Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

Dainese Scout kullanıyorum, gore-tex olduğu için rüzgarın etkisini oldukça azaltıyor. Donmaktan kurtarıyor ama üşümekten kurtaramıyor :P. Mesela sabah 4 buçuk gibi yarım saat 140-150 arası kullandım, öyle kontrolü kötü etkileyecek kadar soğuk olmadı.

Yüksek hız ve düşük sıcaklık kombinasyonu çok fena. Rukka eldivenlere bir bak bence, anca onlar üşütmez.
Sosyal ağlarda paylaş

buraya daha önce mesaj atmamıştım gerçi ama, düşünce ben de yazayım dedim accık. tamamen şahsi dikkatsizliğim (acemi sayılırım), aman diyeyim kanalizasyon kapaklarına dikkat edin, kendisi kaydığı yetmiyor bi de çukur oluyor. hemen ardında hız kesme tümseği olduğu için ikinci darbeyi o vurdu, toparlayamadım ve düştüm düz yolda :) neyseki ciddi bir şey yok bende de motorda da.

lütfen mahalle arası demeyin dikkati bırakmayın, nerdeyse trafiğin olduğu yollar kadar tehlikeli. hah bir de kaskı ve montu söylemeye gerek bile yok ama dizlik mutlaka kullanın. dizlik ve motorun koruma demiri olmasaydı ciddi sakatlanabilirdim.

iyi sürüşler herkese
Sosyal ağlarda paylaş

Havalar soğudu yatırdım bende motoru, 2-3 haftada bir 20 dakika çalıştırıyorum. Benim 150 lik ile bir sezon daha geçirmeye karar verdim 2014 yazına artık 600 lük yaparım.

Enduro bakacağım yada enduro cruiser arası birşeyde olabilir.

Nerden nereye :), İlla ki 600 SS derken, insan tecrübe edince ancak tarzını anlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

zipzip said:

benim 4 gün çalıştırmayınca gitti akü.

Benim akü de gitti 3 hafta yatınca. Şarj aleti aldım aküyü söktüm, saf su ekledim olması gereken seviyeye kadar şarjda bıraktım ama dolmadı bir türlü. Kickstartı var ayakdan, sezon açılsın kuru akülerden alıcam jel olanlardan çok daha performanslılarmış.

@Llama

Apache rtr 150.
Sosyal ağlarda paylaş

Üstünü ört, yağmur almasın yeter branda ile ört.

Motorun yatması iyi değilmiş. Ama yatıracaksan 2-3 ay, yağını boşaltın, benzin deposunu ya tamamen benzin ile doldurun (sezon açılınca o benzini tamamen boşaltmak kaydı ile ) yada depoyu boşaltıp içine paslanmasın diye birşey döküyorsun, mümkünse tekerler yere değmesin,aküyü sökün gibi kuralları var, kışın akü daha çabuk boşalırmış deyular. Kimisi sallamıyor tabi, ben 2-3 haftada bir gidip 20 dakika çalışıtıryorum bazende 1-2 km sürüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.motomaxonlineshop.com/Urun/H-TRONIC-AL800-AKU-SARJ-VE-KORUMA-CIHAZI-pmu2147.html

Buydu aldığım, bu saatte 0.6 ah ile dolduruyor. 12 voltluk 9amperlik aküdür senin motordakide, aküyü 15 saat gibi bir sürede doldurması lazım formülü vardı kitapçıkda. Yavaş doldurması daha iyimiş akü için.

Linkdeki 0.8ah ile dolduruyor galiba saatte ama işini görür.
Sosyal ağlarda paylaş

1 Ocak'ta yılın ilk günü motor sürmeyi hedefleyen OMM'nin Mad Run diye bir etkinliği vardı, ona katıldım. 170 kişi varmış :). Ama peşi sıra gidilmediği için umduğum görüntüler çıkmadı. Yolda gopro ve ram mount bağlantılarını da test ettim. 6 dk'lık bir kısmı :):

http://www.youtube.com/watch?v=anePSfrtqKY

Camı silmeyi unuttum ne yazık ki :).
Sosyal ağlarda paylaş

aslında istanbul trafiğinin ilacı 2 teker, ama dediğin gibi tehlikeli ama biraz gözü karartıp dalacaksın 2 tekerle trafiğe eğer a dan b ye 10 dakika yerine 1 saatte gitmek istemiyorsan. herşeyin artıları eksileri var avantajları dezavantajları var. kendine göre yorumlarsın ve kararını verirsin bu yönde. ben para bulsam bir yerden 5 dakka düşünmem motor alırım tekrar ama, zaten sürekli motor fiyatları ve modellerini incelemekteyim, bırakmadım yani 15 20k denklestirdiğim anda 2 tekere dönüş =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...