Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

Honda 500 cc ve üzeri 7 yeni model tanıttı, hiçbiri gelmemiş. Vergi dilimleri yeşil sermayeye göre düzenlendiği için fiyatlar zıplıyor. Kuralkan'ın getirdiği 650 cc hyosung'ları var ya, onlar satılabilsin diye mtv üst limiti 650 cc'de, mtv / ötv atlaması da yine 250 cc'de aynı sebepten.

Onun dışında alım gücü düşük, getirse de satamıyor. Honda bu yüzden cb125 ace gibi köylü motoru getiriyor anca.
Sosyal ağlarda paylaş

seigen said:

Laorx said:

fuara gidicek varsa honda'ya cbr250r abs opsiyonlu gelicek mi sorabilirse güzel olur.

Gelmiyormuş :(. Yeni renk seçenekleri geliyormuş sadece, onlar da beyaz ve siyah.

Sağol cevap için,

normalde öm atıcaktım ama yeni motor alıcaklara yardımcı olabilir düşüncesiyle buradan soruyorum.

Honda'nın bu abs opsiyonu getirmeme olayı benim baya canımı sıkıyor, 2004'ten beri araba kullanırım defalarca abs sayesinde arabayı kurtardım. Direksiyon kitlenme olayının motorda olduğunu düşündükçe ilk frende kitlenicek kayıp vurucam bir yere gibi hissediyorum, neyse belki 1 kez insanın başına gelir ama o son fren olabilir düşüncesindeyim :D

şunu ekliyim

abs

http://www.youtube.com/watch?v=ZzmL6s4dK44

Cbr her açıdan başarılı ama şu an abs opsiyonlu düşük cc'lere bakmayı düşünüyorum. Mesela Ninja 300'ü abs opsiyonlu getirmişler galiba, ama fiyat şaka gibi. Yani cbr 4500 euro dersek, ninja abs 7500 euro'ya satılıyor. 7-8 milyar ekstraya karşılık:

- abs
- %50 ekstra güç(26-39)
- grenajların yeni olması
- 2. el satarken fazla değer kaybetmemesi

Şimdi ben bunlar dışında ninja'nın cbr'dan üstün olan bir tarafını göremedim, hatta insanlar cbr'ın kolay kullanılan daha rahat bir motor olduğunu yazmışlar.

üstte yazdığım nedenler ninja almak için iyi sebepler mi? yoksa abs'li model getiren çinlilere mi bakmam lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

Ninja 300 ikinci elde ciddi değer kaybeder gibi geliyor bana. Vergi atlaması yüzünden 30% fazla ödedik tamam ama aldığımız motor belli, satarken 16 bin desek, o fiyata 600'lük alırım diyenler çıkacağından gitmesi için fiyatı oldukça düşürmek gerekir gibi geliyor.

Vergi düzenlemesi olmazsa alınacak motor değil ne yazık ki :(.

ABS ne yazık ki cbr'da keşke olsaydım dediğim bir özellik oldu. Neyse son 12 bin km'dir daha öngörülü sürüyorum, yol sanatı kitabının ciddi faydası oldu. Beynim abs'nin işlevini devraldı, fren mesafesinin yetmeyeceği, veya yetse de sert fren yüzünden tekeri kilitleyebileceğim durumlara girmiyorum. Bu öngörüyü kazanmak ABS'li motor bile olsa önemli. O açıdan faydalı oldu. Yine de trafikte kural tanımazlığın sınırlarında birçok araç olduğu için ne çıkacağı belli değil, o yüzden bir sonraki motorum ABS'li olacaktır.

Çinli harici bir de Yamaha xmax scooter'larda ABS var ama 12.5k o da :(.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...