Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dslr Makina Tavsiye-Klasik Soru


Agmahan

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar makina alıp almamak arasında çok kararsızım,yardıma ihtiyacım var

Şimdi ben dslr makina kullanmayı öğrenmek istiyorum,biraz maymun iştahlıyımdır,çabuk bıkma ihtimalim de var bu yüzden deli gibi paralar da harcamak istemiyorum.Bütçe 1500Tl civarı taksitle olucak
Özellikle ben şu olayı seviyorum ki kompaktlarda yapılamıyor sanırım,mesela iki cisim var biri önde diğeri arkada ben arkadakine odaklıyorum öndeki buğulanıyor sanırım Af ayarı diye mi geçiyor bilmiyorum da,ben o buğulanma olayını seviyorum,genel olarak anı fotoğrafçılığı ve bu bahsettiğim netleme buğulanma olayı için makina tavsiye eder misiniz?
Olymposlar falan gördüm en ucuz onlar nasıl makinalardır?
Canon,Nikon,Sony herhangi bir takıntım yok,lens benim durumum için neyle başlamalıyım,makina ve lens diğer önerilerinizi bekliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

150 liraya analog bi slr al, 4 5 film harcadıktan sonra anlarsın maymun iştahın bi ürünü mü yoksa hakkaten sevdin mi bu işi. ondan sonra dijital alırsın, hem filmli de her zaman kullanılır tadı bambaşka. internette şöyle bi iki üç saatini ayırıp temel fotoğrafçılık eğitimi yazıları falan bulursan onları oku, diyafram vesaire neymiş öğren temel terimleri, ondan sonra burada lens tavsiyesi falan bak bence. direkt önüne hazır konacak bi menü arama yani fotoğraf konusunda şahsi tavsiyem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cevaplar için teşekürler. Taksit imkanı olmayınca ilgilenemiyorum. Nakit param yok çünkü taksit dediysem de 12 taksitle alıcam,fotografium iyi gibi göründü bana.
Analog alırsam kesin bayarım banyo ettirmesi film yakması falan o yüzden şöyle bir kombinasyon düşündüm.
Canon 450d + tamron 17-50 f2.8

bu kombinasyona en fazla ne kadar para harcamalıyım?
Birde makinayı alıcam yanında neler de almak lazım,çantası hafıza kartı uv filtresi ,güneşten koruyucusu falan olmazsa olmaz yan üniteler neler?

bu arada bu benim dediğim odaklanma ve diğer nesnenin buğulanması olayı tam olrak ne ile alakalı f değeri mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
ne kadar çok zoomlar ve o kadar düşük f kullanırsan maksimum arkaplan bulanıklığı elde edersin. (aynı zamanda nesne arkaplandan ne kadar uzaksa o kadar çok arka plan bulanıklığı olur)

X bulanıklık miktarı dersek


50 mm f1.8 : X
85 mm f1.8 : XX



18-55mm f2.8 lens istediğin etkiyi yaratmaya yeter. kit lensi alırsan onda biraz zorlanırsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

450D artık sıfır satılmıyor. Satan yer de stok eritmeye çalışıyodur ama gene de ucuz değildir muhtemelen.
2.elde ise en süper temiz cillop gibisine kit lensiyle 900 TL falan verilebilir sanırım en fazla. Tamron 17-50'yi de 2.el 550-600 civarından bulabilirsin. Sıfırı da 700-750tl falan olsa gerek. (ben de satıyorum şu an ama yarın birisi alacak muhtemelen)

Senin takık olduğun olay alan derinliği yani dept of field. Dslr almak isteyenlerin çoğu bu olay için bu işe girmek istiyordur diye tahmin ediyorum =) Diyaframla ilgili en çok evet ama odakladığn yere yakınlığının, odak uzaklığının ve odaklanan yerle arka plan arasındaki mesafenin falan da önemi olabiliyor. http://en.wikipedia.org/wiki/Depth_of_field

F2.8'in baya gideri var bu konuda tamron 17-50 de çok güzel bir lenstir.

Fotografium baya pahalı aslında. Hayyam pasajında başka dükkanları araştırmanı tavsiye ederim. Resmi garantiye falan kafanı takma. Hayyam'daki dükkanların çoğu spot satar ama kendi dükkan garantilerini verirler muhtemelen de canon'un kendi servislerinden daha etkin çalışıyorlardır bunun yanı sıra bu makineler taş gibi aletler zaten bişey olmaz kolay kolay.

özetin özeti, dediğin bütçeye 450D ve tamron 17-50 alabilmen lazım ve DOF için de yeterince tatmin olursun diye düşünüyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İkinci el makina al doyasıya kullan 600tl civarı 400d bulabilirsin.450d de sanırım 750 800 civarı.Kit lens de uzerinde olur.

İyice pekistirene kadar ve ileride ne tur cekimler yapacagına karar verme asamasında ona gore lens takviyesi yaparsın.Ben sıfır almıstım 5 sene once,su andaki tecrubelerime gore ikinci el almanı tavsiye ederim ve dedigim sistemle. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Nikon düşünür isen bir de Nikon D3100'e bakmanı öneririm. Canon 450D'e göre baya iyi nede olsa en son çıkan başlangıç seviye DSLR'lardan birisi ve D5100 çıkınca fiyatı düşmüş olmalı.


Makine ve yanına f2.8 lens aldıktan sonra işini görecek bir çanta alman ilk tavsiyem olur. UV filtre de lensi çizilmeden koruyacak o yüzden alırsan iyi olur. Nede olsa pahalı bir lens alıcaksın o acıdan önemli.

Min 15mb/sn yazabilen SD kart al. Çok büyük bir şeye gerek yok. 4gb 2 tane, ya da 8 gb al.



Flash almayacağını varsayarak ve kamera üstü flashı asla kullanmayacağını umarak lens hood takılı bırak lens üstünde diye tavsiyede bulunabilirim.

ileride daha fazla para harcayabilir isen:

Tripod
Circular Polarizing Filter
Rocket Air Blower
Lens Pen
Flash
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla marka takıntım yok,Nikon da olabilir
Aralarındaki farkları bilmediğim için bana sadece fiyat farkı var gibi geliyor makinalar arası

Nikon 3100+18-105 1950 Tl civarları satılıyordu bakmıştım ama nikonlarda af motoru olmadığı ve lenslerin pahalı olduğu gibi birşey okudum ondan sonra canon lara baktım.

@yav sen kaça satıyorsun o lensi?

Benim için video çekmesi çok önemli değil,mesela model nosu büyüdükçe diyebiliyor muyuz daha iyidir diye yani d5000 d3100 den iyidir falan diyebilir miyiz?

bu hayyam daki mağazaların siteleri var mı link verebilir misiniz?Tabi güvenilir olanların
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
canon ve nikon giriş seviyesi foto makinelerinde oto fokus yok. kullandıgın lens içinde otofokus motoru olması gerekiyor. o lensler de genelde pahalıdır evet.


canon 450d ve nikon d3100 aynı konumdalar bu açıdan bakılırsa. ama şu var canon otofokus lensler açısından daha geniş bir ürün kataloğuna sahip.

ucuz 50mm f1.8 lens dahi otofokus motoru içeriyor.

Tamron 17-55mm f2.8 alacaksan bu lens her makinede otofokus yapacaktır çünkü otofokus motoruna sahip.

nikon arası kıyaslama soruna gelince genelde rakam arttıkça daha iyi oluyor aynı kategorideki kameralar için ama son dönemlerde azcık değişti.

d5000 > d3000
d3100 > d5000
d5100> d3100

d90>d80>d70
d7000>d90

hatta tartışılabilir ama d7000>d300s bile diyebiliriz çoğu test sonucuna göre.

d300s profesyonel bir makine ve kullanım alanına göre çoğu profesyonel d7000'e tercih eder.

Şuan alınabilecek en iyi DX makine Nikon D7000 bence.

(kullandım ve resmen zevke geldim)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Agmahan said:

@yav sen kaça satıyorsun o lensi?

bu hayyam daki mağazaların siteleri var mı link verebilir misiniz?Tabi güvenilir olanların

550TL'ye sattım.
Hayyam'daki dükkanların siteleri vardır mutlaka ama öyle fiyat katalogları falan yoktur sitelerinde. Telefon açıp sorman daha uygun olur.
Şöyle bir düşününce aklıma hayyam'dan babataş, nova, reflex falan geliyor ama daha başka güzel dükkanların da olması lazım. İçlerinden sadece nova ile bir alışverişim olmuştu ve memnun kalmıştım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu ilana bir bakabilirsin mesela: http://www.canonturk.com/vbulletin/govdeler-body/7550-tertemiz-30d-18-55-ile-beraber.html

30D, 450D'den biraz daha eski ama body olarak bir üst segmentte bir makine. Farklarını detaylı bilmiyorum sen araştırır daha iyi öğrenirsin.

Şu hayyam'ı biraz daha araştır derim ben sorduğun fiyat için de =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet 2 versiyonu var. VC olan titreşim engelleyici mekanizmaya sahip (Canon'da IS, Sigma'da OS, Nikon'da VR diye geçer lens isimlerinde bu özellik)

Odak uzaklığı arttıkça bu özelliğin önemi de artar. 17-50mm aralığında kritik değildir, olsa güzel olur denilebilir ama bütçeyi zorlamaya değmez.


Bu arada hemen 3-5 gün içinde mi alacaksın yoksa 1-2 ay içinde mi?

900TL'ye 450D'nin sıfır gibi olması gerekir bence. O forumdaki ve fotokritik'teki 2.el ilanlarını araştır mesela şöyle bir geçmişe doğru. Fiyatlar hakkında bir fikrin olur böylece kim neyi kaça satmış daha iyi anlarsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu canonturk'le dijitalfokus'u rutin olarak takip ediyorum. Özelikle CT'nin pazar alanı daha bir hareketli (kendi lensimi de satışa çıkarttığımın ertesi günü bana ordan ulaşan birine sattım) Alışveriş için fotokritik'in forumuna da bakarım. Bunların dışında sahibinden ve gittigidiyor'da şöyle bir ararım işte. Bir de sanalpazar çıktı son zamanlarda dediğin gibi... Hayyam'ı da kolaçan etmekte fayda var =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

canonturkten aldım bir arkadaştan sanal pazarın 12 taksit fırsatıyla,umarım eylüle de ötelerse süper olucak
450d+18-55+lowepro 202 çanta+8gb hafıza kartı+uv filtre hepsine 930Tl vericem,nasıl iyi almış mıyım?
tamron lensi hemen almıyım diyorum da 630 tl civarı onu da buldum bunun fiyatı nasıl
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlanı inceledim de makine sıfır gibi gözüküyor o yüzden fiyat da fena sayılmaz. Hayırlı olsun =)

tamron 17-50'yi de hemen almadığın isabet olmuş. 18-55IS ile kullan bir süre sonra belki bu aralıkta o lens yeter de farklı bir lens almak istersin ultra geniş açı veya telefoto gibi ya da makro'ydu, prime'dı falan... acele etme yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi geçen sayfalarda o aralıkta IS/VC tarzı bişeyin çok önemli olmadığını söyledim tamron 17-50 için amma velakin bu canon 18-55'de işler biraz farklı çünkü IS'li olanla olmayan versiyon arasında optik açıdan daha başka geliştirmeler de mevcut.

Kullananlar IS'siz olanın vasat olduğunu, IS'li olanın ise fiyatına göre iyi performans verdiğini söyler hep.

Moralini bozmak istemem ama keşke IS'li olan denk gelseymiş :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...