Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ubuntu 11.04 cikti

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

alışırsın alışırsın :P

gnome olayı ilginç oldu, 3. sürümü çok kaynak tüketiyo falan diyolar, anlamlı bi gelişme de yok görsel olarak gördüğüm kadarıyla.

işin acayibi belli ki canonical bunu önceden biliyodu, gnomedan vazgeçti.

bi de varsayılan gnome desktop buglarından bıkmıştım acaba bu nasıldır merak ediyorum. :) hatta bu unity'nin eski hali (netbooklarda olan) da bugsız değildi hani...
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

alışırsın alışırsın :P

gnome olayı ilginç oldu, 3. sürümü çok kaynak tüketiyo falan diyolar, anlamlı bi gelişme de yok görsel olarak gördüğüm kadarıyla.

işin acayibi belli ki canonical bunu önceden biliyodu, gnomedan vazgeçti.

bi de varsayılan gnome desktop buglarından bıkmıştım acaba bu nasıldır merak ediyorum. :) hatta bu unity'nin eski hali (netbooklarda olan) da bugsız değildi hani...

gnome'dan vazgeçmemişki..
Sosyal ağlarda paylaş

sdf tek seven ben miyim? en sevdiğim ubuntu sürümü oldu bu. unityi çok beğendim, kullanması çok keyifli. compiz yerine gelen mutter de gayet iyi.
rythmboxun yerine gelen bansheeyi sade, hızlı ve kullanışlı.
yerli yabancı kaynaklara bakıyorum herkes çok şikayet etmiş, kurulumdan bu yana hala kullanıyorum en ufak buga raslamadım. şikayetlerin çoğu dil olarak tr seçilmesinden ve nvidia açık kaynaklı sürücülerinin unityi çalıştıramamasından kaynaklanıyor. OS lerde tr hiçbir zaman tercih ettiğim dil olmadı bu yüzden de bundan kaynaklı bir sorunla karşılaşmadım. tabii bi ciddi bir sorun olmadığı anlamına gelmez. bu sorun bayadır var ve bir türlü çözüm bulunamadı(çözümü var da, kod ile niye uğraşalım?). ekran kartım ati, açık kaynak sürücüler gayet iyi iş çıkarıyor baya yol katetmiş. unity ile kardeş kardeş çalışıyorlar :)
kısacası bana arch&gnome3 birlikteliğini bıraktıracak kadar kullanışlı bir sürüm olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden arch wikide bile gezmek benim için zevkti, eğlenceliydi. şimdiyse zamanım yok bu tür işlere. hemen işime bakıp çıkıyorum. arch cidden kullandığım en hızlı, güncel, kararlı distro. pacman ise çok güçlü bir paket yöneticisi, apt den hızlı ve paketleri bağımlılıkalrıyla birlikte kaldırma olayı çok güzel. her şey iyi güzel de bir o kadar da zaman istiyor.
zaten söylediğim gibi ubuntunun beğendiğim yanı kullanışlılığı.
gentoo da denedim, sadece flaglar için günlerimi harcadım. son halinde arch ile arasında kayda değer bir hız farkı yoktu. herkesin kişisel tercihi :)
Sosyal ağlarda paylaş

4-5 yıldır sürekli olmasa da ara ara her zaman Ubuntu'yu kullanmışımdır ama bu ne ya , alışamadım gitti.

Hangi dağıtımı kullanayım ? Çok noob olmasam da , Linux master değilim , çok sorunlu bir sürüm olmasın , A - Z 'ye tek tek driver , config falan uğraşmıyayım. Görseli de light , kullanışlı ve eli ayağı biraz düzgün olsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...