Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir yardım edin pilinz

sesu

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Ben araba alacağım, 30bin TL'm var ve bunun üzerine kesinlikle çıkamıyorum. İlk arabam olacak, ehliyet kursu dışında hiç araba kullanmadım sdf (ama iyiyim rezalet kadın şöförü değilim). İlk olacağı için hem yapacağım abuk kazalarda beni çok üzmeyecek bir araba olması lazım, ancak bir yandan da üzülmeyeyim diye kağıt olmasın tabii, sağlam olsun, korusun. Ekonomik olarak beni köle etsin de istemiyorum o yüzden benziniydi, parçasıydı hem ucuz hem de kolay bulunacak bir şey istiyorum. Azıcık kullanıp satmak gibi bir niyetim yok zira, en az 5 sene kullanırım o arabayı ben. En az.

Şimdi 2. ellere baktım tabii ki. Volkswagen, Opel, Honda, Seat vesaire bakındım. Kuzenim biraz anlıyor bu işlerden ona sordum Opel ile Seat çok arıza yapıyor dedi onlara bakmaktan vazgetçim (belki de yanlıştır siz de söyleyin düşüncelerinizi). O sırada annem baktı dedi ki VW Polo 2011'lerin 1.2 manüelleri 29 küsür falan.

Ufacık araba bilgimle iyi bir araba olduğunu biliyrum VW'in. Ancak 1.2 manüel ile İstanbul yokuşlarında agro çeker miyim? Onu geçtim zınk diye arkadaki arkadaşın kucağına oturur muyum? Bir de manüel arabayla bu trafikte delirir miyim? Sadece al veya alma da beklemiyorum tabii öneri yapın diye topic i açtım^^ Arabalardan çok iyi anlayan insanlar var burda biliyorum; hadi bana bir yardım edin lütfen.

Teşekkür ederim şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni Polo'lara bakınca böyle gözlerim büyümedi değil güzel araba çünkü. Ama 0 olmazsa istemem gibi bir şımarıklık söz konusu değil tabii. Sadece ailem şey dedi, 2. el muayenede vesaire arıza çıkmasa bile başkası kullanmış olacak arabayı tam olarak başından neler geçti ne oldu bilemeyeceksin, bir de kendi geçmişi olacak. 1. el olunca araba senin olacak, o güzel bir şey dediler.

Ama dediğim gibi 1. el şart değil hatta bence 2. el ilk araba için daha bile iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama onun biraz daha yenisi 30'u geçecek sanki. Üstüne km si yüksek olmayan bir şey lazım. Şimdi sahibinden'e baktım bir. Çok fazla Opel Astra ilanı var be abi, o zaman da "bu adamlar yepyeni arabaları neden satıyorlar ki?" diyorum haliyle. 15 sayfa 2011 Astra ilanı var.
Sosyal ağlarda paylaş

VW Polo
VW Lupo
Opel Corsa CDTİ
Hyundai X20 (modelinden tam emin değilim)
Clio HB
Nissan Note
Pug 106
Pug 206

modellerinden birini seçebilirsin. Yedek parça olarak Opel pahalı ama araba yakıt tüketimi sorunsuz çalışma olarak üzmez. Clio da ekonomiktir ve parçaları Opel'e göre ucuzdur. Hyundai 22,5k-25k arasında düşünür müsün bilmem. Pug 106 3 silindir 1.0 motor benzinlisini kullanmak çok eğlenceli ama bazen baskı balata ya da donanım olarak sıkıntı yaratabiliyor. Hoş hangi segmentte araba istiyorsun bilmiyorum ama ilk kullanacağın araba ufak olursa manevralarda biraz daha rahat olursun diye bu modelleri yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

Olabildiğince minik olsun zaten ben ayakları pedallara anca yetişen bir insanım asdaf. Renault ve Peugeot düşünmem herhalde ama Opel'i tekrar bir düşüneyim o zaman madem öyle diyorsunuz.

Bu arada asıl olay arabanın markasından ziyade, ilk arabasını alacak bir insan için 1. el mi önerirsiniz ikinci el mi? Bir de otomatik mi manüel mi? Bu konularda çok arada kaldım ben. Biri diyor ki manüelden bayacaksın, öbürü diyor otomatikle araba mı öğrenilir? Vesaire vesaire.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

30 milyara peugeot 106 önerdin be abi. Yürüyen tabut resmen, gram güvenlik yok araçta, allah korusun ya.

30 bin'e kadar astra zorlayabilirsen alabilirsin açıkçası, otomatik olmadığı sürece gayet sağlam araçlar, çok arıza çıkarıyor diye niye demişler anlamadım. Bize çıkarmadı valla.

Caner illa 30 bin mi olması gerekiyor, şimdi arkadaş acemiyim demiş Astra alsa geri geri giderken manevra yaparken ne kadar rahat kullanabilecek arabayı? Daha bunun bir de acemiliği atma evresini düşün ilk arabası büyük ihtimalle ikinci kullanıcıya güzel bir indirimle gidecek =) bilmem anlatabiliyor muyum =)=)

O yüzden, ha bi de ufak kasa arabaları ben yazdım o yüzden araya sıkıştı o da =). Hala eğlenceli olduğunda ısrar ediyorum ayrıca =P=P
Sosyal ağlarda paylaş

Pasta said:

abi default yerden 15 cm yüksekte kullanmıyorsun, yükseliyor o koltuklar.
Bişey olmasın sana, kadın şöförsün çarpıcan yani.

Abi koltuk kalkınca ayaklarım da kalkıyor bunu hiç düşündün mü? Salıncakta sallanmayacağım araba kullanacağım asdseg.

Evet 30'a çıkmak durumunda değilim bu arada tabii ki. Zaten otomatik almaya karar verirsem ister istemez 2. el olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

30binlik sıfır araçlar çok gereksiz ve tadsız şeyler olur.
zaten ilk aracı sıfır almak buyuk anlamsız.
guzel böle boyalı falan 2. el bişey en temizi.
corsa 1.3 cdti?
2011 7.5k kmde kırmızı dizel manuel

bence acele yoksa biraz bos yollarda pratik ede ede manuel başlangıç yapmak temizdir.

ben ilk araci otomatik aldim, simdiki manuel. kullanicagin guzergah onemli tabi. ben pek tragie girmiyorum gunluk, ondan egleniyorum ben manuelle
Sosyal ağlarda paylaş

ablacım bak şurası çok önemli

1-istanbulda debriyaj elbet sıkacak seni, sıkım sıkım sıkacak. kimileri "otomatik-manuel arası çok fark yok- manuelin zevki başka" gibi şeyler söyler. sakın kanma. trafikte, dur kalk trafikte falan debriyajlı araba kullandıktan sonra otomatiğe binince rahatlıkmış dersin. "ani hızlanmalarla makaslar atıcam, çok seri şöför olcam" demiyosan manuel almamalısın... ancak hem ekonomik olması açısından, hem daha müdahale edilebilir olması açısından, sıralı şanzıman, tiptronik olanlardan almalı ama, eski nesil otomatikler çok yakar evet.

2-araba kullanmaya yeni başlayacaksan, hem debriyaj kontrolünde hem trafikkontrolünde yeni olacaksın. eğer otomatik bir araç alırsan aklın debriyajda kalmayacak, dikkatinin kalanını trafiğe vereceksin. daha rahat ve stressiz öğreneceksin. mümkün mertebe insanların ilk arabası debriyajsız olmalı. trafiğe alıştıktan sonra manuel araca ve ona has durumlara alışması en fazla bir ay sürer.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...