Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ysk 12 bağımsızın adaylığını veto etti

moncici

Öne çıkan mesajlar

Ya gençler, niye gaza geliyorsunuz? Kanun belli,nizam belli.Ama sorun kanunun herkese farklı uygulanmasında.Yoksa 61 tane aday göstermiş PKK,pardon BDP(ne fark varsa artık aralarında?).12 tanesini veto etmişse YSK sanki diğer 49 kişi seçilmeyecek mi?Mevzu bu değil,mevzu devletin otoritesi ile(tabi o otoritede malum AKEPE sayesinde yerle bir)bilek güreşi yapmak.Bazı geri zekalı gazetecicikler, yazarcıklar,siyasetcicikler "Kürtlerin temsil edilmesini istemiyorlar"demiş hemen.Ulan dalemalar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun etnik kökeni Kürt değil mi?Meclisin en iyi çalışan milletvekili olan Kamer Genç Kürt kökenli değil mi? AKEPE'nin doğu ve g.doğu milletvekillerinin ve önümüzdeki seimler için adaylarının kaç tanesi Türk kökenli?CHP'nin önümüzdeki seçimler için yine doğu ve g.doğu bölgesinden adaylarının kaç tanesi Türk kökenli? Yani bir kere bunu hepimiz açık görelim,olayın Kürtlerin meclise girmelerini istemiyorlar ile ilgisi yok;en zorlama yorumla olsa olsa PKK'lıların yani hem terörist ve hem de Kürtçü olanların girmesini istemiyorlar denilebilir ki o da doğru değil;yukarıda yazdığım gibi,BDP'lilerin 49 tane daha adayı var seçimlere girmesinde sakınca görülmeyen.Yani YSK kanunu uygulamıştır geçte olsa.

Heee, şu tartışılabilir.AKEPE listelerinde aday olan milletvekillerinin hakkında benzer durum hiç mi yok?Bilmiyorum ama geçen dönem ki parlamentoda hatırladığım kadarıyla Unakıtan dahil olmak üzere pek çok bakan ve milletvekilinin hakkında kesinleşmiş mahkeme kararları vardı.Budur esas sıkıntı.
Sosyal ağlarda paylaş

heee siyasi suctanda düşünce sucundanda iceri atılan insalarında millevekiliolmasına izin vermiyelim cok uygun olmazmı?

aynı insanlar gecen sene nasıl aday oldular? bu senemi akıllarına geldiyskdaki cıvırların mevzu?

pkk 65 aday göstermiş. önce pkk ne dir nedeğildir bilmiyosan konuşmıycaksın işte. yok ibliyosan yalan sölemiyceksin. şimdilik cehaletine veriyorum.

bdp bağımsız adaylarla secime giriyordu, yanı adayları veto edilince, yerine sıradaki bir sonraki aday gecmiyor, direk secilme kaybetmiş oluyor o siyasi görüş akım, ve o akımı destekliyenlerde secme hakkını kaybetmiş oluyor.

bdp'li, olmıyan kürt kökenlimilletcekilerinin kürtler için bi bok yaptığı yok, hoş hiç bir millet vekiiliin türkiye'deki zengin olmıyan kimse için bi bok yaptığı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

kaynak

said:
YSK, veto edilen bağımsız adayların, memnu haklarıyla ilgili belgelerin ulaşması durumunda seçime girebileceklerini açıkladı
19 Nisan 2011 Salı, 18:18:36
Seçime girme ihtimalleri var

YSK'dan veto edilen bağımsız adaylar için açıklama geldi. Açıklamaya göre veto edilenler, ilgili mahkemelerden ''Kamudan yasaklı olmadıklarına''dair belge alırlarsa adaylıklarının önündeki engel kalkacak.

YSK'nın açıklamasından sonra BDP lideri Selahattin Demirtaş, "Belgeleri tamamlıyoruz, YSK'ya ulaştıracağız" dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes belgelerden bahsediyor ama bazı kendinibilmezlerin Türk bayrağını indirmesinden, üstüne basmasından, Kürt bayrağı asmaya çalışmasından, Atatürk büstünün yüzünü bir şerefsizin yüzünü asacak kadar ileri gidenleri tartışan yok.

Cidden yemişim adaylarınızı... Challange Accepted diyen neden bir kurum yok? Bu kadar kendinibilmezliği görüpte Kılıçdaroğlunun yaptığı açıklamalara inanamıyorum resmen. Oldu olacak, Silivriden sonra imralıdan da aday göstersin kılıçdaroğlu... Yazık ya. Cidden saçmaladı bu sefer...
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

heee siyasi suctanda düşünce sucundanda iceri atılan insalarında millevekiliolmasına izin vermiyelim cok uygun olmazmı?

aynı insanlar gecen sene nasıl aday oldular? bu senemi akıllarına geldiyskdaki cıvırların mevzu?

pkk 65 aday göstermiş. önce pkk ne dir nedeğildir bilmiyosan konuşmıycaksın işte. yok ibliyosan yalan sölemiyceksin. şimdilik cehaletine veriyorum.

bdp bağımsız adaylarla secime giriyordu, yanı adayları veto edilince, yerine sıradaki bir sonraki aday gecmiyor, direk secilme kaybetmiş oluyor o siyasi görüş akım, ve o akımı destekliyenlerde secme hakkını kaybetmiş oluyor.

bdp'li, olmıyan kürt kökenlimilletcekilerinin kürtler için bi bok yaptığı yok, hoş hiç bir millet vekiiliin türkiye'deki zengin olmıyan kimse için bi bok yaptığı yok.

Bana bak cüce, sen kimsin benim cahilliğime veriyorsun yazdıklarımı?Bak şimdi ben sana paragraf paragraf bizzat senin yazdıkların üzerinden kim cahilmiş,kim değilmiş göstereyim?

-PKK bir terör örgütüdür. Bugün Leyla Zana, Hatip Dicle, Sabahat Tuncel ve buraya adlarını yazmaktan bile tiksindiğim adamlar-kadınlar PKK'nın yıllardır propagandasını yapıyorlar.Sabahat Tuncel ise dağda ki bildiğin militandı(neymiş,hiç silahlı eyleme katılmamış?).Buna rağmen geçen dönem seçilip meclise girdi.(Buna o zaman izin verenler bugün Ergenekon tutuklularının adaylıklarına laf atıyorlar,neyse ayrı tartışma konusu).Yani bu adamların hiçbirisi fikir suçlusu,düşünce suçlusu değil Cüce.Yemezler,düşünce suçlusu kim biliyor musun?Ömrü hapislerde geçmiş olan Aziz Nesin,İlhan Selçuk,Kemal Tahir,Nazım Hikmet Ran...

-Bak senin yazdığın bu konuyu ben de söyledim,bu insanların eğer geçen seçimlerde kesinleşmiş suçları var idiyse tabi ki aday olmamaları lazım gelirdi.Benim bildiğim Sabahat Tuncel denen teröristin mahkemesi daha sonuçlanmadığı için milletvekili adaylığı kanunen yasak değildi ve aday oldu,seçildi,cezaevinden meclise çıktı,pek çok halkı kışkırtma eylemi içerisinde bulundu,en son da izledik komser tokatlarken.Leyla Zana ve Dicle geçen seçimlerde aday değildi.Şu an milletvekili olan ama önümüzdeki seçimlerde aday olmalarına izin verilmeyen kişilerin ise geçen seçimlerden önce haklarında açılan davalar milletvekillikleri sırasında sonuçlanmış.Dolayısıyla demagoji yapma,bu forumu okuyan insanları yanıltma.Geçen seçimlerde izin verilmesinin sebebi o zaman haklarında kesinleşmiş bir mahkumiyet olmaması.

-PKK'nın ne olduğunu bu millet çok iyi bilirdi,biliyor da olması gerekir.Ama o kadar çok ihanet gördük ki şu son 8-9 sene içerisinde ayaklar baş, başlar se ayak olunca PKK'nın ne bok olduğunu insanlar unuttu.PKK'nın ilk eylemlerini hatırlatayım bakayım dosta-düşmana:

*Ortabağ Köyü katliamı(22.01.1987)
*Efeler Mezrası katliamı,(23.01.1987)
*Açıkyol Köyü katliamı(07.03.1987)(6 çocuk-2 kadın,toplam 8 kişi)
*Pınarcık Köyü katliamı(20.06.1987)(16 çocuk,6 kadın,8 erkek-çoğu yaşlı erkekler,toplam 30 kişi)

Bu katliamlarda ölenlerin,pardon öldürülenlerin,yahu ne öldürülmesi katledilenlerin tamamı KÜRT kökenli vatandaşlarımız!Bunu şimdi ağzı yırtık sözüm ona demokratlar,insan hakları savunucuları,Apo itinin haklarını savunanlar eşşşşşekler gibi bilmiyorlar mı?Tabii ki biliyorlar.Ama balık hafızalı toplumuz,okumuyoruz ya hele bir de bilmeden fikir sahibi oluyoruz,karşıdakini buna rağmen CEHALETLE suçlayabiliyoruz ya...O yüzden salla gitsin...Ama PKK budur.Haindir.Katildir.Satılmıştır.Kürtlerin haklarını falan savunmaz,aksine EMPERYALİZMİN,AMERİKA'NIN,AVRUPA'NIN çıkarlarını savunur.Uyuşturucu satıcısıdır.Beyaz kadın ticareti yapar.Büyük şehirlerde ki kapkaç terörü dahil her türlü hırsızlık,adam kaçırma eylemlerini para için yapmaktan çekinmedi,çekinmiyor,çekinmez,çekinmeyecek.BDP'de gözünü İmralı'daki haine dikmiş olan,devleti yönetenlerin basiretsizliğinden faydalanan, Avrupa ve Amerika'nın baskıları ile ille de KÜRTLERİ(GÜYA)TEMSİL ETMESİ için mecliste olması gereken sözcü part.Yani terör örgütünün sözcüsü olan parti.Oysa bu memlekette çok şükür kafası çalışan insanlar şu soruları cevalandırabiliyorlar:
-Yahu bu memlekette kaç Kürt kökenli vatandaş var?
-Derler ki en az 15 milyon,bazıları 20-25 milyon diyorlar.
-Peki kardeşim bu BDP'nin peşinden geldiği önceki kapanan kardeşleri seçimlerde barajı geçemiyorlar mı?
-Yok yahu,ne barajı geçmesi?Adamlar en fazla 4% küsür oy alabildiler.Bu nedenle son seçimlerde bağımsız adaylarla baraj sorununu aşmayı becerdiler.
-Peki bu BDP harbiden PKK'nın sözcüsü mü?
-Şu an canlı yayında haber kanallarında PKKlıların Diyarbakır'da ve güneydoğuda bugin yaptığı gösterileri gösteriyor.BDP'nin malum 12 adayı YSK'dan veto yiyince PKKlılar gösteri yapıyorlar.Apo posterlerini,PKK paçavralarını sallandırıyorlar.Ulan bundan daha başka ne delil olacak?

-Tabi ki bu adayların yerine başka aday gösterilmeyecek.Tabi ki onlar haklarını kaybettiler.Ama BDP'nin hala 49 adayı var ve bu adayların yine(ne yazık ki)en az 25 tanesi seçilecek.Yani o senin dediğin gibi temsil sorunu olmayacak PKK yandaşı BDPlilerin.

-Oğlum,önce aklın netleşsin?Hem demişsin ki BDPli olmayan Kürt vekilin Kürtler için bir şey yaptığı yok.Sonra da demişsin ki hiçbir milletvekilinin zengin olmayan kişiler için yaptığı bir şey yok.Eğer ikinci dediğin doğru ise üzülme o zaman nasıl olsa o 12 aday fakir millet için bir şey yapmayacaktı,dolayısıyla kendi seçildikleri bölgedeki insanlar için de bir şey yapmayacaklardı,o zaman üzülmelerine gerek yok o bölgedeki seçmenlerinin.Hee,ilk dediğinin arkasındaysan o zaman da saçmalıyorsun?Kürtler için bir şey yapmak ne demek?Apo posteri taşıyanların önünde yürümek,Apo'nun isteklerini bizlere ültimatom şeklinde şerefsiz medyamız aracılığı ile aktarmak,ABD'nin-AB'nin kucağına oturmak mıdır Kürtler için bir şey yapmak?Senin bu 12 aday bir araştır bakalım kaç kez seçilmek üzere aday gösterildikleri illerin köylerini gezmişler?Hepsinin toplam ziyaret ettiği köy sayısı bir öğrenmeye çalış bakalım Kamer Genç'in gezdiği Tunceli'nin ve diğer doğu ve g.doğu köylerinin kaçta kaçı?

Akıllı olmak lazım,aklı kullanmak lazım.Gaza gelmemek lazım.
KÜRTÇÜLÜK yapılırsa, TÜRKÇÜLÜK'de yapılır ve bu da zaten bu PKKlı itlerin istediği şey.İstiyorlar ki yanlarına bir türlü alamadıkları Kürt kökenli yurttaşlar bu olayların neticesinde zarar görsün ve bu şekilde hiç beceremedikleri o KÜRTLERİN TEMSİLİ hakkını bu şekilde elde edecekler...

Yer mi Anadolu çocuğu?Valla ben yemiyorum,pek çok kişi de yemiyor.Ama karar verme yetkisi olanlar yiyor görünüyorlar ya da benim-bizim duyduğumuz rahatsızlığı onlar duymuyor.

Aksi takdirde ihanetin cezası halen anayasamızda belli...
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Cidden yemişim adaylarınızı... Challange Accepted diyen neden bir kurum yok? Bu kadar kendinibilmezliği görüpte Kılıçdaroğlunun yaptığı açıklamalara inanamıyorum resmen. Oldu olacak, Silivriden sonra imralıdan da aday göstersin kılıçdaroğlu... Yazık ya. Cidden saçmaladı bu sefer...

CHP uzun süreden sonra ilk defa doğru adımlar atıp çıkarcılık yapıyor doğru da yapıyor. Kürtlerden bayağı sempati toplayacak böylece ve AKP sarhoşu olmamış insanlar gerçekten bir değişim olduğuna inanacak şimdi. Yine çıkışları zayıf olmuş kılıçdaroğlunun ama bir çok kesimden şimdiden oy kaptı bu hareketiyle. Aynı zamanda AKP'nin güçlenmesine de engellemiş olacak eğer BDP'liler girerse seçimlere.
Sosyal ağlarda paylaş

yapmayın arkadaslar, yahu bu devlet yıllardır ordaki kürt halkına potansiyel terörist gözüyle baktı ki hala öyle bakılıyor, senelerce ohal işkencesiyle yaşadılar, dağdan pkk geldi vereceksin dedi, asker geldi vermeyeceksin dedi, bunlarla büyüdü ordaki nesil,bombalarla mayınlarla silahlarla, şimdi çıkmış bir parti bdp ismiyle evet bunlar pkk nın ta kendisidir, meclise girip sizi temsil edicez diyor silahı bırakıcaz diyor, bize yıllardır vermedikleri hakkı mecliste sizin için alıcaz diyor, bu insanlar bıkmış savaştan bir umut bunlara oy atıyor atacaklarda , bu devlet sadece akp den bahsetmiyorum bu geçen 20 yıl boyunca bu türkiye cumhuriyeti sahip çıktımı kürt halkına? onları potansiyel terörist görmekten başka ne yaptı? yine aralarında vatan saolsun diyen kürtler var bu kirli savaşta evladı ölen asker anası kürtler var , helal olsun o insanlara, ama kalkıp da korkarak bdp veriyorlar felan demeyin , adamlar savaş bitsin istiyor pkk nın silahı bırakmasını sağlayacak tek şeyde mecliste konusarak hak aramaya çalışmaları!
Sosyal ağlarda paylaş

pkk 20 yıldır bitmedi bitirmediler, kimler bitirmedi, silah uyusturucu kaçakcıları, ohal bölgesinde 2-3 kat maaş alan özel harekat, komutanlar,askerler, aşiretler,köy korucuları, bu savastan rant sağlayan insanlar ,hükümetlerde bunlara göz yumdu, köyleri basanlar sadece pkk mı, yokmu aranızda yada cevrenızde ohal zamanlarında orada askerlık yapan tanıdıklarınız sorun onlara, korucular pkk kıyafetıyle koy basıp pkk yaptı deyıp,operasyon başlatırlardı para almak için, bunlar gibi tonlarca olay var, ordaki kürt halkı bu eziyetle yaşadı yıllarca,

ha bunlar pkk için mazeretmi değil pkkyı yada bdp yı haklı cıkarırmı cıkartmaz, ama ben diyorum ki kendinizi orada insanların konumuna koyarak bakın , bir parti var pkk nın partisi ve diyorki bu parti ben silahı bırakıcam meclise giricem barışı getiricem, bu halk buna oy verecek tabiki, kalkıp istanbulda lüx villalarda yaşayan , yada sadece seçim zamanı oraya ugrayan partilermi verecek oyunu, adamlar bıkmıs savastan pkk nın sılahı bırakacağına inanıyorlar, ve şimdi kalkıp devlet bdp ye engel koyduğu zaman bu sefer bu halk çıldırıyor niye çıldırıyor ulan adamlar silahı bırakacaktı en azından onada izin vermiyorlar diye çıldırıyor,
Sosyal ağlarda paylaş

BDP'ye engel çıkarılmıyor Tinu.BDP'nin 12 tane ANAYSAYA GÖRE milletvekili adayı olamayacak olan milletvekili adaylarının seçimlere girmesine izin verilmiyor.Yoksa BDP'nin 49 adayı daha var...
Gaza gelip tvlardan aktarılan her şey doğru kabullenmemek lazım,azıcık aklın süzgecinden geçirmek ve öyle yazıp-çiziktirmek lazım güzel kardeşim.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

BDP'ye engel çıkarılmıyor Tinu.BDP'nin 12 tane ANAYSAYA GÖRE milletvekili adayı olamayacak olan milletvekili adaylarının seçimlere girmesine izin verilmiyor.Yoksa BDP'nin 49 adayı daha var...
Gaza gelip tvlardan aktarılan her şey doğru kabullenmemek lazım,azıcık aklın süzgecinden geçirmek ve öyle yazıp-çiziktirmek lazım güzel kardeşim.

hocam bunun ben farkındayım ama o halk bunun farkında değil bdp kalkıyor yapılan hukusuzluk diyorki gerçekten de alınan kararlarda saçmalık var bu da ortada, ve bdp diyorki bizim kürt halkını temsil etmemiz engelleniyor çekilecez seçimden diyor e kürt halkıda çıldırıyor! senin benim eğitim düzeyindemi o bölgedeki insanlar! adamlar pkk silahı bırakcak barış gelecek diye hayallerde yaşıyorlar ve onların gözünde bu hayali yok eden bdp değil türkiye cumhuriyeti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...