Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

Valla çok kafa karıştırdı bu motor işleri , yarın ya gidicem gt250r beyaz sıfır alıcam ya da gözüm kesmezse gidicem ybr125 mavi alıcam bi tane.

125 le başlamak doğru aslında ama bi iki ay sonra , 1 yıl dolsa da satsam demeye başlarım gibime geliyor.

Direk 250 cc ninja ile başlayan arkadaşlar vardı , nedir durum ? Sıkıntı yaşıyor musunuz ?
Sosyal ağlarda paylaş

gt250r ile basladim ben, kurstan baska bir yerde de egitim almadim, ilk baslarda alismak zor oluyor ama bir ay icinde gayet rahat kullanabiliyorsun. Ama dedigim gibi ilk basta ozellikle agirligina alismak zor olmustu, hatta 2 kere dururken yan yatirdim :D

Ama 125cc dedigin gibi kisa sure sonra sana bisiklet gibi gelecek.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi gt250r agir bir motor 250cc ye gore, kasasi 600cc kasasi o yuzden tasimak daha zor olur oteki 250cc lere gore, dikkatli olmak lazim.

ninja 250 ile baslayan benim, simdilik gayet iyi gidiyor 10 gun icinde de ehliyetim geliyor, artik daha da acilabilirim mesafe olarak, anadolu yakasinda gezmekten sikildim mesela, avrupa yakasi da beni kesfetmeli artik =P

125 cc alicaksan da bari kalipli birsey al aprilia rs 125 ya da yamaha yzf 125 r al.

aksam ben kapali garajim var evde, oraya koyuyorum, yagmur camurda da pek kullanmiyorum acikcasi.
Sosyal ağlarda paylaş

GT 250 R sıfır çakıcam bir tane galiba.

184 cm 88 kg yim , hallederim diye umuyorum. 125 cc den vazgeçmemin en büyük sebebi de buydu ztn, 10-11 hp lik makineler altında ölür diyenler oldu baya bir.

Ben de p tesi ehliyetim için emniyete gidicem salı alırım heralde. Motoru alayım biraz pratik yapayım da beraber dolaşırız abi acemiler olarak :)
Sosyal ağlarda paylaş

valla ztn o boy ve kiloda 125 cc alma mobilet gibi kalir altinda, direk 250cc al ve de hyosung al evet kawa ninja da az bisi ufak kacabilir sana, tam sinirda olursun yani aslinda o da alinabilir ama, cbr 250yi de dusunebilirsin, biraz daha yuksek ninja dan galiba selesi fln, ya da 125 cc de yamaha yzf 125 r de govdesi yuksek ve kalipli bir motor, bir bak bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün aldım GT 250 R :) Vay anasını ağır motor la , park halinden çıkarmak zor oluyor , geri geri iterken :D

Neyse tecrübelendikçe alışcaz heralde , kıçım kıçım gittim ilk gün , bi süre akşamları böyle sürüp tecrübe edinirim heralde.

Super sport manevra kabiliyeti düşük sanırım , trafikte rahat olmuyor pek kullanmak :)
Sosyal ağlarda paylaş

kithnos_1 said:

Dün aldım GT 250 R :) Vay anasını ağır motor la , park halinden çıkarmak zor oluyor , geri geri iterken :D

Neyse tecrübelendikçe alışcaz heralde , kıçım kıçım gittim ilk gün , bi süre akşamları böyle sürüp tecrübe edinirim heralde.

Super sport manevra kabiliyeti düşük sanırım , trafikte rahat olmuyor pek kullanmak :)

motordan motora degisir manevra kabiliyeti, cbr 600 rr ninki iyi diye biliyorum mesela ama cc yukseldikce manevra dusuyor yani motor daha kalipli oldukca.

bu arada ehliyet isi uzadi ya salak gibi gidip cekmekoyden aldigim icin kursu ve sinavi ehliyeti de ordan almam gerekiyormus bostancidaki tanidigi devreye sokamiyorum bu yuzden, salak gibi randevu beklicem taa pazartesiye ordan da sali ogleden sora anca ehliyeti verirler dedi, bu hafta da ehliyetsiz kaldik...
Sosyal ağlarda paylaş

Bi haftada çıkıyor abi ehliyet .
P tesi başvurdun diyelim , öbür p tesi gel diyorlar.

Ben bu ptesi başvurdum , bana öyle dediler . Ark ile birlikte gittik , o evrakları verirken , memur köylüsü çıktı , yarına halledrm ben dedi , hal öyle olunca benim de adımı söyledi , beraber geldik ,onun da hallolur mu diyince , ben de dün aldım ehliyeti :)
Sosyal ağlarda paylaş

kithnos_1 said:

Hayirli olsun. Emin ol pisman olmazsin, kazasiz belasiz kullanmak nasip olur insallah=)

Aslinda gt250r in manevra kabiliyeti gayet iyi, biraz alisman lazim surus stiline, ondan sonra rahat edersin, tabi bi scooter kadar kivrak degil elbet =)

Zincirini her 500kmde bir yaglayip, her 1000kmde bir gaz yagi ile guzelce temizlemeyi unutma, yoksa zincir denen meret cok kolay yipraniyor yagsiz kalirsa, onun disinda sik sik yagini kontrol et, yag sogutmali motor oldugundan eger yagsiz kalirsa cok masraf cikarir, benim sattigim cocuk aldiktan sonra hic kontrol etmemis, hem yag eksilmis hem de yag zift gibi olmus, 1000lira civarinda bir masrafi varmis motorun =(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...