Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yatirimci Sorusu (Power Plate ve Aletli Pilates)


bingildak

Öne çıkan mesajlar

Bu konu ile ilgili birince elden bilgisi olan var midir bilmiyorum ama yine de pati yelpazesinin genis olduguna dayanarak soruyorum,

Sevdigimiz bir aile dostumuz power plate ve aletli plates e yonelik bir studyo acmak istiyor (studyo diyolar onlara nedense). Maliyet malum yuksek, ne kadar tutulan mekanlar buyuk olmasa da power plate nerden baksaniz 20 milyarin altinda degil 1 tanesi, aletli pilates reformer sanirim 5-10 milyar arasinda nerden baksan 2-3 tane de ondan koymak gerek. Yani minimum ufak tefek bir mekan yaklasik sanirim 100 ila 150 liraya patlar, kirada olursa.

Simdi sormak istedigim, bizim arkadasimiz bu sektorde onceden rol almadigi icin, yatirimci gozu ile bakiyor ve bir seyin icine girmeden disardan kolay gorunuyor. Bu isin zorluklari nelerdir? Alicisi var midir? Hoca bulmak kolay midir? Maliyeti yuksek olan veya surekli para akitilan bir tarafi var midir? Iyi taraflari nedir? Power plate satan adam 8 ayda amortiler diyor, mantikli bir yaklasim mi bu? Hedef Antalya sehri. Antalya sehrinde 2 tane studyo var, 3 uncu fazla mi gelir?

Tesekkur ettim simdiden. Illa isletmeci olmayip da, bu konuda bilgisi olan, esi dostu yapan, beden egitimi mezunu olan, veya musteri olan kisilerde fikirlerini paylasirlarsa cok sevinirim. Benden rica etti, bende arastirma yapacagima soz verdim kendisine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Ben sporu seven biriyim. Bir spor merkezine üyeyim.Orada power plate de ve aletli pilates de. Ben power plate 'i denemiştim 2 dakika dayanamadım. Çok sağlıksız bir şey. Titreşimli bir zeminin üzerinde hareket yapıyorsun.Bütün iç organların da titriyor.Akciğerin, karaciğerin,dalağın... Tavsiye etmem. Ancak aletli pilates çok yapmayı istediğim ve çok sağlıklı bir spor. Ancak pahalı bir spor. Aletli pilates yapan biri 1. ayda farkedilir bir sıkılaşma görür.. Siz Antalya' da 3. bir spor salonu iş yapabilir mi diye sormuşsunuz. Türk insanı pek spor yapmıyor. Spor salonlarına para veriliyor ancak ilk 1-2 aydan sonra pek gidilmiyor. Ama kimin ne kazanacağını kimsa bilenez. Belki arkadaşınız bir salon açar ve çok iyi tanıtım yapar diğer 2 şirketten daha fazla kazanır. Eğer spor salonu açacaksa bence aletli pilates, yoga, normal pilates,thai chi, latin aerobik, esnekliği arttıran dersleri koyabilir. Kolay gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...