Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC'ciler ve Mac'çiler karşı karşıya

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Mac Pro da güzel alet, Türkiye'de çok pahalı olmasa sayıca daha çok olurdu o kesin.

Ama Pati ahalisine göre fiyat/performans oranı düşük.
Mesaj tarihi:
esimin macbook prosuna hayranim ama boktan pc mi kullaniyorum el mahkum, torrent mmorpg falan filan.

mac cok rahat.

no : boktan pc dedigim alet aw m17x laptop ama macbook pronun yaninda boktan bir pc iste. mac fetish gibin bir sey. daha dogrusu apple urunlerinin hepsi fetish ile alakali sanirim. gorunusu dokunmasi vs bile yetiyor.
Mesaj tarihi:
daha dogrusu maclar icin alternatif laptoplar var, desktopta zaten pc eziyor.

bi dizayn iyiligi var, bir de isletim sistemi biraz daha stabil diyebiliriz. belki artik onu da diyemeyebiliriz.

laptopta guzel keyboard diyorsaniz hp compaq serisinden daha harika laptop klavyesi kullanmadim ben daha, appler dahil. insanin yazdikca yazasi geliyor merede.
Mesaj tarihi:
Birisi bana bu aralar patide moda olan "fakir" sıfatını yapıştırsın hemen.

Noluo abi, bi ben mi öğrenciyim, işteyken Linux, evdeyken mac, oyun oynarken pc, tuvalete giderken ipad, uyurken itouch.

Ne oluyoree ? Herkes Ceo mu burda bir ben miyim kirada oturan öğrenci:)

Ya Pc ya Mac diyin safınızı belli edin, internete gidererken mac, oyun oynarken pc kullanıyorum ne demek ki.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

mac kullaniyorum. aksam yemeginde massala dosa yer sarap icerim. en sevdigim film Gerard Franxou'dan Un jour de France, en sevdigim kitap da Kathrine Intellect'ten Vis a vis: Reservoir'dir..

lol, manyak misiniz? biz de makarna yiyip kola iciyoruz iste

Puahahah iyidi. Ama biz yinede maci olanlara zengin züppeler diye bakıyoruz :P
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

mac kullaniyorum. aksam yemeginde massala dosa yer sarap icerim. en sevdigim film Gerard Franxou'dan Un jour de France, en sevdigim kitap da Kathrine Intellect'ten Vis a vis: Reservoir'dir..

AHAHAHAAHAH muhteşemmiş bu nasıl kaçırdım verdim repini
Mesaj tarihi:
ben şu son aylarda iyice obj-c ve ardından game development'a girdiğim için çok uzun süre mac,pc ve hatta hackintosh kullandım.

mac kesinlikle ama kesinlikle overrated. evet zaman zaman pc'den üstün olduğu noktalar var. ama bunlar "mırmırmır mac çok iyi yieaa" dedirtmez yani.

çevremdeki mac sahibi insanların %99'u da sadece ama sadece tipi için aldılar. ben development kasarken bilgisayarları azcık horuldayınca da kendilerini cabernete vurdular.

bir de mavi ekranın alternatifi var sanırım mac'de grey screen of death diye geçiyor :) ben hackintosh da çok gördüm de arkadaş 1-2 kere macbookda yaşadım dedi bilemedim.
Mesaj tarihi:
Abi biraz da tercih meselesi su saatten sonra. Win 7 kötu bi isletim sistemi degil cunku cidden. Ama ihtiyaclara göre de kullanim söz konusu. Dedigim gibi, pc beni sahne de cok yari yolda birakti. Eminim mac'in dustugu yerden pc dusseydi 84 parca porselen takimina dönerdi. Onun disinda bide dedigim gibi, alet bikere bile banamisin demedi, yari yolda birakmadi beni. Is konusunda kesinlikle ama kesinlikle mac'ten baska hicbisey kullanmam su saatten sonra, inanilmaz pratik cunku.

Yeni nesilini aldim 2 gun önce buarada. Alete yeni bi harddisk takip eski mbp'den butun verilerimi firewire yoluyla aktardim. Yenisine ne tekrar bi program yukledim nede baska bi ayar yaptim, oldugu gibi %100 butun verimi ve sistem ayarlarini kaydetti direk, klon yani. 2.5 saat falan surdu 400gb veri ve ayarlari konfigure etmesi. Valla alet cok pratik, her konuda yani.

Ha ama dediginizi anlamiyo degilim, bi dunya hir var 4k lira verip "en yeni modeli, bah bunu aldim" diyen ve aletten hic anlamayan. O mantalite ile alan ve bunu prestij veyahut fanboy meselesine ceviren bi adamdan zaten beklemicen mantikli bi aciklama. Ben halen tercih meselesi oldugu görusundeyim. Nezaman olur da isinizle ilgili veyahut ihtiyaclarinizla ilgili aleti kullanmaya baslarsiniz, ozaman farki somut bi sekilde görebilirsiniz. Msn, facebook, genel multimedyavari seyleri kullanmak icin fazla iyi bi alet cunku.
Mesaj tarihi:
He iste abi bende onu diom yani. Olay suan tercih meselesi. "Mac'in en eskisi windowsu söyle ezer" diye bi mantalite yok. Yeri geldiginde mac ile de elin kolun bagli oturabiliyosun yani. Ha ama yeri geldiginde de windowsu eziyo aci aci. "Su sunu bariz ezer" diye bisi yok yani.
Mesaj tarihi:
Mac Pro'yu mantıklı bulmuyorum pek, Intel'e geçtikten sonra PC'den farkı kalmadı.
Apple TV, streaming show satarım ayaana çıktı, saçmalıktı.
Mac Mini, sessiz ufak tatlı kız bilgisayarı, HTPC potansiyeli vardı, AppleTV'nin önünü kesmemek için harcadılar.

Ama, iMac ve Macbook Pro gerçeği var elimizde ki, hakkaten kaliteli değil diyen adama hayret ederim yani. Macbook Pro ile kalite bakımından aşık atacak laptop hakkaten yok, varsa da aşırı pahalı Vaio Z gibi. Alın, istediğiniz cihazın yanına koyun, MBP'de mühendisliği, detaylara verilen önemi hisseder görürsünüz bariz.

Bunun yanı sıra, iMac tarzı bir cihaz var mı tutan, adam gibi satan? Acer'in HP'nin paso bu tarz cihazları var, alıp masama koymam, öyle saçma sapan kalas gibi tasarımlar, yüksek fiyat, düşük performans ve Windows 7.

Kullanmanız lazım diyeyim. Chip, PCWorld vesaire tarzı dergilerin verdiği CD'lerdeki her programı kurup deneyen nerd ergen çağımı atlatalı çok oldu, program desteği vesairesi umrumda değil neredeyse.

Stabilite - kalite. Bu ikisi herşeydir.

Özellikle laptopları 2 sınıfa ayırıyorum. MBP-Vaio Z ve diğerleri. Diğerleri içerisinden Acer kullanan biri olarak (hediye geldi, seçme şansım yoktu fakat çok memnunum) bir Acer ve HP arasında neredeyse hiç fark yokken (hatta Acer'in bariz üstün olduğu kısımlar varken) HP ile MBP arasında dağlar kadar fark oluyor genelde.
Mesaj tarihi:

Ha ama dediginizi anlamiyo degilim, bi dunya hir var 4k lira verip "en yeni modeli, bah bunu aldim" diyen ve aletten hic anlamayan. O mantalite ile alan ve bunu prestij veyahut fanboy meselesine ceviren bi adamdan zaten beklemicen mantikli bi aciklama. Ben halen tercih meselesi oldugu görusundeyim. Nezaman olur da isinizle ilgili veyahut ihtiyaclarinizla ilgili aleti kullanmaya baslarsiniz, ozaman farki somut bi sekilde görebilirsiniz. Msn, facebook, genel multimedyavari seyleri kullanmak icin fazla iyi bi alet cunku.

Ben bu kişilere de bir şey demiyorum açıkçası, adam kaliteli görmüş almış, beni ilgilendirmez ne yaptığı. Metin Şentürk bile bir MBP ile aynı klasmandaki HP Envy arasındaki ekran kalitesi farkını görür, o yüzden hiç bir şey demiyorum.

Eski iPhone Hater Roket Adam olarak yazıyorum, "çok popüler, arzu nesnesi, herkeste var, almış sadece telefon ediyo" tarzı laflarla aşağıladım, iPhone 4 hayatımda kullandığım en mükemmel teknolojik ürün olabilir, sırf onun referansıyla tamamen Mac'e geçerim zaten.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

pilavcıya da gidiyoruz ayrıca dasdas

ikisini de kullanıyorum iş gereği. ikisininde kendine göre çok üstün özellikleri olduğu gibi iğrenç özellikleri de var. Birbirlerini çok güzel tamamlıyorlar ama.
Mesaj tarihi:
arkadaslar bir alete 4000 lira verilirmi derken kendimize gore dusunuyoruz, adam 4k yi verirken o 4 k onun icin para degilki ?

yani kendi gozunuzde buyuyen rakamlari millete mal edip mal yerine koymak abes o zaman dunya tek urun tek mal uretsin cunku senin alacagin aleti oyle bir yerin dibine sokarlar ki, ne oldugumuzu sasiririz.

para milletin istedigini yapar arti kaliteli mali nerde daha ucuza aldiniz bilemiyorum. kalite her zaman pahali. mrka her zaman pahali bu bir gercek, lewis alma git gogo girls jeans al ne bilim bir cok seyde bu para mevzuu ile aptalsin nan diyebiliriz millete, gidip marlboro icme malmisin birinci ic bok pusur. paranin kisi tarafindan nasil harcanacagi sadece onu ilgilendirir, zevk renk meselesi gibi bir sey sonucta..
Mesaj tarihi:
Korax said:
...kesinlikle mac'ten baska hicbisey kullanmam su saatten sonra, inanilmaz pratik cunku.

Yeni nesilini aldim 2 gun önce buarada. Alete yeni bi harddisk takip eski mbp'den butun verilerimi firewire yoluyla aktardim. Yenisine ne tekrar bi program yukledim nede baska bi ayar yaptim, oldugu gibi %100 butun verimi ve sistem ayarlarini kaydetti direk, klon yani. 2.5 saat falan surdu 400gb veri ve ayarlari konfigure etmesi. Valla alet cok pratik, her konuda yani. ...

hah işte, mesele bu aslında. aletin donanımı da işletim sistemi de yazılımları da tek noktadan geçiyor. herşey birbirine lego gibi uyumlu çalışıyor. Unix tabanlı zaten, mimarisinin başarısı kanıtlanmış bi işletim sistemi var adamlarda.

yalnızca bu sebeple çok rahat kullanılan bi bilgisayar oluyo mac. mesela aynı klonlama işşini pcde de yaparsın aslında, ama biraz teknik bilgiye ihtiyacın illa gerekicek.

bu yani asıl fark. temelinde biraz karmaşık bi işlemi yapmak için PC'de işin detaylarını hazırlamak zorunda kalıyosun çoğu zaman. Mac'te ise aynı işi Apple önceden düşünüp kullanıcının 3-5 tıkla düzenleyebileceği şablon oluşturuyo bu işlem için. ancak beklenmedik bi sorun çıktığı zaman teknik bilgiye ihtiyaç oluyo Mac kullanırken.

bunların dışında Mac denen aletler işletim sisteminin en ufak parçasından şarj aletine kadar bütün olarak tasarlanıyor. Şarj aleti dedim bak mesela, o bile "dur deliği tutturayım öküz gibi adaptör ucunu makinanın yanından sarkıtayım" modunda değil, yakınına getiriyosun çat diye tutuyo mıknatısla, yönü bile önemli değil...
  • Yeni Oluştur...