Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ermeni soykirimi tartismasi

kermit

Öne çıkan mesajlar

osmanliturk devleti degil, turklerde hicbri zaman yoentiminde soz sahibi olmadi cunki zaten fransiz ihtilaline kadar pompalanan islam arap asimilasyon propgandasi ile milli benliklerini kaybetmis durumdaydilar

tarihi belgelerde var osmanli sultanina sakin turk demeyin, hakaret algiliyor diye, devletin resmi dili bile turkce degil neyi tartisiyoruzki burda

osmanli turk devleti dgeil cok uluslu bir imparatorluk

http://i291.photobucket.com/albums/ll300/MRCTechOne/Deal-with-it-Shepard.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

Bir savaşta Napolyon'un Top bataryaları aniden ateş etmeyi kesmişler.

Napolyon bataryaların olduğu yere gidip sormuş, "Toplar neden ateş etmiyor?"

Topçu Subayı cevap vermiş, "5 sebebten ötürü efendim, Birincisi barutumuz kalmadı, ikincisi.."

Napolyon sözünü kesip "tamam, birinci sebeb yeterli daha fazla konuşmaya gerek yok" demiş

Şimdi tek tek cevap yazılabilir ama, daha en başından Osmanlı bir TÜrk devleti değildi diyerek zaten tarihsel bilginin yetersizliğini ortaya koyuyorsun.

Türkiyede Prof İlber Ortaylı, Murat Bardakçı, Prof Halil İnalcık, İsmail Hami Danişmend gibi tarihçiler "Osmanlı Türk devletidir" derken,

dfdfdfs
Sosyal ağlarda paylaş

Olay ermenilerin başlatması falan deil ya, benim için bir soykırımın "gerekliliğinin" tartışılması insan haklarına hakarettir, ben ondan rahatsız oluyorum. Yoksa ermeni soykırımı olmuş da olabilir olmamış da olabilir beni pek bağlamıyo açıkçası. TC yokken olmuş bir olay, gidip osmanoğulları ailesinden tazminat talep etsinler dsfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

fransiz degiller canim, cingeneler ve diger zararli unsurlar raporunda goruyoruz turkmenleri. bonepart koymsutu zamaninda arastirin bi

ha bide anadoluda sistematik oalrak yapilan turkmen katliyamlari var tabi, ilber hoca o katliyamalri serbete bulayip saray tatlisi formatinda pembis pembis anlatir misal "e iste vergi vermediler, develt gerekeni yapti canim" diye

ha bu arada kurucusu turk diye bi develte turk develti denilmez, kafalar bozulmsu lise tarihi ile

zaten fransiz ihtilalinden once ulus devlet kavrami yok gibi, hep imparatorluklar var

ama iste lsiede yanlis ogretiyorlar, "baska bir ulkeyi fetheden develte imapratorluk denir" diye, "imapratorluk" kavrami bizde "VAY BE DEVLETTENDE GUCLUYMUS" diye algilanir, oysa cok uluslu imapratorluk ne ogretilmez, ondan sornada iste etnik korluk gelir gunumuze

osmanli turk oldugu kadar yahudi, ermeni, rum, sirp, macar, arap, kurt vs vs vs imparatorlugudur, bu etnik unsurlarda turkler gibi vergisini vermis, savas agitmis ve devlet yonetiminde soz sahibi olmuslardir ki osmanli devletinde turk bir yonetici bulamassiniz, yonetenler turk degilse bu nasil turk develti peki?

osmanliyi reddedin demiyorum ama osmanli ustunden ego kasmayi atin artik, osmanli imapratorlugu bir aile tarafindan kurulmus ve gene o aile tarafindan viran edilip dagilma noktasina getirilmis bir devlet, turklerde onun icinde bir azinlik

osmanoglu soyudnan gelmiyorsaniz ha osmanliyi sahiplenmissiniz, ha romayi ha galaktik imparatorlugu, osmanoglu ailesinde palpatininde ecdadiniz olmasinin ihtimali aynidir direk
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...