Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

A Song of Ice and Fire

GERGE

Öne çıkan mesajlar

SKYPE'dan George R.R. Martin'i ekledim. Muhabbeti koyulaştırayım yeni kitap tarihini ağzından almaya çalışacağım. >:D<

Azıcık bilgi bombardımanı yapayım size...

-asoiaf serisinin sonunda hayatta kalan karakter olup olmayacağı sorulunca şu cevabı vermiş:

"no one will be alive by the last book. in fact, they all die in the fifth. the sixth book will be just a thousand-page description of snow blowing across the graves ..."

-80li yılların sonunda TRT2'de yayınlanan GÜZEL VE ÇİRKİN dizisi vardı. Onun senaristlerindenmiş amcamız.

-Yine 80li yılların ortalarında dünyada gösterilen, bize de 90lı yılların başında izlettirilen Twilight Zone (Alacakaranlık Kuşağı) filmlerinden 7 tanesinin senaristliğini yapmış.

-Biz de bilinmeyen 1993 yapımı Doorways'in senaristi.

-Time dergisi 2011 yılında dünyayı en çok etkileyen 100 kişi listesine onu da almış.

-Küçüklüğünden itibaren Marvel Comics serilerine takmış kafayı. Fantastik 4lü'nün editörü'ne yazdığı mektup ile adamın ilgisini çekmiş ve adam ona fanzinlerde hikayelerini yazmasını sağlayarak destek vermiş. G.R.R.M.'de 17 yaşında "amatör süper kahraman hikaye metni" diye Türkçeleştirebileceğimiz ilk ödülünü kazanmış.

-Adamın fanları ile doğrudan iletişim kurduğu bir veb sitesi var:

westeros.org
Fan klübünün adı ise "Brotherhood Without Banners".

-Aha bu da adamın resmi sitesi:

http://georgerrmartin.com/
Sosyal ağlarda paylaş

Roqq said:

İlk kitabı okumadan sadece dizi ile ikinci kitaba geçsem nolur ?

Ben yaptım o hatayı. Fakat diziden sonra kitaplara başlayınca bazı şeylerin oturmadığını gördüm, dündüm ilk kitabı aldım, okudum ve öyle devam ettim. Benim şansım bu kitap serisi ile geç tanışmak oldu, 3 ay gibi bir süre içerisinde okudum şu ana kadar yazdığı tüm kitapları, acaip akıcı oldu benim için. Oysa sonradan öğrendim ki bu George R.R. Martin amca psikopatın önde gideniymiş, milleti 6 sene bekletmiş devam kitabı için. Şimdi ben de "ulan bir daha ki kitap 6 sene sonra çıkarsa ne b.k yiyeceğim?" şeklinde düşünmeye başladım.

Hee, en kötüsü de bu adamın pek çok yerli-yabancı hayranının da sağda-solda sorduğu gibi; lan amca ya devam kitaplarını yazamadan, hikayeye son veremeden ölüp giderse, Orta Dünya'ya göç ederse?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
cetintas said:
Hee, en kötüsü de bu adamın pek çok yerli-yabancı hayranının da sağda-solda sorduğu gibi; lan amca ya devam kitaplarını yazamadan, hikayeye son veremeden ölüp giderse, Orta Dünya'ya göç ederse?

Bunu yaşadık biz aynen. The Wheel of Time serisi 84'de başladı, ben 2001 gibi okumaya başladım ama yazarımız 11. kitabı yazdıktan sonra 2007'de öldü. Kanserdi, seriyi bitiremeyeceğinin farkına varınca uzun ve detaylı bir putline yazdı. Brandon Sanderson aynı Robert Jordan'ın tarzını kullanarak seriyi tamamladı. Sonuncu kitap sonbaharda çıkacak, seri bitecek. 14 kitap toplam.

Bunu oku diyordum işte sana. Fantezi edebiyatının bir magnum opusu var mı diye sorarlarsa cevap büyük ihtimalle The Wheel of Time olur. Türkçesi de var ama yok varsay, tanesi 50TL. Buradan tanesi 1$'a alırsın: http://www.abebooks.com/servlet/SearchResults?kn=wheel+of+time&sts=t&x=0&y=0 Hepsini aynı satıcıdan alırsan buradaki bir (ağır olacağı için belki iki) kitap fiyatına hepsi kapına gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

Ben yaptım o hatayı. Fakat diziden sonra kitaplara başlayınca bazı şeylerin oturmadığını gördüm, dündüm ilk kitabı aldım, okudum ve öyle devam ettim. Benim şansım bu kitap serisi ile geç tanışmak oldu, 3 ay gibi bir süre içerisinde okudum şu ana kadar yazdığı tüm kitapları, acaip akıcı oldu benim için. Oysa sonradan öğrendim ki bu George R.R. Martin amca psikopatın önde gideniymiş, milleti 6 sene bekletmiş devam kitabı için. Şimdi ben de "ulan bir daha ki kitap 6 sene sonra çıkarsa ne b.k yiyeceğim?" şeklinde düşünmeye başladım.

Başladım abi 1. kitaptan, gerçekten de dizide gösterilmeyen çok şey varmış :)

GERGE said:

Bunu yaşadık biz aynen. The Wheel of Time serisi 84'de başladı, ben 2001 gibi okumaya başladım ama yazarımız 11. kitabı yazdıktan sonra 2007'de öldü. Kanserdi, seriyi bitiremeyeceğinin farkına varınca uzun ve detaylı bir putline yazdı. Brandon Sanderson aynı Robert Jordan'ın tarzını kullanarak seriyi tamamladı. Sonuncu kitap sonbaharda çıkacak, seri bitecek. 14 kitap toplam.

Bunu oku diyordum işte sana. Fantezi edebiyatının bir magnum opusu var mı diye sorarlarsa cevap büyük ihtimalle The Wheel of Time olur. Türkçesi de var ama yok varsay, tanesi 50TL. Buradan tanesi 1$'a alırsın: http://www.abebooks.com/servlet/SearchResults?kn=wheel+of+time&sts=t&x=0&y=0 Hepsini aynı satıcıdan alırsan buradaki bir (ağır olacağı için belki iki) kitap fiyatına hepsi kapına gelir.

İlk kitabını bitirdim bu serinin, ne zaman devam ederim meçhul. Peki yetebildi mi seriye bu herif ? Robert Jordan gibi olamaz da en azından tatmin etse bari.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

sağol kardeşim, ilk fırsatta alacağım.
bir yurtdışı seyahatnden önce falan birkaç kitap alıp gitmey düşünüyorum. bitiririm o seyahat süresince konsantre olup.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Brandon Sanderson çok iyi bir yazar. Tek kusuru gözüme batan kadın karakterleri biraz yapay kurgulaması ama The Wheel of Time'da hazır kurgulanmış gelen kadınları çok iyi yazmış. Jordan kadar iyi, onun tarzında, güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam, ben 1. kitap 1. kısım bitirmiştim uzun zaman önce şimdi 2. kısım ve 2. kitapta çevrilmiş onları alıyım diyorum ama ;
http://www.dr.com.tr/00000,999,999/Ara=taht+oyunlar%C4%B1
benim okudğum en alttaki kitap, onun 2. kısmınımı alsam yoksa direk epsilonun 2 kısım bir arada olanını mı alsam dyorum.
bide netten alışveriş için en ucuz hala kitapyurdu mu ?
dnr kargo ücretini kendisimi ödüyor internetten alımlarda?
Sosyal ağlarda paylaş

Osie16 said:

Selam, ben 1. kitap 1. kısım bitirmiştim uzun zaman önce şimdi 2. kısım ve 2. kitapta çevrilmiş onları alıyım diyorum ama ;
http://www.dr.com.tr/00000,999,999/Ara=taht+oyunlar%C4%B1
benim okudğum en alttaki kitap, onun 2. kısmınımı alsam yoksa direk epsilonun 2 kısım bir arada olanını mı alsam dyorum.
bide netten alışveriş için en ucuz hala kitapyurdu mu ?
dnr kargo ücretini kendisimi ödüyor internetten alımlarda?

ilknokta.com

kapıda ödeme seçeneği falan var hatta

tek kitap olan versiyonunu al bence baştan oku bi

2.kitap kısımlarını da alırsın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...