Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 said: Eeht, 07 May 2003 21:58 tarihinde demiş ki: said: Jadelith, 07 May 2003 16:27 tarihinde demiş ki: geçmişle herhangi bir alakası yok almanya fransaya naapmıştı 2. dünya savaşında? şimdiki ilişkileri ne? herşey paradır kardeşim, eskiden korkmuşlar korkmamışlar; farketmez. türkiye ezik bir ülke ondan sevmiyorlar eziğiz işte bu kadar dahası yok. Sen hangi cüretle böyle bir yazı yazarsın senin vatan severliğinden Atatürkçülüğünden şüphe duyarım. O ezik dediklerin 7000 yıl dünyanın her tarafında boy göstermiş savaşlarda yenmediği bir toplum kalmamış bir toplum. özgürlüğü,vatanı için herşeyi göze alabilecek insanlar. utan ulan utan senin gibi asalak insanlar kurtuluş savaşında cepheden kaçarken bir vatanın geleceği gençleri öldü sende hiç utanma yokmu hiç saygı yokmu bu gün bu toprak için ölenler bu gün böyle bir yazının yazılacağını bilselerdi ölmezlerdi. Lanet olsun senin gibi insanlara lanet olsun sana!. Bu gün bir savaş çıksa ilk senin gibi kaçar sonrada kalkar bilmişlik taslar. [Bu mesaj Eeht tarafından 07 May 2003 21:58 tarihinde değiştirilmiştir] hmph tamam milliyetçi olabilirsin fakat senin düşünceni savunmayan bir insana böyle laflar edemezsin. 7000 yıl boyunca heryerde bişi yapmışmışız. evet, osmanlılar mantıklı davrandıkları için hemen genişlemişlerdir. birçok savaşlar kazanmışlardır. ben şimdiki durumdan bahsediyorum. geçmişe laf ettiğim olmuş mu hiç? bunu bana söyle. yani öyle bir cevap yazmışsın ki sanki ben "türklerin geçmişinin geleceğinin...." demişim. hayır. yanlış anlamışsın üzgünüm ki. heh. ben sadece türkiyenin şimdiki politikasının kötü, durumunun da ezik olduğunu söylüyorum. evet, osmanlı ezik değildi, ama biz eziğiz. neden eziğiz? ya başımızdan aşkın işlere girmeyeceğiz, ya da girdikten sonra başımıza açılacak dezavantajları düşüneceğiz. kıbrıs'ta garantörlük hakkımızı kullanıp oraya girdik. tamam, buna bir şey demiyorum. fakat şimdiki duruma bakın. sadece ufak bir "protesto mesajı" verebiliyoruz. elalem avrupa birliğine girip amaçlarına rahatça ulaşabilirken biz 30 yıl önce yaptığımız hareketin arkasında duramayıp "mesaj" gönderirsek, evet eziğiz. tabii, herhangi bir şey yapamayız, yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal,,, ama mağdem öyle, herhangi bir şekilde karışmayacaksın olaya. ikinci sebep. politikamız YOK. türkiye ne yapıyor allahaşkına? yani kendi kendine bi savaşa gireceğiz bi savaşa girmeyeceğiz diyor. (du zamanında). amerikanın bize vereceği paradan olduk; amerika kürtlere daha sempatik bakmaya başladı, yumurtalık petrol hattı projesi bırakıldı,... dış politikası y=x^3 grafiğine benzeyen bir ülke ne yazıkki eziktir. dikkat edilirse, ben türk milletine değil, politikaya ezik diyorum. ama bunu anlayan adam lazım. senin yazına gelince politikacı gibisin. bu mesajı okuyanlar lütfen başta benim yazdığım yazıyı dikkatle okusun ve sonra arkadaşın yazısını okusun. yani, benim dediğim şeyle ülkesi için ölmüş insanlara saygısızlık etmenin NE alakası var. bunu bana açıklayın. benim geçmişe EN UFAK bir lafım var mı? yani şöyle onu ima edebilecek en ufak bir şey gösterin, yazıyı ben eziğim diye değiştireceğim. inanılmaz birşeysin. hayal gücün baya yüksek. evet, ben ülkem için ölmem, çünkü benim ülkem bana sadece rahatsızlık verdi hayatta. Torpil yapılmadan bir yere gelinemeyen, bir şey yapılamayan,,, dakikada bir kriz çıkan, para kazanması gereken insanların anasını ağlatan,,, vs. bir ülkeyi neden seveyim? söyle lütfen bana. hadi. almanya düzgün ekonomimiz olsa bak insanlar nası bizi severdi. geçmişmiş. pöh. tarihle inanılmaz çok ilgilenirim, ve sana bir şey söyleyeyim. geçmişten sadece ders al. ona bakıp övünme. evet, osmanlıya bakıp övünmek normaldir, fakat insanların çıkıp "diğer ülkeler bizi sevmiyo çünkü bizden korkuyolar eheehehe" demeleri inanılmaz komiğime gidiyor. "italyaya saldırmayalım roma imparatorluğu çok güçlüydü" ya da "ispanyaya saldırmayalım zamanında dünyanın yarısı onlarındı" demek gibi birşey. tarih kütüphanende kaç kitap var? *edit: syntax* [Bu mesaj Jadelith tarafından 07 May 2003 22:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 said: Eeht, 07 May 2003 22:02 tarihinde demiş ki: said: Jadelith, 07 May 2003 16:27 tarihinde demiş ki: geçmişle herhangi bir alakası yok almanya fransaya naapmıştı 2. dünya savaşında? şimdiki ilişkileri ne? herşey paradır kardeşim, eskiden korkmuşlar korkmamışlar; farketmez. türkiye ezik bir ülke ondan sevmiyorlar eziğiz işte bu kadar dahası yok. hitler fransaya ne yapmışmış hitlerin okuduğu 3 kitap var biri Türk tarihi hitler Edirnenin 25 km açığından döndü gitti bütün dünyaya meydan okudu ama bize saldıramadı Türklere karşı tırstı. Ayıdan post gavurdan dost olmaz bunu anlayın bu gün kimle ittifak kursak yarın bizi satarlar bir her zaman kendimize yettik bundan sonrada yeteriz.! [Bu mesaj Eeht tarafından 07 May 2003 22:06 tarihinde değiştirilmiştir] 1) türkiyenin o dönemki durumu hakkında 50 sayfalık birşey okumuştum. (eski bir kitap, prof. dr. fahir armaoğlu nun "20. yüzyıl siyasi tarihi" isimli kitabından 407. sayfadan başlıyor) burada diyordu ki; almanyanın türkiyeye savaş açmama sebebi türkiye cephesinin zaten açık olan rusya, batı ve olası kuzey afrika cephelerinden uzak olması idi. 2) kulaktan doğma bilgilerin var. hitlerin o kitapları okuduğunu nereden biliyorsun? (hitlerin o kitapları okumadığı gibi bir kaynak *olamaz*, ama bu yargıya varman için hitlerin o kitapları okuduğunu söyleyen bir kaynağı da belirtmen lazım. söyle, tamamını okurum (bu kötü anlamda değil, ben tarih kitapları okuyup bilgi haznemi genişletmeyi seven bir insanımdır) 3) "Ayıdan post gavurdan dost olmaz bunu anlayın bu gün kimle ittifak kursak yarın bizi satarlar bir her zaman kendimize yettik bundan sonrada yeteriz.!" kendimize yetiyormuyuz sence? hani insanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa iletişim kurar diye bir söylem vardır. artık bizim konuşma vaktimiz gelmedi mi? bu arada, amerikanın hep ittifakı olan ülke biziz ama teskere çıkmadı. ne iş, amerikanın arkasından mı vuruyo olduk?
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 said: TheSilver, 07 May 2003 21:53 tarihinde demiş ki: jeda bilmemene sen ezik olabilirsin ona birşeydemem ama Ulusunu bu işe karıştırma ne eziği ya ne saçmalıyorsun [Bu mesaj TheSilver tarafından 07 May 2003 22:06 tarihinde değiştirilmiştir] ülkeme değil dış politikasına diyorum. eğer ülkeye laf ettiğimi düşünen varsa özür diliyorum ama öyle birşey demeye çalışmıyorum. ben kimim ki bütün bir ülkeye laf edeyim.
TheSilver Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 yaptığın yanlış ya sen 'Türkiye Ezik bir ülke' diyorsun tamam dış politikada ve siyasi yönden sürünüyor ama bu tabirin yanlış bu bir hakarettir daha yumuşak dille eleştirmeliydin.Böyle eziktir büzüktür gibi üstünde yaşadığın toprakları alçaltıp küçültmemelisin.Sende bu ülkenin evladıysan hakkında konuşurken hak ettiğği saygıyı göster.
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 madem öyle sen niye "eath ı alkışlıyoruz" gibi bir şey dedin. eath bana küfür etti. allah belanı versin gibi terbiyesiz kelimelerde bulundu. ben sana yönelik bir şey demedim; alınma. sadece nedense forum düzeltme yapmama izin vermiyor, ondan düzeltemiyorum diye ayrı bir mesajda yazdım. yoksa gözümde sen de eath kadar yanlışsın; anladığım kadarıyla sen de "allah belanı versin jadelith" diyorsun. kültür farkı; ne olacak. bana küfür eden bir insana bile laf etmiyorum, gelip mesajı şakşaklıyorsunuz. ne diyeyim.
TheSilver Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Şak şakladım çünkü orada hakaret ediyordun o da sana etti ama acıklamandan bunu asıl amacın olmadığını anlıyorum sadece kendi fikrini yazıyorsun ama eleştitirken biraz laflarını seç.
general83 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 şu agresif potansiyeli sevdiğim kadar hiç bir şeyi sevmiyorum sevemiyorum[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2003 Turkıyeyı BAZI yonlerden bende ezıq buluyorum MAALESEF....neden cunku basımıza gecmıs adamlar ezıq yanı su zamana kadar Atamız dısında ulkeyı saglam yoneten bı adam cıkmamıs cıkan tıpler ulkeyı yemıs somurmus ılgılenmemıs bı seylerle,bakıyoruz ulkenın dogu ve batısı ayrı ıkı ulke gıbı su ana kadar guneydogu anadolu bolgesı dısında her tarafını gezdım canım ulkemın cok farklı dunyalar gordum resmen bı yanda dolarlarla dans eden tıpler bı yandan kılometrelerce pamuk toplamaya gıden koylulerımız... bu yuzden ezıq oluyoruz bı aradas orda gaza gelmıs soylenmıs falan o da haklı aslında 70 mılyon Turkıyenın savasa gırdıgı anda yarısı ya kacar ya saklanır ya dusman ıcın calısır ya kostek olur dıger yarısıda yanı vatansever ve cesaretlı tarafı orduya katılır savasır olur oldurur en azından yaslısı dua eder.Bu yondende ezıq oluyoruz cunku artık fakır halk televolelerı ızleyıp bunlar ıcınmı savasıp olucem,ben savasayım onlar yesın dıyemı,dıyıp vazgecıcektır herseyden.....sulalesı yunanlılar tarafından katledılmıs bırı olarak ulkeme cok deger verırım tarıhımı severım gercek anlamda Turklugu severım ama genede ulkemı elestırır ve sorgularım sırf Ataturk ıcın bıle savasırım zaten borcum var ona herkes gıbı bu yuzden bırbırımıze degıl asıl tehdıtlere hıddetlenelım ıkı kelıme ıcın bırbırımızı kırmayalım yarın yanyana savasacaz bısey olursa cunku neyse asıl savasın egıtımle oldugunu hatırlatır tum okuyanlara saygılar dılerım...ROAARGH[hline]A little less conversation a little more action please
kezzap Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2003 Turkiye 1960 yillardan beri hatali bi diş politika izliyodu zaten daha onceki donemlerde gelişme falan filan vardi. Bir turlu paramizi dogru durust yerlere harcayamadik devlet ekonomisi adina. 12 eylul olaylari cikti hazine o olaylarda bir suru yara aldi.Sonra o bitti Pkk denen serefsizler cikti hazine askeriyeye calisti bi yandan bunlarla ugrasirken bi yandan Ozal'in doneminde gelişmeye basladi dis politika adina. Gumruk anlaşmalari vs bazi anlaşmalar yati adam iyi calişti bence. Tam Apo yu yakaladik bu sefer AB bizi almak icin ilk madde olarak Idami kaldirmamizi soyledi oysa Idam vb hukuk işleri AB de daha sonraki gundem oldu. Bizlere karsi çifte standart uygulanmaya başlandi. Ve işte netice halen 2 adim ileriye gidebilmiş degiliz. Bu ekonomik guc ile AB ine yan uyelikten bir adim ileriye gidemeyiz!!!
Arlooax Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2003 İlk önce biz kendimizi sevelim ki başkaları da bizi sevsin.
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2003 said: Jadelith, 07 May 2003 16:27 tarihinde demiş ki: geçmişle herhangi bir alakası yok almanya fransaya naapmıştı 2. dünya savaşında? şimdiki ilişkileri ne? herşey paradır kardeşim, eskiden korkmuşlar korkmamışlar; farketmez. türkiye ezik bir ülke ondan sevmiyorlar eziğiz işte bu kadar dahası yok. Sen, senin tanıdıkların ezik olabilir ama Türk halkına dil uzatmaya hakkın yok. Oyunlardan duyduğun her kelimeyi cümle içinde kullanırsan kendinden büyük laflar edersin haberin olmaz. Çok daha sert yazacaktım ama kendinin de dediği gibi eziksin, uğraşmaya gerek yok.[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli [Bu mesaj Absolut tarafından 08 May 2003 10:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2003 dediklerimi tekrarlamak istemiyorum; zaten yeterli cevapları verdim. eğer cevap verirsem si*** yarışmasına dönecek forumlar. böyle bir şey olmasını da istemiyorum. ama, lütfen bir kere daha oku yazdıklarımı. ya da sert cevabını öm den yolla, ki bir tartışma olabilsin.
Volfied Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2003 Absolut sendne en zından beklemezdim böyle bir şey, bi önce eski mesajları, tüm mesajları okuyup mesajı atsaydın asıl demek istedğini anlardın. Tek bir emsaja bakıp cevap vermeyin ya, tartışmayı anlaşılmayacak derecede uzatıyorsunuz.[hline]Prawler, 04 May 2003 19:47 tarihinde demiş ki: ben de inliyorum burda
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2003 Admin Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2003 said: Silthanas, 06 May 2003 23:13 tarihinde demiş ki: Martin Luther turklerden cok korkarmis.. o yuzden incile Turkler geliyor maddesini eklemis.. adamlar bizi sevmiyo degiller, korkuyorlar bizden =)[hline]The Eshreff... *!kapalı çarşıya gidip bi turist görüp "yusuf yusuf" işareti yapar*[hline]Grandmaster Hamburger www.dynamick.net
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2003 said: Arlooax, 08 May 2003 07:54 tarihinde demiş ki: İlk önce biz kendimizi sevelim ki başkaları da bizi sevsin. ne guzel yazmis adam[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Khirsah Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2003 Ne de olsa aşmış adam yaw:)[hline]Blood never ends without the power of wisdom
Pierre Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2003 http://www.paticik.com/forum/view.php?id=29860&page=1[hline]ERKEK ADAM RENKLI TAKIM TUTMAZ FENERLI OLMAK AYIP DEGIL YETERKI CAKTIRMA BESIKTAS
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2003 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2003 sanıyorum osmanlı zamanında osmanlı avrupayı vs. yi işgal edince en güçlü devlet olup milleti kesmeye başlıyınca avrupalılar o gün bu gün nefret etmeye başlamış ilkokuldan aklımda kalan bilgi buydu..[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur*
kezzap Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2003 said: orc_lord, 12 May 2003 21:27 tarihinde demiş ki: sanıyorum osmanlı zamanında osmanlı avrupayı vs. yi işgal edince en güçlü devlet olup milleti kesmeye başlıyınca avrupalılar o gün bu gün nefret etmeye başlamış ilkokuldan aklımda kalan bilgi buydu..[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Savas sirasinda bunlar olasi seyler ayni derece guclu onlar olsa idi eminimki dunyada bi tane sag turk birakmamak icin ellerinden geleni yaparlardi!![hline]Server is Server,Game is not game,People are not people And Everything changed....
TheSilver Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2003 tabiki direni kesmiş ama kadına çocuğa yaşlıya yani savunmasıza aman diyene kılıç kaldırmamış Osmanlı hiçbir zaman zulüm ve işkence yapmamış herkez dininde işinde özgürmüş sadece müslüman olmazyanlardan fazla vergi dah doğrusu ek verği almış ama onlarda bunu ödeyecek kadar varlıklıymış demeki ama bu yanlış bir politik ingiltere köpeği gibi sömürüp ebesini atlasaydı bu gün belki türkçede bir dünya dili olabilirdi ve isyanlar olmazdı kendi kültürünü yaymayıp dinine karışmaması en büyük hatasıydı osmanlının ezmemek iyi bir politika ama kültürünü yaymayla asimile etmeyle birleşmeyince çok büyük zaraları olmuş Osmanlıya yani tarihte göründüğü gibi. [Bu mesaj TheSilver tarafından 14 May 2003 11:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2003 oh be fizban adresini ver elini ayağını öpücem senin valla :D eğer yazdıklarımı okursanız anlarsınız ne demek istediğimi, ama okumuyorsunuz. evet mesajlarım biraz uzun ve okumak sıkıcı (tarih sevmeyenlere), ama bir insana karşı "ezik" kelimesini kullanmadan onun savunmasını okuyun lütfen. eeht ile öm den anlaştık zaten, ama absolut un agresifliğini anlayamadım. ama şu tolerans konusunda osmanlı diğer devletlerden daha iyiydi bence. zaten osmanlının politikası öyleydi. tolerans. buyruğunda o kadar millet barındırıp onlara zulüm edersen isyan çıkarırlar. zaten yeterince isyan var; bir de onlarla uğraşmaları hoş olmazdı. devşirme konusunda. evet bazı ailelerden zorla alınmış ama çoğu isteyerek vermiş çünkü o statü. tam olarak hatırlamıyorum ama galiba britannica da vardı bu bilgi. türkçe varsa devşirme diye bak olması lazım. zaman harcayıp savunmamı okuduğun için yine teşekkürler fizban
TheSilver Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2003 kedilerin kokulu rüyası fizban evet gellim senin deyiminle 'kaka' Osmanlıya devşirme zorla alnanıda var alınmayanıda Biz askerlik yapmıyormuyuz? onların vatan borcu bir yerde hem Osmalı besliyor en iyi şekilde eyitiyor cocuğun bir yerde hayatı kurtuluyor. Vergi olayını zaten söyledim gavurlardan alınırdı zaten Osmanlının altınını ver gerisini pek düşünmez haçlılar haçlılarda bir etki ama oralara daha çok medrese açsa dine daha teşfik edici olsa bile bunları başara bilirdi bu gün amerika kültürnü yayarken nasıl yapıyorsa yani kendine özendirmeliydi.
Gimli Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2003 Osmanlıyla ilgili her konu, "tarih kitabı tadında övgüler" yardımıyla "kötü ülke - iyi ülke" tartışmasına dönüşüyor. Tarihte (akademik anlamda) böyle birşey yoktur. Ancak, yüzyıllarca avrupayı birleştiren 2 şey olmuştur. Din ve Türk tehlikesi. Bu yüzden, ordaki insanların kafasında "kötü Türkler" imajının olması çok doğaldır. Kısaca iyi-kötü göreceli birşey moral açıdan. Türkler iyi miydi kötü müydü tartışmasına hiç girmeyelim. İyi-kötü, uzun-kısa, açık-koyu gibi sıfatlar bilindiği üzere kıyaslamak için kullanıldığından isteyen istediği yere rahatlıkla çekebilir. Gelelim Türkler neden sevilmez? 'e. Basit. Çünkü Tükler, yani biz, kendimizi tanıtmak için en ufak bir çaba göstermiyoruz. Çünkü avrupalı Türk'ü tarih kitaplarından şöyle böyle tanıyor. Batı uygarlığı Türk'ü arapla karıştırıyor. Türkiye'nin değil İstanbul'un yerini biliyorlar. Çünkü, gururlu bir tarihimiz olduğu için herkes bizi tanımak zorundaymış gibi hissediyoruz. Geçmiş geçmişte kaldı. Tarihi bir yana bırakıp, gerçeklerle yüzleşmek için çok geç değil...[hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti [Bu mesaj Gimli tarafından 15 May 2003 00:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Ceday Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2003 Avrupalının Türkleri sevmesi icin bi neden söleyin helal olsun dicem. İlkokuldan beri "Türkün Türkten baska dostu yoktur" diyen biz degil miyiz? Bu topic dahil adamlara binbir türlü küfreden biz deil miyiz? Bi de yüzsüzce bizi sevin mi dicez..
general83 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2003 ayrıca bir de şu açıdan bakmak lazım olaya bu adamlar kimi gerçek anlamda seviyorlar ki? devletler arasındaki ilişki çıkar ilişkisinden öte mi??? ya da nerede bu böyle türkler neden sevilmez yerine neden türkleri seviyor gibi görünmek için çaba sarfetmezler demeliyiz bence cevabı da çok basit çıkarlarına uymuyor da ondan moral etik cart curt insanların bu derece mekanikleştiği canavarlar dünyasında bunlara yer yoktur kimse çıkarı olmadan 70 sene önce ölmüş 25bin insanın hesabını sormaz, merak etmeyin herkes sinekten yağ çıkartmanın peşinde ...[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin
Öne çıkan mesajlar