Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonya'da master

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

selamlar
şimdi şöyle durumum. ben mimarlık öğrencisiyim japonyada master yapabilir miyim acaba diye düşündüm.

japonya'yı tercih etmemin sebebi açıkçası tam olarak elle tutulur birşey değil hani avrupada falan okul araştıran arkadaşlardan dönemlik okul ücretleri 25 milyar falan gibi şeyler duyuyordum. japonyaya da her zaman bir hayranlık duymuş biri olarak;da uzak doğuda master yapmanın faydalı olacağı ile ilgili duyduğum bazı şeyler üzerine düşündüm açıkçası. avrupaya göre daha mı ucuzdur acaba diye de biraz baktım ama pek birşey bulamadım ama sanırım hayat bayağı pahalıymış orda burssuz yaşamak zormuş.

bir de benim ortalama baya düşük 2.00 ile böle taban puan mezun olucam gibi burs falan yalan benim tabi.

işte bu tarz şeyler. bu konularda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya işinde iyi ise okulları araştırırsın. başvuru şartları vardır zaten.

biliyorsan işini babalar gibi alırlar. ortalama şartı vs olmayan okul vardır. o kısmını dert etmem ben senin yerinde olsam.

yine de caponya ne olm? mimaride daha fazla ve kolay şekilde bilgi aktaracak bi yerler vardır. jlpt falan gibi bi dil sınavı falan istiyor olmalı bu arkadaşlar. hani onu vermek bile gereksiz sıkıntı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben de çok araştırdım bi ara ingiltereden vazgeçip acaba japonyaya mı gitsem diye bir de intermediate seviyede japoncam var JLPT 3. seviye sınavını falna da geçmiştim

fakat japonya bir kere pahalı, universiteler çok pahalı, orda yaşam da pahalı. yani 2.0 civarı bir ortalama ile burs alman zaten zor . türkiyede hani araştırma bursları var devletin verdiği ama onda da baya rekabet var ii ortalama istiyor yine

hani ortlaman yüksek olsaydı araştırma vs tadına bişey ile burslu gidebilirdin. öbür türlü paraya kıyıp gidecem dersen elbet bi okula gidebilirsin zaten. SEnelik 25.0000 tl den 2 sene okusan yaşama konaklama vs ile 80.0000 TL ye gelir yani senin 2 senelik maceran orda.
Sosyal ağlarda paylaş

Baba ne masterı ya ben şuan gayet babamların zoruyla bu kadar kastım aksi takdirde açık ögretim okur arada hemen çalışmaya başlardım en erken yaşta olabildigince ki tecrube konuşsun ne kadar erken başlarsan o kadar çabuk terfi edilirsin (tabii aynı kişi için konuşuyoruz sonuçta 24ten 26ya atlıcagına 20den 22ye atlıyabilir mesela hatta 23 bıle olsa ıyı)

Şimdi ben 21 gibi mezun olcam arada 2-3 yerde staj olmuş olcak bir de staj yapmadan staj yaptım dıyecegım 2 yerim var (babam ve teyzem sagolsun elbette nihahahah) sonra askeri bitirir bitirmez 22 yaşında hemen bir işe giricem 30 yaşına gelince 8 senedir çalışıyor olucam ki bu baya bir tecrübe 30 yaşında bir adam için. hele 18 yaşında başlamış olaydım 12 sene ederdi ki kassan müdür ederler 12 sene tecrübeyle.

Benim dezavantajım tırt bölümde okuyorum Amerikan Kültürü ve Edebiyatı allahtan turizmde farketmez o kadar :D orda avantaj var biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

dattebayo said:

Black-ice said:
japonyaya da her zaman bir hayranlık duymuş biri olarak

capaniiz vannabi seni.

valla neyi kastettin bilmiom ama öleyim heralde. japon hayranıyım keşke japon olsaydım :D ayrıca ilerde aikido hocalığı yapmak istiyorum japonyaya gidersem aikido konusunda çok ilerlerdim. bunun da fantazisi vardı bir yandan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...