Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NAS düşük transfer hızı sorunu (WD My Book Live)


mani

Öne çıkan mesajlar

WD My Book Live aldım. Şimdi bunu airtes modemine takınca 3-5mb/s transfer hızı oluyor max. ki saçmalık. modemin 4 tane portu var 10/100 lük. direk bilgisayara bağlayınca 40mb-90mb/s arası hız alıyorum ki bu normal olması gereken.

Şimdi pek anlamadığım için bu işlerden ben ne yapmalıyım. Router mı alıcam yoksa switcher mı. nasıl bağlayacam modemi-bilgisayarı-mybook u. satır atlamadan, hiç birşey bilmeyene izah eder gibi izah etseniz çok makbule geçecek.

birde vatanbilgisayar dan veya başka bir mağazanın sayfasından şu tarz bişi al gibi link verirseniz iyi olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendi bilgisayarım kabloyla bağlı modeme. laptop var ayrıca evde cep telefonu vs. hani bir şekilde wireless da kullanıyorum ev içinde ama bu verdiğim hız değerleri kendi bilgisayarım üzerinde. kabloyla bağlı şekilde 3-5mb/s arası transfer hızı ki çok düşük.

şimdi modeme bilgisayarım ethernet kablosuyla bağlı. My Book modeme ethernet üzerinden bağlı ve bu şekilde 3-5mb/s transfer hızı. My Book u bilgisayara direk ethernet portundan bağlarsam 40-90mb/s arası değişiyor transfer hızı. olması gereken bu zaten. ama bu sefer ne modem bağlı olmuyor bilgisayara ve NAS ın bi anlamı kalmıyor.

benim istediğim bir şekilde gene My Book u networke bağlamak, kablolu olduğu için kendi bilgisayarım üzerinden adam akıllı bir transfer hızı elde etmek. wireless haliyle daha düşük bir hız sağlayacak ama yeterli olacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

airties ile sağlıklı bir throughput alamıyor olabilirsin. gigabit ( 10/100/1000 ) ve adam gibi backplane capacity si olan bir switch alman lazım.

http://www.hepsiburada.com/Liste/netgear-prosafe-gs608-8-port-gigabit-switch/ProductDetails.aspx?productId=bd100704&categoryId=121
böyle birşeyin işini görmesi lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...