Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

30 yaşında askere çağırdılar, WTF?

Ghostcrawler

Öne çıkan mesajlar

Ne mutlu Türk'üm diyene.

Bu sözü tepedeki adamlar anlamıyor,cüce ve türevlerinin anlamamasından daha normal ne olabilir?

Mecburen sırf belli arkadaşlar bilgilensin diye yazıyorum...
MİLLET'İN TANIMI: "Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan,aralarında dil,tarih,duygu,ülkü,gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu,ulus."
Temel Türkçe Sözlük
Sosyal ağlarda paylaş

Sen bunu Talabani ve Barzani zulmünden inim inim inleyen Musul ve Kerkük'teki birbirinden farklı lehçeler konuşan en az 20 Kürt ve Kürtümsü gruba anlat.Ya da Kürtlerin baskısı altında ezilen Zazalar başta olmak üzere Doğu ve Güney doğudaki diğer Kürt ve Kürtümsü gruplara söyle canım kardeşim.Adamların arasında birbirlerini dil ve kültür olarak tamamlamak yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Yani diyor ki Türkiye çatısı altında yaşıyan Türk-Kürt-Alman-Boşnak-Polonyalı-Güney Afrikalı-Papua Yeni gineli herkes Türk milleti içinde geçerli sayılır zorlama degildir kabul ederiz başımızın üzerinde yeriniz var diyor.

Ama kürt milleti olabilmesi için kürt ırkı yeterli degildir hatta ve hatta türk milleti olabilmek içinde türkler yeterli degildir ki yani bir ırk olmak yetmez bir toprak bile yetmez anlıcagın kimi zaman.

Gün gelir Kürtlerin bir yeri olur oraya örf adetini götürür (var sonuçta nevruz vs ) oraya bir toplum oluşturur ondan sonra millet denir.

Keriz gibi Kürt yok denmiyor yoksa saçmalamayın. Iyıce faşist oldum sizin yüzünden yazıya bak tam hitler kokuyor :D izah edicem derdimi diye ne hale geldim sadece millet tanımını daha anlaşılabilir yapıyordum ben halbuki.
Sosyal ağlarda paylaş

Heh uzay keki,aynen öyle diyorum,Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde bir tek millet yaşar,o da Türk Milleti'dir.Ama birbirinden farklı belki 72 etnik köken vardır.Kürtler'de bunlardan biridir.Yani bu topraklarda yaşayan herkes ne olduğunu söylemek hakkına sahiptir ama Kürt Milleti sözü yanlış bir sözdür.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla istediginiz kadar aglayin, yok oyle nane artik. Adamlara 80 yildir turksunuz diye yediremediniz, bu saatten sonra da adamlarin kimligini kabul edeceksiniz yoksa bu uke gun yuzu gormez. Elin Ingiliz i gucsuz oldugu icin mi kabul etmis bunu? Kafasi calistigi icin mi? Bizde sizin gibi dar kafalilar oldugu surece oldugumuz yerde sayacagiz iste boyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi onu dıyorum bende malesef oyle :D bende OYLE DIYECEKSINIZ YOKSA GEBERTIRIM biri degilim ama 'millet' kelimesinin tanımına göre türkiyede yaşıyan herkes türk milletindendir deniliyor.

Şunu dıyorum yani african-american eşit degildir african. Adam ne afrikalı ne amerikalı işte afrikalıamerikalı diye kalmış. Onun gibi düşün kürtsün degilsin demiyoruz ama türk milletindensin millet olabilmen için ırk yetmıyor.

Yetmeli tabii herkesın hakkı olmalı ama o kelime bakın sadece kelimeye odaklanıyorum o kelime yani millet için kürtler geçemiyor sınavdan zira sadece bir ırk. İngiliz milleti fransız milleti gibi bir durum degil yani.

Harbi devlet bahcelı oldum sayenizde bir grammer nazilik yapıcam diye.
Sosyal ağlarda paylaş

olayın ırk ve vatandaşlık bağı diye ayrılması gerektiğini düşünüyorum. diğer yandan, vatandaşlığın yanında ırk ta belirtirsen asıl ırkçılığı sen yapmış oluyosun, "alman vatandaşıyım ama alman sanmaa, türküm aga ben, kralıyım" tarzı bi söylemle. dolayısıyla ben de samimi bulmuyorum bu "ırkçısınız çünkü türk dedirtiyosunuz :((" olayını.

ırklara göre ayırmıyorum insanları, hatta vatandaşlığına göre bile. ama nereden geldiğini sorunca fransız, alman, ingiliz, türk öğrenmek gerekiyor.

bunda "ırkçısınız siz!!111"den ziyade tarihi bir çekememe var, farklı bi amaç, ayrılma farklılaşma isteği var diye düşünüyorum.

buna ek olarak, buradaki tanıştığım "hiç" kimse şimdiye kadar bana "etnik kökenimi" sormadı, bunu da belirteyim. ırkçılıktan bu derece kaçınıyorlar yani.

biraz aklı olan "ırk" diye bi olayın olamayacağının farkına varır zaten. gel de bunu mağarada yaşayan orta çağ kafalarına anlat.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı kültür:Türküler,kıyafetler,şakalar,üzüntüler,sevinçler ortak degil, benzer. Ona bakarsan araplar da turk o zaman.
Din:Ortak, kismen. Kurtlerin buyuk cogunlugunun din ile alakasi yok, biliyor muydunuz?
Topraklar:Ortak degil. Guneydogu ve dogu anadolu buyuk cogunlukla ONLARIN topraklari osmanli dan da once. Sonra bir kurtulus savasi yapilmis hep beraber, biz turkler de iran devrimini sahiplenen seriatcilar gibi BIZ YAPTIK deyip onlarca yil suren bir asimilasyon cabasina girmisiz.
Dil:Ortak DEGIL, zorla turkce ogretmisiz. Adamlarin dili turkce degil.

cetin abi dunyaya hos geldin, bu sure icinde rehberin olacagim.
Sosyal ağlarda paylaş

O ne demek ya?Kürtler Budist mi?Ne dyorsunuz canım siz?

Şu memleketin başbelası olan Ağlakzade bile Kürt,hem de güya Sünni.
Onun yolundan gittiği Said-i Nursi hem Kürt ve hem de Sünni.
Meşhur Şeyh Sait hem Kürt ve hem de Sünni...

Yahu söylüyorum suç oluyor ama siz Allah aşkına tarih dersinde ne öğrendiniz ya da hiç merak edip ansiklopedi neyin karıştırmadınız mı arkadaşlar?Vallahi art niyetim yok,öğrenmek için soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

O ne demek ya?Kürtler Budist mi?Ne dyorsunuz canım siz?

Şu memleketin başbelası olan Ağlakzade bile Kürt,hem de güya Sünni.
Onun yolundan gittiği Said-i Nursi hem Kürt ve hem de Sünni.
Meşhur Şeyh Sait hem Kürt ve hem de Sünni...

Yahu söylüyorum suç oluyor ama siz Allah aşkına tarih dersinde ne öğrendiniz ya da hiç merak edip ansiklopedi neyin karıştırmadınız mı arkadaşlar?Vallahi art niyetim yok,öğrenmek için soruyorum.

Din ortak kismen diyorum. Ama orta anadolunun dindarligiyla dogu ve guneydogunun uzaktan alakasi yok. Anlamak icin caba gosterelim lutfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...