senko Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 1.si bu dalgalar ilerleyebilmeleri icin bi medium'a ihtiyac duyarlar demi, ses mesela havada longitudinal wave seklinde ilerliyor fln peki elektrik ve manyetik dalgalar nasi ilerliyor uzayda? luminiferous aether diye bisi buldum da nasi bi madde bu anlamadim. boyle bisi var mi yok mu bide 2.si diverjans ne demek abi? nabla operataru ne is yapar, wikiden okudum ama bi halt anlamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyvanna_Dolores Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 nüfusuma geçirecem seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 vay yeni taktik bu demek ha :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 diverjans mat 2 babs. x,y,z ye göre kısmi türev alıyosun bir alanın. formülü var onunda. ne işe yarar hiç fikrim yok. formülde yerine koyuyoduk sınavda sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 1. sorunun cevabı şu ki, ses dalgaları falan enerjinin aktarımı ile ilerlerler, maddeler hareket etmez. eğer bir dalga uzayda hareket edebiliyorsa, parçacık olarak hareket eder. örnek olarak ışık mesela, dalga olarak ilerler fakat parçacık da içerir. bu yüzden uzayda hareket edebilir. 2. soruyu okumadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Lyvanna_Dolores said: nüfusuma geçirecem seni ^_^ @forcen bide seyi sorcam ya bu diverjansi dot operationda nasi uyguluyorsun cross product'ta nasi uyguluyorsun farki ne yani maxwellin 1.yasasi mesela dot product ama 3.yasasi cross product Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 SINA NERDE LAN!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Allah'ın işine sual olmaz. Ardeth'in yokluğunda paticik orta çağın karanlığında yozlaşacak haha! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 akustik dalgalarda hareket bi parçacıktan diğerine aktarılarak gerçekleşiyo. yani parçacıklar kendi yerinde duruyo, sadece titreşim bunların üzerinde hareket ediyo. bu yüzden üzerinde ilerleyebileceği bir ortam yoksa ilerleyemiyo. elektromanyetik dalgalarda ise dalganın kendisi hareket eden parçacıklardan oluşuyo... sanırım... öyle bişeyler ama işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 nabla operatörü farklı tipteki fonksiyonlara uygulanarak farklı sonuçlar veren bi operatör örnegin F skaler bir fonksiyon olsun grad F vektörel olur, F vektörel olsun bu sefer div F skaler olur, matematiksel olarak böyle ama asıl numara uygulamasında asdas ne amaçla kullanacaksın örnegin fizik 1 den hatırladıgım kadarıyla bi örnek verecek olursam. potansiyel enerji fonksiyonu skalerdir. bunun gradyentini alarak vektörel kuvvet fonksiyonunu bulabiliyoruz. örnek U(x,y,z)=x^2+y+z^3 olsun F(x,y,z) = 2x i + j + 3z^2 k Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar