Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benzin 4,5 liraya yaklaştı

Loxias

Öne çıkan mesajlar

nomsaR said:

ya yeminle yetmiyor benzin ya. biniyorum alıyorum 40 tl'lik, 2-3 dolaşıyorum bitiyor ya, artık 60 la gidiyorum sabit, ciddi anlamda bu araç işini ağır lüks kavramına soktular.

bencede ağır lüks olması lazım. şehir içi trafikteki araçların %80'i tek kişi yolculuk ediyor. artık araba sahibi olmayı bir ayrıcalık olarak görenlere ve bundan tatmin olanlara dur deme zamanı.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

nomsaR said:

ya yeminle yetmiyor benzin ya. biniyorum alıyorum 40 tl'lik, 2-3 dolaşıyorum bitiyor ya, artık 60 la gidiyorum sabit, ciddi anlamda bu araç işini ağır lüks kavramına soktular.

bencede ağır lüks olması lazım. şehir içi trafikteki araçların %80'i tek kişi yolculuk ediyor. artık araba sahibi olmayı bir ayrıcalık olarak görenlere ve bundan tatmin olanlara dur deme zamanı.

Cok super, nezih, ferah toplu tasima var ama kullanmiyoruz. Ne serefsiziz lan biz.
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulda yaşıyorsun. bende işe gidiyorum geliyorum hergün arabamda yok. istanbul kendi çözümlerini kendi üretebilen bir ülke. taksi dolmuşu / minibüs'ü / servisler'i taksi ve kaçak taksileri.. bunun gibi bi çok şey var. çok süper demiyorum ama çözümsüzlüğü cevap olarak kabul etmiyorum. kolaya kaçmak olarak düşünüyorum. yavaş yavaş bişeylerde yapıyor adamalr. metro filan kuruluyor. biz çok rahat edemesekte yüksek benzin fiyatları ve biraz daha iyileşmiş ulaşım alt yapısıyla yeni nesil bizim kadar şikayet etmeyecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

nomsaR said:

neyin ayrıcalığı? büyükşehirlerde yaşıyoruz yanımdan porş da geçiyo cipi de. amacımız bi yerden bi yere en çabuk, güvenli ve temiz bi şekilde ulaşmak. ha eğer erken kalkıp işe daha çabuk daha güvenli ve üst baş yamulmadan gidip gün içindeki çalışmayı ve hizmeti daha yararlı kullanma çabasından bahsediyosan bunun adı ayrıcalık değil. hele ki sırf bu amaçla araç kullananlar için yapılan zamlar iyi bi ödül değil.
Sosyal ağlarda paylaş

kıyasladığın şeyler porş ve cip olunca lükse bakış açımız ortaya çıkıyor. amacın bi yerden bi yere temiz bi şekilde gitmekse toplu taşıma kullanmanı öneririm. kendini ciple porşla kıyaslarsan bu iş olmaz. toplu taşıma kullanmadığın heran bi yerden bi yere temiz bi şekilde değil çevrenin bir yerine koyarak gitmiş oluyorsun. yenilenemeyen yakıtları kullanırken daha dikkatli olmamız lazım. bunu patideki kültür seviyesi düşünmezse sokaktaki magandaların düşünmesini bekleyemeyiz. ne yapıcaksak ilk önce bizim yapıp örnek olmamız lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

Loxias said:

taksiler elektrikle mi calisiyor? 2.5 dan aciyor taksimetreyi. atasrhir goztepe 25 yazdi gecende

3 kişi binersen 8 liraya gelir. hala bi araca tek kişi binmeyi hesaplıosunuz. mantaliteye bakarmısın. çok doğal bişey olmuş artık. ne kadar yanlış..

abi kafan mi guzel boyle her seyi yoz pembe goruyorsun?

sabahin korunde nerden buliyim otogardan goztepeye giden adam? ayrica tanimadigi insanlarla birliktemi gitmek zorunda herkes?

taksi toplu tasima araci degilm onun icin adam gbi toplu tasima gerekiyor ama olmaz hala kanallar acip 2 sehir daha yapalim buyuk sehire
Sosyal ağlarda paylaş

telefondan yazıyordum üstteki mesajda typolar olabilir.

olaya öyle bir bakıyorsunuz ki hala, taksiye arabaya binmeyince çözülecek/etkilenmeyeceğiz sanki.

evime gelen kargodan, yediğim ekmeğe kadar fiyatını belirliyor bu. "ÇİFTÇİLER DE ORAK KULLANSIN OZAMAN" gibi bişey arabaya 5 kişi binin demek
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

Loxias said:

taksiler elektrikle mi calisiyor? 2.5 dan aciyor taksimetreyi. atasrhir goztepe 25 yazdi gecende

3 kişi binersen 8 liraya gelir. hala bi araca tek kişi binmeyi hesaplıosunuz. mantaliteye bakarmısın. çok doğal bişey olmuş artık. ne kadar yanlış..

ya yıl 2011 adam arabaya tek başına biniyor diye utanacak mı hay allahım ya. milletin amelesi v8 motorla ülkeyi geziyor kendi memleketinde, biz burda hayvan gibi vergi var diye işimize gücümüze tek başımıza gidemeyeceğiz öyle mi, buna mı yazık? Kafayı değiştir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi tam nerden bahsettiğini bilmiyorum biraz afaki konuşmuş olucam. ama taksi dolmuş yapılan ana noktalar var. ordan birbirini tanımayan insanlar taksiye atlayarak gidiyor. otogarlarında kendi servisleri oluyor. metro turizm / ulusoy turizm vs.. kendi servislerini kullanabilirdin. ben seni alakasız bi yerde taksiyi 3-4 lemek için sokaktan adam topla demiyorum. 3-4 kişiden az isen taksi kullanmıcan tabi. otobüs kullanabilirsin en kötü ihtimalle.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Joker said:

Loxias said:

ya yıl 2011 adam arabaya tek başına biniyor diye utanacak mı hay allahım ya. milletin amelesi v8 motorla ülkeyi geziyor kendi memleketinde, biz burda hayvan gibi vergi var diye işimize gücümüze tek başımıza gidemeyeceğiz öyle mi, buna mı yazık? Kafayı değiştir bence.

asıl sen kafayı değiştir. örnek aldığınız insanlara bak! v8 motorla ülkeyi geziyor diye sende en az onun kadar tüketmek peşindesin! ve evet arabaya tek başına biniyor diye utanması gerekir. yıl 2011 olmuş hala fosil yakıt kullanıyoruz. o zaman hala yeterince yıl olmamış!?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...