zpnd Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Selam, Bulundugunuz sehirlerde ne tip sartlarda ve ne tip maddi yukler altinda yasiyorsunuz diye sormak istiyorum. Kalkip gitsek ne olur tadinda kendimce bir maliyet arastirmasi da diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 düzgün bi mesleğin yoksa boşa gidip rezil olma derim. burdan iş ayarlaman şart bence. yoksa saçma sapan yerlerde saçma sapan ücretlere çalışır anca karnını doyurursun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Gayet gecerli ve birbiri ile alakali iki meslek sahibiyim. O yuzden o kismi gecip soruya odaklanalim bi zahmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 londra ev kirası : paylaşımlı ev(oda) > ~350 pound/m ev > ~1000 pound/m ulaşım : tube > ~150 pound/m mutfak / zamazingo : 300 pound/m (bknz. http://www.tesco.com/groceries/) tek yaşıcaksan ve 30 yaş altı single isen paylaşımlı evleri tavsiye ederim. ekonomik, arkadaş ortamı iyi oluyor. evliyim eşim sevgilimle taşıncam diyorsan ev tutmak daha mantıklı gibi. ingiltere için vize problemini burdan iş ayarlayarak çözebilirsin diye düşünüyorum yada ankara anllaşması ile iş kurabilirsin. gece hayatı (tu) ulaşım çok rahattır. bol bol türk vardır. her köşede kebapçı eksik olmaz. aylık 1000-1500 poundluk bi masrafın olur diye düşünüyorum. 2000 poundluk güzel bi iş yakalarsan iyi şartlarda yaşayabilirsin. arabalar çok ucuz. 7000 pound'a 2. el son model'e yakın bmwler görüyordum. benzinde çok pahalı değil. ama park problemi gibi problemler var. zonelar arası ucret ödeme filan.. toplu taşıma işini görecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 eve fazla yazmışsın joker, herkes 1. zone da oturmak zorunda değil :) edit: oha adam 350 pound aylık yazmış, o da imkansız abi nerede oturacak adam alksjd. valla ben yaşadığım kadarını yazayım, 2.-3. zone paylaşımlı ev haftalık 200-250 e güzel bir oda bulursun king size yataklı falan. ulaşım dediği gibi. yemek içmek şöyle, tesco-sainsbury's- marks&spencer üçlüsü işini görüyor insanın. akşam yemeklerini 5-15 pound arasına çıkarırsın aldığın yemeğe göre. Atıyorum tavuk,et alıp pişirirsen kendin 6-7 pounda bir öğün çıkar. Hazır italyan-oryantal bişeyler alırsan 10-15 e 2-3 çeşit yemek alırsın. Tabi indirimler, 3 alana 5 bedavalar, clearance lar falan var, hünerine kalmış yani. eğlence; gece hayatını ve alkolü seviyorsan baya iyisin. 1. zone daki exculsive gece klüpleri dışında fiyatlar aşağı yukarı aynıdır. bira: 3-5 shotlar: 2-3-4 viski: 6-7 Giriş alan yerler var, 10-15 pound falan maksimum. Oturduğun yerde bir pubın olur, her gün gidersin falan, güzel şeyler bunlar. böyle işte.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Ingiltere oldukca siki sartlar gertirmeye hazirlaniyor diye duydum Turk'ler icin. Ogrencilere Temmuz'dan sonra calisma izni yok mesela. Ankara Antlasmasi da yakinda iptal edilecekler arasindaymis. O yuzden cok guvenemiyorum ona. Aylik 2bin pound benim icin uygun bir limit. Bu tip bir is bulabilirim sanirim rahatlikla cunku uzmanlik alanimdaki ilanlarda annual salary 30-55k arasinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 sipeyskeyk said: eve fazla yazmışsın joker, herkes 1. zone da oturmak zorunda değil :) edit: oha adam 350 pound aylık yazmış, o da imkansız abi nerede oturacak adam alksjd. leyton zone 3: 1000 poundluk http://www.gumtree.com/p/flats-houses/2-bed-house-on-pevensey-road-off-dames-road-close-to-forest-gate-station/79060477 leytonda 350 poundluk oda http://www.gumtree.com/p/flats-houses/mr-tailor/79749843 :) leyton'ı severim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 http://www.golondra.com/ Dynamick'in siteydi sanırım baya bilgi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Pahalilik falan cok dert degil. Full time calisacaksan gecinirsin. O baglamda Londra ve New York farketmez pek. Oturum & calisma hakki asil onemli konu. Ingiltere'ye uzun donem ogrenci olarak gelip calisip sonra yerlesme planlari falan suan baya zora girdi. Ingiltere dusunuyor isen 2 secenek var onerebilecegim. 1- Ankara antlasmasi 2- EU vatandasi birisi ile evlenmek. 2. secenek daha iyi sartlar sunuyor oturum ve calisma icin ama evlenmen gerektiginden tabikide oyle bir planin yoksa basvurma. uzun vadede mutsuz olursun. ankara antlasmasi ile 2 yillik calisma hakki aliyorsun. bitiminde de uzatarak devam ettirip ileride sinirsiz oturum hakkina basvurabiliyorsun. illa da ogrenci olarak gidicem ve calismak istiyorum diyor isen suan ingiltere'ye universitede okumak icin gelenlere calisma hakki veriyorlar. dil okulu ile ucuza vize kapip ustune calisma hakki olayi bitti artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Evliyim zaten. Esim de ben de cesitli islere basvuruyoruz uzaktan belki "gel" diyen olur diye ama cok fazla sans vermiyorum. Ogrenci olarak gelme olayi Temmuz'daki degisiklik sebebiyle biraz sekteye ugruyor gibi. Bunun disinda calisma izni almanin yolu nedir ? Ya da firmalarin bu konudaki yaklasimlari nasildir ? Ne dersem oraya kapagi atarim kisacasi. Ben linux sys admin ya da front-end/back-end web developer olarak calisabiliyorum. Esim ise IT Audit, Risk Management ve CRM tarafinda gorev alabilir rahatca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 bu zone olayı tam olarak nası oluyor ? 1. zone en pahalı bölge, 2-3-4 azalarak gidiyor mu kalite vs ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 burda tube map var. zoneların mantığını anlayabilirsin. http://www.london-tube-map.co.uk/london-tube-map/tube-map.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 zpnd said: Evliyim zaten. Esim de ben de cesitli islere basvuruyoruz uzaktan belki "gel" diyen olur diye ama cok fazla sans vermiyorum. Ogrenci olarak gelme olayi Temmuz'daki degisiklik sebebiyle biraz sekteye ugruyor gibi. Bunun disinda calisma izni almanin yolu nedir ? Ya da firmalarin bu konudaki yaklasimlari nasildir ? Ne dersem oraya kapagi atarim kisacasi. Ben linux sys admin ya da front-end/back-end web developer olarak calisabiliyorum. Esim ise IT Audit, Risk Management ve CRM tarafinda gorev alabilir rahatca. Tamam sorun yok gel basla aylik 2000£ maasla. Esin de ayni sekilde. Gayet de ciddiyim. Daha iyi is bularak ve tecrubenize gore bu rakam 3500 civarina da cikabilir. Vize sorununu cozmeniz lazim. Vize sorunu varken 200 tane basvuru atsan belki 1 tanesi geri doner. Ankara anlasmasi yapacaksiniz tek seceneginiz o. Bunun icinde bir uzmanla gorusup yardim alirsaniz isiniz saglama alinir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 DRaGoN_SLaYeR said: bu zone olayı tam olarak nası oluyor ? 1. zone en pahalı bölge, 2-3-4 azalarak gidiyor mu kalite vs ? Kabaca o sekilde. Bazi bolgeler zone 4'da olsada zone 2 yerlere gore daha pahali da olabilir. Yukaridaki harita metro haritasi. Metro da zone'lara gore duzenleme var. Onun disinda herhangi bir etkisi yok bu zone'larin. Metroda farkli zone'ar arasi ulasim yaptiginda ona gore fiyatlandirma oluyor. Zone 1-2 arasi Zone 1-3 arasi ulasima gore daha ucuz mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Ankara Antlasmasinda sorun yok ama saniyorumki Turkiye'den basvurulari kabul etmiyorlar. Ingiltere'ye gelip oradan basvuran ve izni alan bir arkadasim var. Ona bir sorayim yolunu yordamini. Onun disinda TR'den basvurup basarili olabilmis kisi duydunuz mu hic ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Suan icin durum nedir bilmiyorum bir suredir takip etmedim. Evet cok yakin bir arkadasim TR'den esi ile birlikte geldi gecen sene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 1 dk İngiltereye mastera gidenlere çalışma izni yok mu artık? Oha lan. :( Hayallerim yıkıldı resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 DynamicK said: illa da ogrenci olarak gidicem ve calismak istiyorum diyor isen suan ingiltere'ye universitede okumak icin gelenlere calisma hakki veriyorlar. dil okulu ile ucuza vize kapip ustune calisma hakki olayi bitti artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Napıcan baps londrayı git newyork'a ordan baltimore a geç mcnulty e selam et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 ha dil okullarıymış sadece. master sonrası ne kadar süreli veriliyor oturma & çalışma izni uk'da peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 http://www.golondra.com/ogrenci-vizelerinde-buyuk-degisiklik/ linkde son degisiklikler ile ilgili yazmistim. detayli bir sekilde ogrenmek isteyen bakabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzun Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Avrupanın bir ülkesinde Mimarlık eğitimi alıyorum, Bu yıl yaz stajımız varmış. Ingiltere düşünüyorum ama ingiltere hakkında en ufak bir fikrim bile yok. Daha dogrusu staj yapmak için bi şirket bile nasıl bulacagımı bilmiyorum. Yardım ( tavsiye ) edebilecek var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 ingiltere'deki butun is ilanlarini tarayan 3 en populer is arama motoru: www.careerjet.co.uk www.indeed.co.uk www.careerbuilder.co.uk bunlarda arat cikan ilanlari degerlendir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Bu arada surecle ilgili bir sey daha sormak istiyorum. Ingiltere'ye seneler once yerlesmi aileler ya da kisiler taniyoruz fakat akraba degiliz. Yine de cesitli ricalarda bulunabilecek kadar yakiniz kendilerine. Bu kisilerin bizim icin yapabilecegi bir sey var midir isimizi kolaylastiracak ? Bizi davet etmeleri mesela ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GENCOSMAN Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 Alakasız up lıyorum Londraya gidicem tekrar mezuniyet töreni için, gelirken boş çantaları doldurayım diyorum düzgün ale gıda maddeleri vs ile yanımıza neler alamıyoruz ve ya bir sınır var mı ? çantayı guiness, fudge vs ile doldursam napiyosun ede diye sorarlar mı havalanında ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar