. sayfayı da okudum, griswold iyi yazmış. cevabımı aldım gibi, gibi.
  • Yeni Oluştur...