Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

abi ben o disk kilitlerinden 2 tane kirdim sanirsam ikisi de masterlock'du, baya da saglam para verip almistim :) ilkinde unutup motoru geri ittirirken, 2.de de baska birileri motoru kenara cekeyim derken kirmis.

biraz sertce ittirdiginde o pin direk yamuluyor, ondan sonra zaten anahtarla falan da acamiyorsun, 2-3 kere ileri geri vurdugunda direk dusuyor kilit :S
Sosyal ağlarda paylaş

Dedigim gibi abi valla :) Hani benim kirdigim toplam 4 veya 5 kere ileri geri yapmisimdir, oyle cok fazla bir guc kullanmadim. Ondan sonra zaten heriflere mail cakmistim, bu mudur amk urununuz, size guvenip malimizi sokaga birakiyoruz tarzinda. Ozur dileriz, size hatali urun gelmistir falan deyip yenisini yollamislardi.
Ama oteki kirilan disk kilidin akibetini hic bilmiyorum, direksiyon kilitli oldugundan motor 90 derece donmus 10 metre geride duruyordu ama kilitten eser yoktu, buyuk ihtimal kirildigini gorunce alip cope falan attilar.
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

alarmlı disk kilidi alacaksın, adamlar taşıyıp götüremez o alarm öterken. baya caydırıcı.
abi suya batırırsın o disk kilidinin ses veren yerini guluk guluk diye ses çıkarır anca :p

en temizi motorun ulaşılmayacak yerine alarm, çift disk kilidi ve motoru tekerinden zincirle bağlamak. alışınca çok koymuyor hepi yopu 30 saniye hepsini çıkarıp takmak.
Sosyal ağlarda paylaş

zipzip said:

Laorx said:

adamlar taşıyıp götüremez

benim tek korkum bu.bilmiyordum disk kilidinin o kadar narin olduğunu.bak çok hoşuma gitti şimdi :D

ben de var. bazen unutup biniyorum. alarmı kapatıcam diye terler döküyorum sonra ahsdgfsjhsd
Sosyal ağlarda paylaş

Xena XX14'ü bir sefer disk üzerinde unutup motora gaz verdim, valla kaliperi sökecekti :P. Geri aldım, sıkışmış hafiften, çıkardım neyse ki birşey olmadı.

Bence disk kilidi safest bet gibi birşey. Zincir kırma aletinin resmini vermişsiniz ama şunun neresine sokup da kıracak söyleyin :P.

http://www.motohaus.com/acatalog/w13-xx14BIG.jpg

Disk kilidi 120 dB'de öterken uğraşsın bakalım ayrıca :P. Havluyla sesi azaltma da işe yaramıyor, su da geçirmiyor. Cidden en caydırıcı koruma budur. Tek sorun false positive ötmesi :P, pilleri kontrol etmek lazım arada, takarken doğru takmak lazım, tam başından ayrılırken ötünce inletiyor ortalığı, o fena :P.
Sosyal ağlarda paylaş

@Laorx
Alarmlı disk kilidi olarak kullanmıyorum şu an çünkü false positive oranı yüksek :P. Pili bitmeye yaklaşmıştı sanırım. Alarmı çıkardım, düz disk kilidi şu an. Güvenlikli sitede oturduğum için onu da takmıyorum :P, sadece dışarıda park edersem. Bir de gidon kilit arasına kordonu takıyorum, caydırma amaçlı, çalacaksan kamyonla gel diyor hırsıza :P.

Ama pilleri bulunuyor, cr2 3v pil: http://www.bimeks.com.tr/urun/116404/gp-cr2-3v-lityum-pil.aspx
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...