senko Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 la bide size sorayim simdi ben insallah allah kismet ederse okulu bitircem, ama yaz okulu var, dandik bi ders alcam. agustos sonuna kadar izmirdeyim. agustos celbini de kacircagimdan araliga kadar bos bos durcam yani bende bos durmayim bi sentifika alayim dedim de, ne alinabilir fln ccna, ccnp disinda bisi gelmedi aklima. tabi istiyorum ki bos bi kurs olmasin bisiler ogreneyim. siz ne onerionuz?
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 valla ccna ccnp falan güzel şeyler de, ciddi ciddi aşırı derecede rağbet var, özellikle ccna ve mcse'e pipini sallasan çarpıyorsun yani. ayrıca ccna yazılım mühendisine yarar mı ki, network mühendisliği üzerine bildiğim kadarıyla.
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 sertifika mertifika ugrasma, kendince ufak tefek biseyler yap, bakarsin tutan bisey cikar.
senko Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 rocket dedigin dogru, kime sorsam ya ccna mcse var ya da kursuna gidiyor, en populerleri bunlar oldugu icin ornek verdim zaten akila bide napiyim ki abi, web teknolojilerinden gram anlamiyorum. c/c++ disinda da bir dili iyi biliyorum diyemem. hani onlari da cok iyi bilmiyorum da java'dan fln daha hakimim c++ ye. web teknolojileri olmadan ne tutturabilirsin ki oracle'nin sentifikalarina baktimda yuzbin ayri kursu var onunda hangisine gidilir hangisi ne derecede bilemedim. 0'dan trigger yazmayi procedure fln ogretceklerse o kursa gitmeye gerek yok zaten. aslinda embedded sw'den, low lvl programmingten iste vhdl'den deli gibi hoslaniyorum ama onlarla da ilgili kurs yoktur heralde turkiyede.
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Ben üniversiteden mezun olup da sql bilen adam tanımıyorum. Oracle'ın kurslarında illaki bir şeyler öğrenirsin. Ama biraz soruşturman lazım tabi...
Beyt Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Abi iki kelimeyle "iş zekası" bunu almalısın bence. Yanına bide kendin sql ile uğraşmaya başla. Bizim şirket bi elemana aldırtcakmış iş zekası kursunu inşallah o ben olurum :P
Mehmetalp Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 abi yazılım mühendisleri programları yazan adamlar. bir de program öğrenmek için ayrıca bir kursa mı gidiyorlar. çok şaşırdım.
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 anasının karnından bilerek doğmayacağına göre bi yerden öğrenmek zorunda.
throine Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 oturun minecraft gibi şeyler yapın olm.
cabot Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Mehmetalp said: abi yazılım mühendisleri programları yazan adamlar. bir de program öğrenmek için ayrıca bir kursa mı gidiyorlar. çok şaşırdım. öğrenilecek şeyin sınırının olmadığı bir alan yazılım.Sektörün en babaları bile yeni teknojileri öğrenmek, takip etmek zorunda
xetraynex Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 selcuk diplomasini aliyon olm ne edecen sertifikayi referans is baglantilari projeler vs. kas yaw riglous said: Ben üniversiteden mezun olup da sql bilen adam tanımıyorum. Oracle'ın kurslarında illaki bir şeyler öğrenirsin. Ama biraz soruşturman lazım tabi... ben universiteye girmeden biliyodum sql, ama haklisin sen beni tanimiyodun.
senko Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 simdi sql bilmek var sql bilmek tabi okulda bende cok iyi ogrendim de, query wizard idim ama tabii ki calisinca yetecek kadar bilgim yoktur sanirim. ata is baglantisi nasi bulcam abi? referans hocalardan alcaz iste mezun olurkene, baska ne referansi... proje'de ne kasayim? tek basima ne yapabilirim zaten, yaptiktan sonra adamlara gostersem boyle boyle seyler yaptim diye ciddiye alcaklar mi bide
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 riglous said: ... Beyt said: Abi iki kelimeyle "iş zekası" bunu almalısın bence. ahahahha riglousun mesajinin ustune bu ne enteresan geldi sdf.
throine Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2011 senko said: proje'de ne kasayim? tek basima ne yapabilirim zaten, yaptiktan sonra adamlara gostersem boyle boyle seyler yaptim diye ciddiye alcaklar mi bide yine de hiç bişii yapmamaktan iyidir.
wallace75 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 öğrenmenin sınırı ve yaşı olmaz. bu kendi alanımız bile olsa
Esnaf Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 ya bende boş durmayayım dedim baktım kursların ücretide pahalı bende gittim işkur un network kursuna yazıldım.daha 2 gün oldu ama hiçte memnun değilim
titanguard Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Aklın varsa java&oracle(uzman sertifikaları tabi ki) kursu al,2.500 garanti. Piyasada yıgınla microsoft teknolojilerini kullanan var. Ornek vericeksek; Adam gidiyor microsoft kurslarına(adını vermiyim kursların) basvuru yapıyor 900'e razı oluyor,sen gidip ben mühendisim vercen bana 1.5-2.0 adam sana kapıyı gosteriyor. O yuzden mumkun oldugunca microsofttan uzaklasmaya bak
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 sap. hatta iş bile verebilirim.
Scheriff Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 http://techcrunch.com/2011/05/07/why-the-new-guy-cant-code/ önce şu yazıyı ve içerisindeki referans verilmiş diğer yazıları oku bikaç kere.. sen hangi alanda çalışmak istediğine karar verdin mi? db programming mi? low-level c++ mı kodlayacan? mobil/web uygulamaları? front-end javascript? kurumsal biyerlere girip c#/java mı takılacan napacan yani ne istiyorsun? zaten okulunu okumuşsun bu işin kendi kafanda 1-2 proje/site vs varsa onları yapmaya çalış, google en büyük öğretmen zaten. her şeyin tutorial'ı var senin vaktin var daha nolsun. ek: ve gidip bi kurs alsan atıyorum sap veya msce falan askerden dönene kadar unutursun öğrendiklerini boşa gider
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Baya ironik olmuş hakkaten. Şimdi ben bir "iş zekası danışmanı" olarak (o kadar abartılacak bir şey değil bu arada, niye böyle "mutlaka" dendi ben anlamadım..) tekrar söylemeyi bir borç biliyorum, ben üniversiteden sql bilerek mezun olan adam tanımıyorum. Benim cahilliğimdir belki ama genel olarak üniversitede insanlara analitik fonksiyonları, materialized view'ları, table function'ları falan öğretmiyorlar. İnsanlar da iş hayatına girmeden önce 10GB kayıt üstü verilerle uğraşmıyor. Haliyle bunlara gereksinim duyulmuyor. Bu tür şeyleri bilmen senin işine yarar. Danışman olursan, zaten baya bir şey öğrenirsin, bunlar senin için ön ayak olur. Danışmanlıkla işin olmaz, yazılımla ilgili bir işe girersen, diğer insanlardan farkın olur.
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Ha bu arada "iş zekası" kurslarına boşuna para harcamayın, ben düzgün bir iş zekası kursu görmedim, kendi verdiğimden başka :). O da yaklaşık 6 ay sürüyor, öyle basit değil. Bir şeyler öğrenmek istiyorsanız Kimball'ın kitabını okuyun (Kimball, Inmon'ı döver).
Öne çıkan mesajlar