Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Corel WordPerfect Office X5


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
MS konusundan branch yapıyorum:

GERGE said:

WordPerfect Trial çekiyorum şimdi. Office 2010'u sevmememin bir nedeni de WebApps olayları, online ofisim Google zaten. WordPerfect daha iyi olabilir: offline güzelce, MS değil, sunum programı PowerPoint kadar iyiymiş, fiyatı uygun.

Neden Libre kullanmıyorsanız derseniz, o kadar da iyi değil çünkü. Öncelikle MS klonu - ki bu büyük bir eksi benim için. Daha da önemlisi büyük dosyaları kaldırmıyor ve formatlamada sorunlu. Wordperfect klon değil diyor okuduğun eleştirmenler, göreceğim. Format ve büyük dosyalar açısından sa MS'den bile daha iyiymiş. Ayrıca Wordperfect 3 farklı bilgisayara yükleniyormuş, çok iyi benim için.


Abi, çok iyiymiş bu. Çok, çok, çok iyiymiş. Final dönemi yoğun kullanmam gerekiyor ofis programlarını not okumak olsun, yıl boyunca biriken sunumları izlemek olsun, çalışırken not almak, Corel'İn not defterini kullanmak olsun; epey deneme fırsatım oldu. Aşırı iyi. Devasa dosyalarla çalışırken bana mısın demiyor, Word ile formatlanmış dosyayı Word'den iyi gösteriyor (Okuldaki 2007 ile kıyasladım). Kesinlikle klon değil, alışmak zor oldu o yüzden ama alışınca daha kullanışlı gelmeye başladı yani. Satın alıyorum ilk fırsatta.

Asıl arayışa çıkma nedenlerim olan sunum ve referans konularında da idea geldi bana. Ayrıca 2010 çıkışlı olmasına rağman MS Office'den çok daha performanlı çalışıyor kaynaklar açısından. Uçuyor resmen.

Başka bir hoş yanı da programların tablı çalışması. Metin programında 10 tane dosya açınca hepsi alttaki tab bar sayesinde kolayca yönetiliyor.

Kesinlikle trial deneyin diyorum, MS Office almaya elim gitmiyordu (Google Docs'un üzerine, özellikle format ve büyük dosya sorunlarıyla, çok fazla şey kattığını düşünmüyordum) ama buna kesinlikle değer.

Trial: http://www.corel.com/servlet/Satellite/us/en/Product/1177439659779#tabview=tab7

MS uyumluluğu mükemmele yakın deniyor bu arada, söyleyeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Şu anda 88 sayfalık, her sayfası epey animasyonlu bir sunum, ve ağır formatlı, içi tablo dolu 30 sayfalık bir tarih metni açık.

Ram kullanımına bakın:

http://i.imgur.com/Rd16h.png

Sunum programı ile stand-alone sunum hazırlayabiliyorsunuz bu arada. Okulda Corel WordPerfect Office olmasa da rahat rahat kullanabildim böylece.

Ofis tüm dosyalarını MS Office 2007 formatında da kaydedebiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu devirde ram kullanımı ile gelmeyin yaaaa. baydı hani ondan diyorum. browser çok mem diyormuş.. birinde 8gb var, ötekinde 4gb var yesin. daha da arttırıcam, 2analizi aynı anda yaparken internette rahatça video izleyemiyorum diye yapıcam ama bunu.

cidden çok lame bi gösterge oldu ram kullanımı. xls'de 20sheet, hepsi birbiri ile bağlı ve formulasyonlu ve full dolu, macrolar vs var. 1.sfden değiştiriyorsun son sf'de sistemi çözüyor tarzındaki zamazingolar ms'de 1000MB ram yerken bunlarda 200MB ram yemediği sürece ram olayı ile gelmek komedi gibi bişi.


e her taraf ram kaynıyor, ram sorunu olan kalmadı 64 bit'in de gelişi ile.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Böyle demiştim daha önce:

Büyük, karmaşık formatlı dosyalarda sorunlar çıkarıyor ben de. Format yeteneği de hep kötü gelmiştir, doc kaydedip açarken özellikle. Bir de birebir MS kopyası neredeyse, onu alacağıma para verir MS alırım diye düşünüyorum.

Niye WordPerfect iyi dediğim yukarda yazıyor zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...