Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

zipzip said:

ya bunu daha önce okumuştum sanırım.binmeden önce çıkarmayı unutup kıranlar varmış.benim korkup kamyona yükleyip götürücekler diye :D paranoyak oldum iyice.

http://www.motosuperstore.net/Oxford-Disk-Kilidi-Hatirlatma-Kablosu,PR-281.html

Şöyle birşey alıp, bir ucunu kilide, bir ucunu gidona takıyorsun. Hem de disk kilidini görüp kurcalamaya yeltenmezler.

Alarmlı kilidin dertleri, pili azalırsa random ötmeye başlayabiliyor. Üzerinde kir toz birikirse çok hassas olabilir. Ben de xena xx14 vardı, alarmını söktüm sonunda :P. Almayı düşünüyorsan abus'ları tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

zipzip said:

ya bunu daha önce okumuştum sanırım.binmeden önce çıkarmayı unutup kıranlar varmış.benim korkup kamyona yükleyip götürücekler diye :D paranoyak oldum iyice.

Ben seigen in verdiği linkteki yerden aldım alarmlı disk kilidi.

Bahsettiğin problem alarm olmayanlarda geçerli. Bazen disk kilidini unutup üstüne oturdugumda alarm çalmaya başlıyor. Bir panikle kapatmaya kilidi çıkarmaya çalışıyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi başına öğrenme bence. Honda eğitimde ne insanlar vardı. Aklımda kalan iki kişi; birisi sahilden Türkiye turu yapmış 5000 km sürmüş toplamda, diğeri 20 yıldır köyünde motora biniyormuş. İkisi de eğitimdeki parkuru yapamadı, biri ilk gün düşüp belini sakatladı, 2. gün gelemedi. Diğeri yanlış kullanmaya alışmış, kollarını kasmaktan dar dönüşleri yapamıyordu. Eğitmen söylediği bu şekilde sürerek hayatta kalmış olmanız mucize ::o.

Açıkçası ciddi bir alet, hatayı affetmiyor. Yanlış alışkanlık edinmeden, en kısa zamanda gitmelisin derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Honda en meşuru ama eğitim veren başka yerlerde var.
Yamaha , Vespa, Bike my world, gis akademi, ART gibi

Ayrıca yanlış öğrenilen şeyi düzeltmek, çok daha zor. Eğer eğitim alamıyorsan bile teorik olarak doğruyu gösteren kaynak çok. Onları takip etmeye çalış mutlaka. Biraz motoru sürebilir hale gelince eğitime gidebilirsin.

http://pdfcast.org/pdf/motosklet-tanima-pdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...