Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

Tip Onay Belgesi var mı? EC Type-Approval diye geçiyor. Varsa çıktısını alıp ruhsatın yanında taşı, çevirmede göstermek üzere. Hatta ve hatta http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/30518.html sitedeki yönetmeliğin de çıktısını yanında bulundur. Bu ikisini gösterirsen yassah kardaş diye üstelemezler diye düşünüyorum.

Şimdiki durumda da egzozun tip onay belgesi varsa Çağlayan Adliyesi'ine gidip dava aç. Bütün belgeleri ekle. Akrapovic'in tip onay belgeleri sitesinde var. Örnek: http://az79640.vo.msecnd.net/akrapovicbppmultimedia/d62cadd2a9cd4434943f161a84a84446.pdf

Bunu noterden türkçe'ye çevirmek gerekebilir ama.

Tip onayı yoksa haklılar, yapacak birşey yok :P.
Sosyal ağlarda paylaş

R6'ya binersin ama asla hakkıyla süremezsin. Ayrıca riskli olur, 122 beygiri zapt etmek kolay değil. Motor konusunda basamakları teker teker çıkmak lazım.

CBR250R'de 20 bine yaklaştım, artık motora tam hakimim, yine de cc yükseltmeyi 1-2 sene sonra düşünüyorum, çünkü her türlü ihtiyacımı karşılıyor. Aynı şekilde 125-250 cc'yle başlayıp en az 15 bin kullansan yararına olur.
Sosyal ağlarda paylaş

@seigen
haklısın. benim pek sürat merakım yoktur. standart üstü araçlar da kullandım mesela parasıyla ferrari kullanmak gibi:) ama sürat hakkaten beni çeken birşey değil. motor alsam da sağdan yavaş yavaş gibi düşünüyorum:)

@cute
o konuda sonuna kadar katılıyorum. insanlar arabaya bile saygı duymuyorken motorcular 2 katı dikkatli olmak zorunda..

bu arada kuzenin bir tavsiyesi geldi hem spor hem choppervari:) fena da durmuyor hani:) motor hayvani farkındayım ama albenisi tavan yapmış

burdan
Sosyal ağlarda paylaş

İlandaki motor 10 numara :) fiyatida fena degilmis ama ilk motor olucaksa iyi bi yerden kurs almani ve motorunla birlikte antreman yapmalisin bence. Benim kursa ilk gittigim zmn yeni harley almis bi amca vardi amca diyorum yasi basi almisti, ilk motoruymus, egitimlere katildi, daha sonra egitmenlerle antreman dersleride aldi harleyle, bi gezide karsilastik gayet guzel gitti geldi o motorla.
Sosyal ağlarda paylaş

illaki kurs almak lazım ama onu da şöyle çözerim diyorum:) kardeş iki kuzenimin birinde vespa otekinde honda vfr1200x cross var..vespada ufaktan gidişe alışır sonra honda da kullanmayı öğrenmeye başlarım..tabi hondanın ne kadar hayvani bir motor olduğunun da farkındayım bu aradA:) ama dediğin gibi ilandaki motor 10 numara duruyor biraz zaman harcansa idare edilir gibi:)
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Motosiklet olayına girmek istiyorum da scooterdan falan başlamak istemiyorum hep öyle şeylerden başlamak gerek diyorlar doğru mudur? Adını bilmiyorum da böyle chopper gibi ama chopper değil geniş motor almak istiyorum uzun yolculuklar için de ayrıca spor tarzda istemiyorum yani. Kafam da kel sakalım da var neden motor almayayım?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kime motora başlayacam desem 8 saat nasihat veriyor ölüm kafa kopma hikayeleri falan anlatıyor. Dün enişte 3 saat türlü ölüm hikayeleri anlattı. Ölmeden kullanabiliyor muyuz motor? Bir de İstanbul'da sağlam motor kursları var mı yani ehliyet kursu değil net motora yönelik?

kullanmak istediğim tip şöyle:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-harley-davidson-2010-harley-davidson-v-rod-muscle-vrscf-ss-motors-107611890/detay

ya da şöyle:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-harley-davidson-harley-davidson-vrscd-night-rod-2006-tt-motor-dan-107599298/detay
Sosyal ağlarda paylaş

Ben başlayalı 1 sene oldu, 20 bin km yaptım, daha ölmedim. Ölürsem söylerim ama :)o.

Direkt Honda eğitimlerine katıl, yüksek cc motor kullanmak istiyorsan 3. seviyeye kadar gitsen iyi oluyor. Motosiklet Yol Sanatı kitabını oku ve ciddi bir şekilde uygula. Onun dışında bu makine 38 kat daha riskliyse, 38 kat daha dikkatli sürüp riski eşitlemekte bitiyor iş.
Sosyal ağlarda paylaş

:d Captain obviousluk yapmışım :D Video hakkaten çok kötü ama, normal şartlarda yavaş bir düşme olup, sürücünün motoru kaldırıp yoluna devam etmesiyle sonuçlanabilecekken adamın 3, 4 metreden bir tekneye düğşmesi ve motorun denize düşmesi şanssızlık. Ama kaza zaten böyle birşeydir, beklenmedik anda başlar beklenmedik şekilde sonuçlanır.
Sosyal ağlarda paylaş

Omm egitimleri var, istanbul ankara izmir baska sehirde veriyolarmi bilmiyorum. Dusuk seviyeden baslayip benim diyen motorcularin zorlandigi egitmen fln olabildigin hatta belli bi seviyeden sonra kaskoyu daha uygun fiyatlara yaptirabilecegin bi egitim. Cok yararli, egitmenler bilgili. Sadece kapali alan degil uzun yolda trafikte yakin takiple egitim aliyorsun. Cok yarrarli tavsiye ederim
Sosyal ağlarda paylaş

Motor alma olursun diye bir sey yok, o olup de kafasi kopanlarin cogu ilk motorunu gidip de 600cc yaris motoru secen ergenler oluyor.

Elbette dikkat etmen gerekiyor, ve egitimini alman gerekiyor. Ehliyet kurslari bu konuda sifir, dedigin gibi motosiklet surerken hayatta kalmayi ogreten cok guzel kurslar var. Ben cahillik edip gitmedim, git diye de kimse tavsiye vermedi acikcasi, etrafimda motosiklet kullanan hic arkadasim yoktu maalesef. Ama Resat abinin motosiklet teorisi diye bir kitabi var, onu 2 kere bitirmisimdir bastan sona. Onun gibi ozellikle ingilizce cok fazla ve cok yararli bir ton kaynak var.

Benim 6 yil oldu motosiklete baslayali, ilk aldigim hafta gecirdigim ufak kazadan sonra hic kazam olmadi. Olay sana bakiyor cidden, hani panik durumunda ne yapacagini reflekse dokmen lazim kesinlikle. O an dusunmeye calisirsan, zaten elinde olan bi kac saniyelik sureyi de direk kaybedersin. O yuzden bos alanlarda surekli manevra ve fren calisman gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...