Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2011 GSL Super Turnuva

doubtful

Öne çıkan mesajlar

Daha önce 2011 GSL Tour başlığında Mayıs ayında yapılacağını duyurduğumuz GSL Super Turnuva'nın ayrıntıları netleşmeye başladı.

23 Mayıs - 18 Haziran tarihleri arasında G.Kore'de yapılacak olan turnuvaya 2011 sezonunda GSL Code S & A turnuvalarında en yüksek puanı alan 64 oyuncu katılacak.

Karşılaşmalar ro64'ten Ro16'ya bo3, ro8'den yarı finale bo5, final ise bo7 formatında oynanacak.

Turnuvada toplam ~190.000 USD ödül dağıtılacak ve kazanan oyuncu ~95.000 USD alacak.
Sosyal ağlarda paylaş

liquid tylera sponsor olan sakız şirketinin satışları artmış. müşteri desteğe bin küsür mail gelmiş. twitterda fallowerları iki katına cıkmış falan.

verdikleri parada ne olabilirki yanı.

Sponsorluk her zaman cok verimli bi reklam şekli zaten. ayrıca 190k ödülse 300k da yapımına gidiyodur öle bi turnuvanın.
Sosyal ağlarda paylaş

bir sürü olay var sonuçta o kadar adam çalışıo organizasyon vs adamlarım maaşları, mekanın dekorasyonu , pr ı, reklamı, stüdyonun kırası vs bir sürü prodüksiyon gideri var.

sponsor tabi bunların ne kadarını karşılıyor bilemiyorum da yani 500K USD verse bile bişey değil sponsor için dediim gibi 1 ay süren turnuvanın sponsorluğu ki korede çok izleniyor.

şöyle diyim , Fatma Gul'un sucu ne'nin 1 bölüm sponsoru olsan, sponsoru dediğim işte başta sunar sundu , arada devam edecek vs, bi de üstüne işte arada logo falan çıkar dizi sırasında. 1 bölümüne. 150-200K TL verirsin. Ve kapış kapış gidio o sponsorluk da sezonluk yapılıo anlaşmalar .

kısacası LG için hiçbişey 500k. zamanında LGnin de medya planlamasını yapmıştım hadi türkiye bütçesi çok fazla deil ama 500 k yı 2 haftada tv dergi outdoora vs reklamına çok rahat harciosun. Ki LG kore nin reklam bütçesi çoook fazladır.

ha türkiyede sc turnuvasına sponsor olmassın çünkü geri dönüşün 0 da, ama korede cillops
Sosyal ağlarda paylaş

oyman iyi demişsinde, sc1 bu kadar turnuva rekabet ne zaman oldu? kore dışında olmadı zaten. orda bile kac senede oldu?

sc2'de betadan itibaren oldu. şu anda firmalar sponsor olucak takım arıyo resmen. steelserries bi teamv4'a sponsor değil sanırım bide teamliquid'e.

öle sc'nin farazi bir benliği varda bi şekilde rekabet olsun diye para aktartıyo değil. SC2 cok izleniyo ediliyo cok dikkat cekiyo firmalardan faydalanıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

doubtful said:

Bildiğin code turnuvalarının yapıldığı spor salonu, bildiğin code turnuvlarının oyuncuları, nesine 300k yapım parası gidecek ki?

yok ya dandirik bi binası var büyükçe ama seul'ün baya dış mahallelerinden birisinde. tl'de nasıl gidilir başlığını okumuştum, metronun son durağında inip yürüyorsun epeyce hehe

sc2 bu arada çok fazla izlenmiyor. gsl'in rakamları açıklamıyorlar ama diğer büyük turnuvaları en kabadayı 30-35k seyirci izliyor. gsl 10 katı oluyor mudur? olabilir, bi daha düşündüm de normal o zaman lan bu paralar.
Sosyal ağlarda paylaş

rocker_tr said:

Kore de sırf uydudan Starcraft yayını yapan 3 kanal var diye biliyorum.

Kore dilinde olduğu halde. Koredeki önemli maçları Türkiyeden bile bir sürü kişi izliyor.

Arirang veriyor akşam saat 18:30'dan 19:00'a kadar karışık olarak veriyor bazen wc3 bazen sc1-sc2 kablolu tv'den izlenebilir ve 2 koreli eleman ingilizce sunuyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...