Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya Vicdani Ret Günü

Napolyonn

Öne çıkan mesajlar

ya sadece vatanı koruma deıl kı olay,
ya dıelım kı uber super teknolociyle dovduler bizi, o durumda aciz olmak koyar adama.
Ama şu halimle belki soteden 1-2 adam indirip öle göçerim yani,
askerliğin iki faydası var
1- seferberlik anında dummy vs.
2- kaybedilen savaş sonrası gerilla muabbeti.
Gitmeden ben de gereksiz diodum da, atış matış çökme yatma falan öreniosn güzel şeyler.

haa birde, beynin öle bi süper yıkanıo ki, yani gelse şimdi bi komutan direk uyarım emirlere ( panik anında tabiki )
Sosyal ağlarda paylaş

Ya normalde askerlik 6 ay filan yeterli olmalı. Ama işte bizim ülkemiz açısından adam olamayan insanın askerde adam olma durumu olduğu için askerlik bu kadar gereksiz uzun. Ama onun dışında herkesin böyle bir eğitim alması gerekiyor. Vicdani retçilerede ne diyeyim kendileri bilir yani kamu hizmeti yaptırılması mantıklı bu insanlara. Onlarda stratejik alanlarda çalışıtırlabilir seferberlik durumlarında eğitim seviyelerine göre. Her erkek almalı böyle bir eğitimi. Gerçi ben daha askere gitmedim ama en kısa zamanda gitmek istiyorum. Tabi bunun birde milliyet boyutu var ister kabul edin ister etmeyin bizim milletimiz asker milleti. Antik zamanlarda okuma yazmayı öğretenler bile askerlerdir komutanlardır. Şimdide öyle o köylerde hep askerler var doğudaki çocuklara eğitim veren. Nedense genç sivilleri arı hareketini öyle tırışkadan teyyare sözüm ona halkçı kekoları göremiyoruz oralarda nedense halka hizmet için biryerlerde yoklar ama bölücülük olsun ilk onlar gidiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

yok aga lazım ya o bir ay.
pro askerikte kotu bişi bence, alev alatlının çok güzel bir yazısı vardı bu konuyla ilgili, kitaba bakabilince quotelarım buraya.

Yani tamam pro askerlik olsun, falan filan ama 1 ay yapmalı herkez. Kİ bilinç altına yerleşsin, adamlar 15 günde yerleştiriyorlar onu ve gitmiyor o oradan.
Bu güzel bişe.
Bide silah kullanıosun
bide bişi oldumu, seferberlik vs. ne yapacagını bılıosun.
Olay guclu olmak deılkı, olay hayatta kalabilmek. Adam silahıyla eve girdiğinde en azından karşılık verebilmek güzel şe
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

pro askerikte kotu bişi bence, alev alatlının çok güzel bir yazısı vardı bu konuyla ilgili, kitaba bakabilince quotelarım buraya.

Yani tamam pro askerlik olsun, falan filan ama 1 ay yapmalı herkez. Kİ bilinç altına yerleşsin, adamlar 15 günde yerleştiriyorlar onu ve gitmiyor o oradan.
Bu güzel bişe.
Bide silah kullanıosun
Olay guclu olmak deılkı, olay hayatta kalabilmek. Adam silahıyla eve girdiğinde en azından karşılık verebilmek güzel şe
askerliğini yaptın mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Bu güzel bişe.
Bide silah kullanıosun

Karşılık vermek isteyen gitsin o zaman taser var bende.
Sosyal ağlarda paylaş

bırakın bu işleri ya vicdani retmiş neyin reddi? hudut korumanın reddimi? o zaman olm oturduğunuz evleride yolgeçen hanlarından seçinde gelen giden izinsiz istediği gibi girip çıksın,anarşist fikirlerinizi askerliğe alet etmeyin bari,o elbiseyi bir giyen bilir birde çıkaran,giydiğinde bambaşka bir psikolojiye giriyorsun,bence yaşamak lazım konuşmak değil,bence türkiye de asker olmak=adam olmak derler ya katılıyorum,hayatında sorumluluk almamış 20 yaşında,babasının evinden belkide ilk kez çıkmış heriflere sorumluluğun ne demek olduğu öğretiliyor,valla amerikada tutar brezilyada,ne bileyim suudi arabistanda da tutar ama geçmişi olan bir ülkede tutmaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...