Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil pls.. HDMI DA SES SADECE LAPTOPTAN ÇIKIYOR???

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaşlar,
Bugün hdmi kablosu aldım, TV'mde görüntü tam ekranı kaplamıyor neyse o çok bi sorun değil ama ses sadece laptop tan geliyor,o sesin TV'den çıkmasını nassı sağlarım?

Saygılar,
Mesaj tarihi:
koç HDMI'yi nassı etkin hale getircem? Sağ altta HDMI yi etkin hale getir die bşy yok.
Demek istediğin hoperlorü kapatınca hdmi otomatik mi etkin oluyo?
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

bi de donanima açsaydın keşke başlığı

Ben HDMI'ın donanımda olabileceğini kestiremeyen bi insan olduğum için buraya açtım koç.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Muhtemel problemlerden birisi olarak, tv'nin dvi to hdmi girisi gibi bi olayi var, eger o girise taktiysan belki sesi oyuzden tv almiyo olabilir. Diger bi hdmi girisine baglamayi dene tvde.

Ikinci olarak bazi laptoplarda hdmi cikisindan ses göndermeyi desteklemiyo.
Mesaj tarihi:
ekran kartın atiyse atinin hdmi surucusu var onu kur,

ekranı tam kaplamıyosa goruntu ayarlarından tvnin cozunurlugunu degiştir. o da yemezse pixel pixel ayarlayacagın program vardı. ismini unuttum araştır.
Mesaj tarihi:
Denetim masası -> Ses, orada televizyon takılıyken televizyonun da ismini görmen lazım. Ordan biraz kurcala hallolur.

Çözünürlük içinse eğer Sony'yse televizyon televizyonun zoom ayarlarından "geniş"i seçtiğinde 1366x768 çözünürlükte tv ekranına tam olarak oturuyor laptop ekranı. Öyle yemezse çözünürlük ayarlarında "yalnızca 2. monitörü etkinleştir" tarzı bir şey olması lazım; laptop'un ekranını kapatıyor, TV ekranının çözünürlüğünü ayarlayabiliyorsun çözünürlük menüsünden doğruca. Zaten oradaki en yüksek çözünürlük 1080p olan, oraya getir gg.
Mesaj tarihi:
Bendede vardi ayni problem sony de sorun olmuyordu ama panasonic tv ye taktigimda ses laptopttan cikiyodu arastirdim intelin siteden anakart driveri gibi bisey cekip yukledugimdr duzelmisti. Ekran problemi icinde fn tusu ile kullandigin ekran modlarini degistiren bir tus oluyor genelde laptoplarda o ise yarayabilir.
Mesaj tarihi:
Korax said:

oda yemezse bi bardak su dökuver tvnin ustune, belki duzelebilir

ps: su cok soguk yada cok sicak olursa daha etkili olabilir

Tee ne zaman bizim tuplu tvnin ustune su dokmustumde yesil renk gitmisti tvden mavi kirmizi gosteriyordu herseyi. :d
Mesaj tarihi:
Ekran karti belirliyici olabiliyor. Benim masaustumde nvidia 9500gt kart var mesela sony lcd tvye gondermiyor sesi inatla...

Bi de kabloyu kaliteli bir marka almaya calis dandik kabolarda ses iletimi olmayabiliyor.
Mesaj tarihi:
MrLevie,
9600gt sonic var bende, 9500de de mi öyledir bilmiyorum ama kutusunun içinden ekran kartını anakarta bağlayan 2 pinli kısa bi kablo çıktı, onu bağlayınca anca hdmi'dan ses almaya başladım televizyona. Belki seninki de öyle bişeydir bi bak istersen
  • Yeni Oluştur...