sardius Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 600 lük SS de kullandım diye demiyorum(daha sora bu beni öldürür diye sattım:P) belki performans olarak degil ama cbr 600 en stabil dengeli ss dir markalar arasında. ufak hatalara toleransı vardır. ayrıca honda yedek parca konusunda digerlerine nazaran daha rahatttır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 kesinlikle katiliyorum, ben henuz cbr 600 rr kullanamadim malesef, ama etraftan motorcu arklardan duyduklarim hep bu yonde. kesin ben de ninjadan sonra alacagim 600luk ss olursa cbr 600 rr alicam, bence en iyisi 600lukler arasinda. ya da monster 696 alicam ztn ikisinden biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Arkadaşım kiralamıştı cbr 600 RR , bi trafiksiz alanda 2 dk kullandım , hiç şakası yok :D Bzm gibi yeniler 250 cc ve altında kalmalı bence bir süre. Motorum çalınmasa 2 sene kullancaktım , şimdi yekrar 125 veya 250 almaya da gönlüm el vermiyor . Ya alıcam mantığımın sesini dinleyip , ya da en azından 60-70 hp lik SS olmayan bir model alıcam , orta yolu bulup :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 bende ciddi ciddi dusunuyordum motor almayi bikac kisi ile gorustum hatta ybr125 icin ama istanbul trafigini biraz inceleyince motorla hayatta kalamayacagimi anladim, ozellikle atasehir - umraniye bilerek motorlarin ustune kiran adamlar fln var. Deneyim kazanilcak bi yer fln degil buralar yani. en guzeli kredi fln cekip arac almak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 valla 4 yil, 30k km hyosung gt250r kullandiktan sonra arkadasimin 600cc ss ni kullandigimda dusundugum tek sey 4 yil bile yeterli degilmis. Hani su siralar ben de 600cc almayi dusunuyorum, alirsam bi kac ay icinde alisirim rahat ederim fakat 250cc ve altiyla en az bi 50k km sart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 15 -20 k km yeterli aslında , yani tabi bu 20 k km yi , bir yerden bir yere gitmek için değil de sadece , teknik öğrenmeye kasarak , pratik yaparak , her fırsatta doğruya kendini zorlayarak geçirdiysen o zmn 600 ss sorun olmaz bence. Sorun olmaz derken , alır Valentino gibi basa basa gidersin değil tabi :) En azından güç sarhoşluğunun vereceği şaşkın kazaları engellersin belki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 kithnos_1 said: Arkadaşım kiralamıştı cbr 600 RR , bi trafiksiz alanda 2 dk kullandım , hiç şakası yok :D Bzm gibi yeniler 250 cc ve altında kalmalı bence bir süre. Motorum çalınmasa 2 sene kullancaktım , şimdi yekrar 125 veya 250 almaya da gönlüm el vermiyor . Ya alıcam mantığımın sesini dinleyip , ya da en azından 60-70 hp lik SS olmayan bir model alıcam , orta yolu bulup :P Harbiden şakası yok, formüla 1 aracı gibi biraz fazla gazı kaçırdın mu güm. O yüzden bende işte 250 cc ile hiç istemesemde aslında, 1 yıl gibi acemilik atmayı planlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Law said: kithnos_1 said: Arkadaşım kiralamıştı cbr 600 RR , bi trafiksiz alanda 2 dk kullandım , hiç şakası yok :D Bzm gibi yeniler 250 cc ve altında kalmalı bence bir süre. Motorum çalınmasa 2 sene kullancaktım , şimdi yekrar 125 veya 250 almaya da gönlüm el vermiyor . Ya alıcam mantığımın sesini dinleyip , ya da en azından 60-70 hp lik SS olmayan bir model alıcam , orta yolu bulup :P Harbiden şakası yok, formüla 1 aracı gibi biraz fazla gazı kaçırdın mu güm. O yüzden bende işte 250 cc ile hiç istemesemde aslında, 1 yıl gibi acemilik atmayı planlıyorum. Kendimden korktuğum için indim abi 400 mt kullanıp . İnsanın kanına girer o alet , rüyasına girer :D ulan bi buçuk - 2 saniyede 60 ye 70 e çıkılır mı :P Yalnız işin garip tarafı , alet daha hafif gibi geliyordu , GT250 R ıma göre . 2 ayak yerde geri geri alırken , benimki mezar taşı gibiyken (hafif eğimli yerde hayatta geri gitmiyordu ) , CBR snki yağı gibi kayıyordu :) anlamadım. Aslında YBR 250 falan olsa en güzeli başlamak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Ben kafaya taktım bir 600 ss alacağım, gerekirse kredi alır 1 ay kullanır biraz zararla satar kredi borcunu kaparım :) ama alacağım. Ybr çok ibiş gibi bir motor, başlangıç için iyi ama estetikde olmalı cbr 250 daha iyi en azından, baharı bekliyorum almak için bu arada ehliyet falan aradan çıkarırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seigen Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 merhabalar, ben de motosiklet olayına yeni giricem. B ehliyetim var, 1,5 senedir araba kullanıyorum. Kasım sonu a2 ehliyet almak istiyorum. Ama motosiklete HİÇ BİNMEDİM daha, öğrenme sürecini hızlandırmak ve düzgün öğrenmek için yamaha'nın eğitime yazıldım bu hafta sonu. Honda'nınkine de gircem ama hafta sonu yer yok :S. Hedef de aralık-ocakta 2012 model honda cbr 125 r'a binmek. Motosiklet gelene kadar giyecekleri tamamlıcam. Kask, eldiven tamam. Bot ve mont da alıcam. Pantolon olmazsa olmaz mıdır? Bunların dışında alsam iyi olur diyebileceğiniz şeyler var mı? Bir de trafiğe çıkmadan önce ne önerirsiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2011 hic binmemis olman bir artı. kendi kendine ogrendigin zaman bazı seyleri yanlıs veya eksik yapabiliyorsun. mevsim kıs oldugu icin iyi bi pantolon almanda fayda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Buradan sorayım bende bari.. Ben sürücü kurslarını biraz araştırdım. 6 saat birebir 2 saat toplu eğitim veriyor sanırsam alayı ama benim zamanım baya kısıtlı neysem sorum bu 8 saat dersi alsam A2 alabilecek kadar öğrenebilir miyim kullanmayı? vespa mıydı neydi ona bir kere binmiştim pek sıkıntı olmamıştı :P Bir de ben 125e falan para vermem yea direk arkadaşın ninja 250R sine çökmeyi planlıyorum A2yi alırsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 hacı tırt bı surucu kursuna yazıl ucuzundan sonra git hondanın egıtımını al, kuruşuna kadar hakedio adamlar. Ben motoru alamadım bu arada, buradakı honda bayii ağız değiştirdi. Nisanda falan alıcam herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 seigen said: merhabalar, ben de motosiklet olayına yeni giricem. B ehliyetim var, 1,5 senedir araba kullanıyorum. Kasım sonu a2 ehliyet almak istiyorum. Ama motosiklete HİÇ BİNMEDİM daha, öğrenme sürecini hızlandırmak ve düzgün öğrenmek için yamaha'nın eğitime yazıldım bu hafta sonu. Honda'nınkine de gircem ama hafta sonu yer yok :S. Hedef de aralık-ocakta 2012 model honda cbr 125 r'a binmek. Motosiklet gelene kadar giyecekleri tamamlıcam. Kask, eldiven tamam. Bot ve mont da alıcam. Pantolon olmazsa olmaz mıdır? Bunların dışında alsam iyi olur diyebileceğiniz şeyler var mı? Bir de trafiğe çıkmadan önce ne önerirsiniz? Abi ben de topici açtığımda aynı durumdaydım , nacizane önerilerim: - Honda GS1 ' e katıl - Bütçeni öncelikle 5* bir kask (Nitro Aikido aldım ben) , CE onaylı diz ve omuzlarda bir mont . Omurilik ve sırt koruyucu , onla kombine bir göğüslük al . Kesinlikle eldiven al. Dizlik ben de alamamıştım henüz ama , o da çok önemliymiş , pantolan altı takılan dizliklerden alırsan , çaktırmadan kotunun altına giyersin :) Bir de iyi bir bot (motosiklet botu , bileklerden korumalı olanlar ) öneririm , hem soğuk almaz ,hem de kaymıyor.Hele kışın başlıyorsun daha dikkatli olmak lazım -Motorunu seçerken stock lastiği atıp , yeni lastik alman gerektiğini unutma , bütçene kat onu da . CBR 125 tarzı birşey için tahminim ii lastik çifti 250-400 TL falandır. CBF150---YBR125 tarzı şeyler için çifti 200 TL falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 wastyrx said: Buradan sorayım bende bari.. Ben sürücü kurslarını biraz araştırdım. 6 saat birebir 2 saat toplu eğitim veriyor sanırsam alayı ama benim zamanım baya kısıtlı neysem sorum bu 8 saat dersi alsam A2 alabilecek kadar öğrenebilir miyim kullanmayı? vespa mıydı neydi ona bir kere binmiştim pek sıkıntı olmamıştı :P Bir de ben 125e falan para vermem yea direk arkadaşın ninja 250R sine çökmeyi planlıyorum A2yi alırsam. Birebiri falan salla , oradaki hocalar tırt oluyor genelde. Benim sürücü kursumun eğitmeniyle sınavda tanıştım ben , hesapta sınavdan önce tüyo vericek anlatıcak , anlattığı bilgilerin yarısı yanlıştı :D Vaktin varsa h içi , yoksa h sonu Honda'ya yazıl . H sonu için 1-1.5 ay beklersin gerçi. 2 günde en azından bilinçlendiriyorlar , gerisi pratiğe ve araştırmaya kalmış tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Suark said: bişiler hacı tırt bı surucu kursuna yazıl ucuzundan sonra git hondanın egıtımını al, kuruşuna kadar hakedio adamlar. Ben motoru alamadım bu arada, buradakı honda bayii ağız değiştirdi. Nisanda falan alıcam herhalde Abi öyle yapacağım zaten 4 arkadaş yazılacağız hatta onun da indirimini neyim yaptıracağım =D da işte kursla beraber başka bi eğitime gitmek sıkıntı çok bana zaman açısından. kithnos_1 said: wastyrx said: bişiler bişiler Buradan sorayım bende bari.. Ben sürücü kurslarını biraz araştırdım. 6 saat birebir 2 saat toplu eğitim veriyor sanırsam alayı ama benim zamanım baya kısıtlı neysem sorum bu 8 saat dersi alsam A2 alabilecek kadar öğrenebilir miyim kullanmayı? vespa mıydı neydi ona bir kere binmiştim pek sıkıntı olmamıştı :P Bir de ben 125e falan para vermem yea direk arkadaşın ninja 250R sine çökmeyi planlıyorum A2yi alırsam. bişiler bişiler daha Birebiri falan salla , oradaki hocalar tırt oluyor genelde. Benim sürücü kursumun eğitmeniyle sınavda tanıştım ben , hesapta sınavdan önce tüyo vericek anlatıcak , anlattığı bilgilerin yarısı yanlıştı :D Vaktin varsa h içi , yoksa h sonu Honda'ya yazıl . H sonu için 1-1.5 ay beklersin gerçi. 2 günde en azından bilinçlendiriyorlar , gerisi pratiğe ve araştırmaya kalmış tabi :) Peki yıllardır motor kullanan bi arkadaş ben öğretirim size dedi. Kurstaki tırt eğitim artı onun eğitimi sınavdan geçmeye yardımcı olur mu? Gerçi normal B ehliyeti gibi ise sınavlar extra hiç eğitim almadan da geçerim sınavı A2 için. Sonrasında eğitim almayı düşünüyorum yetersiz görürsem kendimi. İşin şakası yok çünkü bizim trafikte falan özellikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 ya sınavdan geçmek için bişeye ihtiyacın yok abi, scooterla zigzag cızıosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Nöy nöy? Ahaha tamam çok teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 ama kullanmak için eğitime ihtiyacın var. Sınav baya reröre, ciddiyim. Kıy paraya hondadan eğitim al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Abi tabi ki eğitim alacağım da hepsine aynı anda zaman ayıramıyorum. Şuan dizim sakat mesela evde yatıyorum ama hala ufaktan da olsa iş yapıyorum ahhaha böyle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 abi sinav o kadar dandik ki, ben hayatimda ilk defa motoru sinavdan 1 saat once kullandim o da 150 m falan gidip geldim 1 kere sdfds. sinavda zaten 50cc bi scooter veriyorlar ole bi kere 8 cizip geliosn. ama trafikte kullanmak icin honda egitimi sart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Hepsine vakit yok derken , iş yüzünden mi , A2 kursu yüzünden mi? Kursa öylesine yazıl 150 TL lik bi yer bul ve al ehliyetini , gitme yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2011 İş yüzünden evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seigen Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 kithnos_1 said: Abi ben de topici açtığımda aynı durumdaydım , nacizane önerilerim: - Honda GS1 ' e katıl - Bütçeni öncelikle 5* bir kask (Nitro Aikido aldım ben) , CE onaylı diz ve omuzlarda bir mont . Omurilik ve sırt koruyucu , onla kombine bir göğüslük al . Kesinlikle eldiven al. Dizlik ben de alamamıştım henüz ama , o da çok önemliymiş , pantolan altı takılan dizliklerden alırsan , çaktırmadan kotunun altına giyersin :) Bir de iyi bir bot (motosiklet botu , bileklerden korumalı olanlar ) öneririm , hem soğuk almaz ,hem de kaymıyor.Hele kışın başlıyorsun daha dikkatli olmak lazım -Motorunu seçerken stock lastiği atıp , yeni lastik alman gerektiğini unutma , bütçene kat onu da . CBR 125 tarzı birşey için tahminim ii lastik çifti 250-400 TL falandır. CBF150---YBR125 tarzı şeyler için çifti 200 TL falan. Aynı kaskı aldım ben de :D. Zaten full takım almaya karar verdim, galiba paraya kıyıp 4 mevsime uyan gore-tex veya d-dry alıcam Dainese'nin. Bugün de Yamaha'nın eğitimine katıldım. Bir gün sürüyor ama hiç binmemiş biri için bayaa bir ilerleme kaydettim. Tabii ki bütün öğretilenleri pratik yaparak hatasız hale getirmem lazım. Bu arada bir tek ben vardım, özel ders gibi oldu :D. Vücudum inanılmaz ham çıktı ama, dayak yemiş gibi kollarım ağrıyor. :( Sıra gelirse kasım ayında Honda GS1'e de katılcam ama pratik yapıcak motosikleti almama daha çok var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Oha 1 kişi için eğitim mi verdiler , süpermiş :) Kaç TL abi eğitim , 2. seviyeye gideyim ben de bari uygunsa , motoru özledim , binmiş olurum hiç değilse :P Eller kollar neden ağrıdı ya , düşen motoru kaldırma pratiği falan mı yaptınız bolca :) 4 mevsim mont olayı bana pazarlama işi gibi geliyor ya , neticede kışın o soğuğu geçirmeyen şeyde yazın illa ki rahat edemiyeceksin , delikli montlardan istiyceksin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar