Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

evet =) cbr alıcam ^^
çok sevdim aletin goruntusunu, 8.800 e sıfırı var, e zaten baska motor da almam ben yeter bnaa bu.
zaten ikinci eli ne kadar düşcekki düşse düşse 6000 e falan duser dıorm. nese daha agustosta gelıcek ehlıyet o zamana kım ole kım kala.

sıkıntı şu, şekli güzel ikinci el bişi bulamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

+ trafik masrafların 9200-9300 falan harcarsın . 250 cc ikinci eli yok tabi CBR 125 bakıyorum ben . 2007 + olanlar fena değil genelde ama tabi 2011 kasası çok daha güzel duruyor.

Motorlar garip bir şekilde çok değer kaybetmiyor özellikle de ÖTV indirimi gelince sıfır cazip oldu aslında ama , ikinci el al sat da 500 -750 lira anca kaybederim diye düşünüyorum, e bi sene kullanmış olurum sonra CBR 250 alırım belki :)
Sosyal ağlarda paylaş

Abi 9 bin TL koyar bana bu aşamada , + 1500 TL de ekipmanlar .

5000 e kapatmak istiyorum bu işi :)

Yalnız ekipman işinde haberleşelim , neyi nerden kaça buluruz falan diye . Araştırmalarım sonucu Shark marka kaskta karar kıldım ama TR'ye getiren yok anasını satayım . Ya alacam internetten gümrüktede masrafını ödiycem ya da Almanya'dan EU dan gelen birileri lazım.

Ya da komple ithlat edicem kaskı TR'YE :D (bkz : nick - post uyumu )
Sosyal ağlarda paylaş

Abi iyi bir kask 220 EUR falan (dışarda bu , gümrüğe takılırsa bi 80 EUR daha gider ) 600-650 TL kask diyorum yani.

Keza iyi bir ceket 350-400 TL , eldiven 80 falan sanırım , gogusluk , sırtlık toplam bi 100-150 vardır tahminen . Kalçalık ve dizlik de bi o kadardır sanırım. Kaç yapar 40 yapar ,işte MHP'nin 40 yıl dönümü
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bi daha baktım da Shark yerine Nitro Aikido da tercih edilebilir sanki , test sonuçları iyi duruyor ama neden bu kadar ucuz anlamadım. 200 TL falan nette , 160-170 e bulunabilir demek ki

Edit : Buğu özelliği dandikmiş Aikido'ların bu arada , anti-fog özelliği yok. Marushina 777 Tiger mı ne var bu arada 400 TL civarına o da tercih edilebilir bu arada bilgi olsun diye sunayım.
Sosyal ağlarda paylaş

1500 ne ki derken beyler yanlış anlamayın hava falan için söylemiyorum da benim revit deri ceketim+shoei kaskım geciyo 1500 ü:) sonucta saglam kalite almak istiyorsanız az bile.

farketmez demeyin coook farkeder. özelikle kaskda. ne nolanı sharkı gecin onları adam gibi bişi alın:) kaskdaki en ufak rahatsızlık sizin motor keyfinizi kacırabiliyor.içerisinde kullanılan süngerin kalitesi. sert olursa belli bi süre sonra kafanıza cok baskı yapar ve kaskın dayanıklılıgı da ayrı konu.

kıyafette korumalar belirler tabi ama sonucta bir giyim ürünü alıyosunuz. 2 ayda sökülme olmasın yahu:)

eldivenlerin bile bi dünya cesidi var. mesela bende 2 cesit eldiven var. ucuz olanı rahatsız ve daha 1 yıl olmadı söküldü sagı solu. ama kaliteli olan dana derisi pamuk gibi ve her tarafı korumalı. zaten alıp kullandıkca sizi rahatsız eden ürünlerden kurtulmaya bakıcaksınız. o nedenle basta düzgün alın derim.
Sosyal ağlarda paylaş

import said:

Abi iyi bir kask 220 EUR falan (dışarda bu , gümrüğe takılırsa bi 80 EUR daha gider ) 600-650 TL kask diyorum yani.

Keza iyi bir ceket 350-400 TL , eldiven 80 falan sanırım , gogusluk , sırtlık toplam bi 100-150 vardır tahminen . Kalçalık ve dizlik de bi o kadardır sanırım. Kaç yapar 40 yapar ,işte MHP'nin 40 yıl dönümü

kask disinda bisey almaya gerek yok yazin bence, bir de 250cc motor aliyorsun 1000cc degil, oyle boyunluk sirtlik bacaklik vs cok hizlanmayacagin icin zaten cok luzumu yok bence. bir kask bir ceket bir de belki eldiven yeterli yaz icin bence maks. ceketi de hatta deri ceketin varsa onu giy direk, koruma saglamaz ama soguktan ruzgardan koruru en kotu =)
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:

ben de almayi dusunuyorum motor ninja 250r alicam sanirim, peki ehliyet almadan kullansam bi sure yakalanirsan ne oluyor, ne ceza veriyorlar. bir de bunun ehliyetini almak zor mu ki cok uzun suruyor mu yoksa 1 haftada alir miyiz direk?

Kursa gitmeden ehliyet alınmıyor. İstersen 40 yıllık motorcu ol. Kurtsa yazılıcan, onlar seni en yakın sınav tarihine yazdırıcak, bu arada sağlıktan geçicen, gözüne koluna bacağına bakıcaklar yani, sonra yazılı sonav, sonra motor üstünde sınav, sonra emniyetten alıcan ehliyeti. Almasında bişey yokda bürokrasi ağır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...