Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSYM başkanıda kopyacıysa biz napalım


Pluton

Öne çıkan mesajlar

ÖSYM Başkanı Ali Demir, Alman Peter Latzke'nin yazdığı makaleleri 1990 yılında Teknik ve Tekstil adlı dergide dokuz bölüm süren bir yazı dizisinde kendi yazmış gibi gösterdiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. İntihalin fark edilmesi üzerine Demir 'özür' yazısı yayımladı.

http://gundem.milliyet.com.tr/osym-baskani-da-kopyaci-cikti/gundem/gundemdetay/19.04.2011/1379681/default.htm?ref=facebookmypage

Şimdi birtek özür yazısı yayınladı diye bu adam koltuğundan olmayacak mı yani ?

Ne kadar saçma ya, akademik ünvanı geri alınmalı böyle kişilerin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://en.wikipedia.org/wiki/Karl-Theodor_zu_Guttenberg
said:
Doctorate plagiarism
In 2007, he was awarded a doctorate in law, under supervision of Peter Häberle, with a dissertation on the development of constitutional law in the United States and the European Union.
In February 2011, evidence was made public that Karl-Theodor zu Guttenberg had copied numerous unattributed passages from sources such as newspaper articles, speeches or term papers in his dissertation, including from works of his supervisor, Häberle.[11][12] On 18 February 2011, Guttenberg announced that he would "temporarily stop using his doctor's title".[13] On 21 February 2011, Guttenberg made a statement declaring that he would no longer use the academic title.[14] He requested that the University of Bayreuth revoke his doctoral degree due to "serious errors" on his part. The university revoked the degree two days later on 23 February 2011, based on their own investigation and citing "extensive violations" of doctorate regulations by the omission of source citations.[15]
The matter is the subject of ongoing investigation, including a report by the Bundestagspräsident of Guttenberg's abuse of his position as a member of the Federal Parliament by using its research services in the formulation of his thesis, incorporating six copyrighted papers without permission.[16] Both Guttenberg's plagiarism and Merkel's backing caused anger in the German scientific community, which resulted in over 51,000 doctoral students and researchers signing an open letter to Merkel.[17][18][19] On 13 April 2011 it was reported that the Bundestag would not press charges against Guttenberg for his misuse of its research services.[20]
Guttenberg announced his intention to resign from all public offices on 1 March 2011, stating that he would waive parliamentary immunity, if required, and hoped that the state prosecutor would soon take up the case against him for breach of copyright law.[21] On 3 March 2011, he resigned from the Bundestag and was relieved of his duties as Minister of Defence by the President of Germany.[6]
A commission of Bayreuth University is about to finish a report that will be used by the prosecutor's office in Hof, Bavaria. Guttenberg's lawyers initially tried to prevent publication of the report.[22][23] Members of his own party are among those who criticised Guttenberg for trying to prevent its publication.[20]


Kendisi Almanya eski Savunma bakanı. doktorası alınıyor, istifaya zorlanıyor tüm politik işlerinden ve hakkında telif haklarını çiğnediği gerekçesiyle dava açılıyor.

MEANWHILE IN TURKEY

http://img5.mynet.com/ha6/a/ali-demir2.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar kanmayın böyle şeylere

bunlar hükümeti devirmek için ergenekoncuların, cumhuriyet yürüyüşçülerinin safsatası.

o alman da ergenekonun almanya ayağıymış, 1990da da var ergenekon. hatta 1950de de var menderesi astılar, resmin bütününe bakarsanız göreceksiniz bunların hepsi planlı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peter'i tanırım iyi çocuktur. Ama ergenekon çetesine bulaştı işte. Nicola Tesla isim şahısın erke dönergeci sayesinde ergenekon için ürettiği zaman makinesini kullanarak Ali başganın çok ses getiren tezini araklamış. Yapmış işte bir hata gençlik halleri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zerre tekstille bağlantınız olmadığı ve kafanızdan bir profesöre saygısızlık yaptığınız için söylüyorum tüm bunları.

Bu adam Tarih için Halil İnancık, İlber Ortaylı ne ise Türkiye Tekstili için odur. Tüm tekstil dergileri, Türkiye'deki tekstil ile ilgili tüm bölümler; tüm uluslararası tekstille ilgili topluluklar ve kominiteler ve tekstilin duayenleri bu adamı tanır. Kendisi hocamdır, tekstüre alanında bir duayendir, iplikçilik konusunda eşi benzeri yoktur. Kendi tecrübeleri, teoremleri ve yaklaşımlarıyla gerçek bir tekstil bilim adamıdır. O yüzden ne kadar da çığırsanız da haberin taraflı bir haber olduğu bellidir.Şu yüzden bellidir. Prof.Ali Demir'den ders alan bütün öğrenciler, yüksek lisansında da lisansında da öğrencinin yararı açısından çoğu zaman tercüme ödevi verdiğini bilirler. Tüm bunları harmanlayıp, alıntılayarak özgün ve anlaşılır bir eser ortaya koymak zaten sayın Hocamızın yıllardır yapageldiği bir husustur.

Sayın hocam, eserinde gerekli kaynağı bir kez belirterek zaten çalıntılık iddaalarını bir kere yalanlamıştır. Her eserde bunun illa belirtilmesi gibi bir husus da son derece abartılmış bir husustur. Çünkü Bir kaynağı imlecinle belirtirsiniz, şurdan alıntıdır dersin biter. Bunu her sayı için yapılcak diye bir şey yok. Yaparsın yapmazsın yani, zorunluluğundan kurtarmışsın sonuçta.

Yukarıdakilerden sonra böyle bir zorunluluğu asla olmamasına karşı nezaketen özür de dilemiş.

O yüzden, boşuna gaz yapmayın. Öss açıklamasıyla da ben ikna oldum. Bundan önceki sınava kopya karıştığına kesin inanan biri olarak, en güvenli sınavın yapıldığına da eminim. Zaten ispatlanamadı farkındaysanız basına verilen kitapçık hedesi. Gerçi savcı araştırıyor, bunun hakkında da konuşmam doğru olmaz ama açıkçası öyle düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de belli başlı akademi adamları dışında kim özgün işler üretiyor ki sadgdsgsfdg

Kitaplar bile çevirme. Onu geçtim YANLIŞ ÇEVİRME.

İngilizce kitaba bakıyorsun, Türkçe'ye bakıyorsun, ı-ıh. Tutmuyor bile.

Üstüne kendi kitapları gibi sunuyorlar.

Hoş çok kaliteli işler yapan hocalarımız da var ama genel durum böyle.


O yüzden bundan dolayı yüzünün kızaracağını beklemek falan hayal abi..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız guttenberg olayıyla bu aynı şeyler değil.
o herif doktora tezinde kopya çekiyor,bir nevi kopyayla "titel" elde ediyor.

bizim dallamada artistlik yapıcam diye başkalarının makalesi üzerinden prim yapmaya çalışıyor.

ulan böyle adamlar ösym'ye başkan yapılabiliyor,hadi bilinmiyordu böyle bişe yaptığı başkan yapıldu,ortaya çıktıktan sonra nasıl istifa etmessin yada nasıl görevden alınmak o adam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...