Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eski Pasaport - Amerika

xaty

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Süresi geçmemiş (2013'e kadar devam ediyor) çipsiz pasaportum var. Yakında Amerika'ya gitme durumum da var ve haliyle vize almam gerekiyor. İnternetten baktım, bazı yerlerde 31 Ocak 2011 sonrasında eski pasaportların süresi olsa bile kullanılamayacağı gibi bir şey yazıyor. Amerika için geçerli mi bi durum? Bazıları da sadece çipli pasaportun kolaylıkları olduğundan ama eski pasaportun da kullanılabileceğinden bahsetmiş.

Eski pasaportla Ocak 2011 sonrası Amerika vizesi deneyimi olan ya da duyan eden var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

2013'te süresi doluyor zaten. Eski pasaportları da uzatmadıklarından yenisini almam gerekecek. Ama şu an bazı sebeplerden dolayı yeni pasaport çıkartamıyorum ya da baya uğraşmam gerekcek çıkartmak için. Eskisiyle işleri halletmek istiyorum o yüzden. Konsolosluktan bilgi almak en sağlıklısı ama yine de onları aramadan bi bilgim olsun istedim. Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Süresi varsa 24 kasım 2015'e kadar kullanabilirsin ama bu tarihten sonra bütün ülkeler çipli pasaport sistemine geçeceğinden değiştirmen gerekecek. 31 Ocak 2011'den itibaren de artık eski tip pasaportların uzatılması yapılmıyor. Yani senin pasaport süresi bitene kadar geçerli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...