Bone Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 şöyle bir diagram var: (üstüne tıklayınca büyük hali açılıyor) http://i.imgur.com/x06sB.gif düşüncelerim türkiye'deki durumu bunla kıyaslarsak ilginç bir tablo çıkıyor. türkiye'de sağcılar demokrat, solcular ulusalcı olmuş. tabloda ise tam tersi. herhalde cumhuriyet'in ilk yıllarıyla alakalı bir mevzu bu. devlet kurulurken birçok farklı kesimden kişi vardı. chp devlet geleneğini sürdüren merkez bir partiydi. chp'nin karşıtı olarak eski chp'liler tarafından kurulan demokrat parti ise töre geleneğini korumak istedi. muhafazakar seçmenlere hitap etmek için sağ anlayış benimsedi, ama bunu da demokrasi adı altında başlattı. geriye kalan chp'liler ise bu yüzden sol'u sahiplenmek zorunda kaldı, ancak cumhuriyetçi ve ulusalcı çizgileriyle birlikte. günümüzde de bunun etkisi var. kemal kılıçdaroğlu, merkez görüşü korumak için eski dyp'li, ap'li adaylar seçmişti mesela. solu savunmak için dsp-tkp-ip-shp vardı mesela ama başarısız oldular. kendi içindeki "başa ben geçicem" ve "en iyi sol benim sol" düşünceleri yüzünden solcular arasında sürtünme yaşandı hep. o yüzden sosyal demokrasiyi korumak da chp'ye düştü. ancak günümüzde işçiyi, bilim adamını, öğretmeni değil, iş adamını, borsacıyı, polisi kollayan bir sistem olduğunu düşünüyorum.
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 tarafli sol bi sahis tarafindan yapilmis sagdaki yazanlarin onda dokuzu negatif cunku
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 o kadar da negatif değil bence. bireyin özgürlüğünden bahseden, kişinin kendi ayakları üstünde durması gerektiği, özgürlüğü ve özgür/serbest ticareti önemli gören bir politikayı aktarmış.
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2011 abooo ergenekon şeması gibi lan. kapat kapat, karıştırma fazla.
Öne çıkan mesajlar