Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asgard Ultima Online - Alpha Beta


PatrickGryphon

Öne çıkan mesajlar


Merhaba Ultima Online severler,
Merhaba Paticik sakinleri,

Uzun süredir üzerinde çalıştığımız MMORPG projesi, Asgard Ultima Online'ın altyapısı ile ilişkili teknik işlemlerin büyük bir çoğunluğunu başarı ile sonlandırmış olup, Alpha Test sürecine girmiş bulunmaktayız.

Alpha Test süreci boyunca Asgard Ultima Online oyuncularına ve oyuncu adaylarına forumlarımız üzerinden oyun dinamikleri hakkında bilgiler vermekle kalmayıp, oyuncu isteği doğrultusunda altyapımızda güncellemeler yapma planı içerisindeyiz.

İlk olarak 2004 yılında kapılarını Ultima Online severlere açan Asgard Ultima Online, aktif olarak faaliyet gösterdiği dönemlerde geniş bir kitle hedefi ile ilerleyip, yüksek online sayılarına ulaşmış ve bu sayıyı başarılı bir şekilde uzun süreçlere yaymıştır.

Projenin 2011 versiyonunda aynı hedefi biraz daha genişleterek, eski Asgard Ultima Online yetkilileri ile oyunculara özlenilen sadeliği ve hoş bir ambiyans yaşatmayı amaç belirlemiş durumdayız.

Asgard Ultima Online Alpha Beta sürecine katılıp, sizinde bu projede bir katkınız olmasını istiyorsanız, Tıklayın!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sunucuya ait hiçbir text veya multimedya bilgi olmaması beni şaşırttı doğrusu. Biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirdiniz diye düşünüyorum, özellikle sunucunuzun, sistemlerinizin, çalışmalarınızın bir özeti olsa çok daha iyi olurdu. Ayrıca armanızı çok beğendim.

Merak ettiğim birkaç soru:
1) Yenilik getiricez diyen birçok proje Alpha'ları Beta'lara ulaşamadan son bulmuşken (bknz. Avaholm) sizin onlardan en büyük farkınız ne olacak?

2) Oyuncular sizi neden tercih etmeli?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lord_Argos said:

Sunucuya ait hiçbir text veya multimedya bilgi olmaması beni şaşırttı doğrusu. Biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirdiniz diye düşünüyorum, özellikle sunucunuzun, sistemlerinizin, çalışmalarınızın bir özeti olsa çok daha iyi olurdu. Ayrıca armanızı çok beğendim.

Merak ettiğim birkaç soru:
1) Yenilik getiricez diyen birçok proje Alpha'ları Beta'lara ulaşamadan son bulmuşken (bknz. Avaholm) sizin onlardan en büyük farkınız ne olacak?

2) Oyuncular sizi neden tercih etmeli?


Merhaba Argos,

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.

Projeyi resmi olarak duyurmadan önce Ultima Online ile ilgili çoğu forumu takip edip, oyuncu isteklerini ve haraketlerini analiz etmeyi tercih ettik.

Bu sayede insanların en çok arzuladığı ambiyansı yakalayıp özlenilen günleri yaşatmayı hedefliyoruz. Şu an için Alpha sürecinde olduğumuz için herhangi bir text ve multimedya bilgi yayınlamadık.

Çok yakında oyuncu isteklerine ve görüşlerine yönelik şekil vermeye devam ettiğimiz altyapımızdaki güncellemeleri an ve an yayınlamaya başlıyacağız.

Armayı bende gerçekten çok beğendim. Yapımcısına özel olarak bir teşekkür maili attım diyebilirim. Bu tip çalışmalara deviantart ve wallbase gibi platformlar aracılığı ile rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Göz atmanızda fayda var :)

Avaholm çok derin ve detaylı bir konu açıkçası... Gürhan(Bronx) çok sevdiğim ve saydığım bir arkadaşımdır. Bildiğiniz üzere Avaholm zaten Corbeau projesinin şekillenmiş haliydi. Yani yaklaşık 5-6 sene üzerinde çalışılmış bir proje.

Gürhan'ın yaşadığı zaman ve sponsor sorunları nedeniyle proje askıya alındı. Zaten şu anda yurtdışında yaşıyor, Ultima Online'a zaman ayırabileceğini hiç sanmıyorum :) Avaholm projeside çok fazla zaman isteyen bir proje olduğu için unutabiliriz bile diyebilirim.

Avaholm demiyelim de, diğer sunuculardan en büyük farkımız tabiki de hizmet anlayışımız olacaktır. Çünkü biz firma olarak bu işe ego tatmini veya gönül işi olarak bakmıyoruz. Ticari olarak baktığımız için oyuncularımız çok daha iyi hizmet ve destek alacaklardır.

Ticari bakış konusunu biraz daha açıp aklınızda ki soru işaretlerini şu şekilde giderebiliriz;

İnternet üzerinden oynanılan bir kaç oyunu lisanslı olarak ülkemize sunmak istiyoruz. Bu sektöre atılmadan önce gerek altyapı gerek işleyiş olarak en iyi bildiğimiz oyunla başlamak daha mantıklı geldi. Bunu EA Games'in Ultima Online'nı getirisi olmadığı halde elinde tuttuğu gibi bir sükse olarak görebiliriz. Tabiki de Asgard Free2Play mantığı ile ilerleyecektir. Oyunculardan herhangi bir maddi beklenti olmayacaktır, sadece reklam ve iyi bir başlangıç için Asgard adı altında başlıyoruz.

Teşekkürler Argos

@demian

Pluto adlı arkadaşınızla, sadece forumlarımıza üye olup alpha, gamma, delta, epsilon ve sigma süreçlerine dahil olabilirsiniz.
Üye olup bize yapılandırma sürecinde katkıda bulunursanız eğer şimdiden teşekkür ederim.

Teşekkürler Demian
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an için Alpha sürecindeyiz, oyuncu isteklerine göre altyapımızı şekillendiriyoruz. Yapılanma bittiğinde Open Beta sürecine gireceğiz.

Open Beta sürecinin bitiminde ise tamamen aktif olarak faaliyet gösterecektir Asgard.

Bu süreçleri ise 2 aylık bir süre zarfına yaymayı planlıyoruz diyebilirim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok sharda oynadım. nebulada başlayıp en son yurt dışı serverlarda takılırken buldum kendimi zamanında. tek söyleyebileceğim hayatımın en mükemmel ve en zevkli uo dönemimi asgardda geçirdim.

umarım eskisi gibi olur ya da daha iyi.

ha ama şunu da söliyim, en değişik uo mu da şu an adını unuttuğum bir shardda oynamışımdır.

normal playerlar için bi shardken, RP yapmak isteyenler için bi RP adası yapıp, adaya gelecek playerları char backgroundlarına göre teker teker inceleyip alarak, adada bir tane bile NPC kullanmayan bi sharddı.adananın guardı bi arkadaştı. bankacısı bendim misal. lordundan şifacısına herkes playerdı. GM ler full inviz gezip iyi rpsini beğendiklerine puan atıyolardı farkettirmeden. özel olarak yazılmış bi scriptle RP barımız vardı. oradan RP yaptıkça kazandığımız puanlarlımızı stat ve skillere veriyoduk. skill kasmak yasaktı adada misal :)

zombi baskını olunca herkes kılıcını yayını alıp kasabayı savunmaya giderdi ya da her akşam bi değişik etkinlik olurdu. bankacı olarak adaya her yeni gelene hesap açardım. gelip masama otururlardı. ufak bi ücret alıp hesap işlemlerini yapardım. masamda bi kasa vardı ona tıklayınca target cursor çıkardı. playera tıklayınca o playerın kendi ekranında kendi banka kasası açılırdı. vsvs.

dediiğim gibi ultimayı en değilik ve en zevkli şekilde orda oynadım. orası bi başkaydı ya..

millet yemek tabak çanak artık her neyse bir sürü şey craf ederdi. sonra da meydanda pazar kurardık. masaları koyardık. masaların üstüne malzemeleri koyardık. gelenler pazarlık eder mal alırlardı.

bi keresinde lord beni idam ediyordu sonra karışıklık olduğu anlaşıldı, ipten döndüm.

biri ölünce öyle cart diye resnlenmiyo. scripti var. adamı kasabaya şifacıya kadar taşıyosun :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...